20 דקות לגן עדן | |
דרור פינטו חוגג שנה למדור ומציע שלושה מתכונים מהירים ומתוקים: סופלה שוקולד מהיר,
חזה מולארד ברוטב מתקתק, זביונה: קינוח אלגנטי של תותים וקרם, וריבה מהירה לבישול
מאפי בצק וגבינה, סהרונים עם ביצה וקשקבל ושבלולי בצק פריכים עם ריבה מתוקה - כל
כל אחת מהמנות הבאות יכולה לשמש כתוספת נפלאה לבשר או עוף , או כמנה ראשונה מעניינת
דרור פינטו מטגן כדורי פלאפל משרימפס (אפשר להחליף בדג), מחצילים (קלויים) ומתרד
פריטטה (חביתה משודרגת עם הפתעות), מאפינס אוכמניות ופלפלים ממולאים גבינה. שלוש
היום נצא קצת מהפוך, ונרקח בזריזות שלוש גרסאות לתענוג השוויצרי: פונדו קלאסי,
ולמרות זאת, דרור פינטו רוקח שלושה פינוקים לחורף: מרק קרם אפונה (מהיר), מרק
דג בשמנת ושמפניה, פרגיות ברוטב יין אדום, וגרסה פרטית לגוגל מוגל עם ליקר קפה.
בגלל החג, וכדי שנרגיש יותר טוב עם עצמנו, שלושה מתכונים טעימים שמתאימים גם
עלי פילו ממולאים באננס, כדורי אורז עם פרמזן וגלידה מטוגנת. דרור פינטו מחמם את
מכרובית, מתפוחים ומכרישה. דרור פינטו מתחיל לטגן לכבוד החג הכי משמין בשנה (ויש גם
מתחילים מהעוגיה? מוצצים את הקצף? מקלפים את השוקולד? לא משנה מאיזו אסכולה אתם- מה
אחרי שגילה ש"בית הפנקייק" סגור לרגל שיפוצים, החליט דרור פינטו להכין את החביתיות
בורקס טורקי אמיתי, משולשי חצילים ובקלאווה. דרור פינטו לומד לעבוד עם בצק פילו
אוכלים, בוכים ונאנחים "אוי כמה שזה משמין": שוקולטה חמה, צ'יפס בטטה ופטריות
דרור פינטו מבשל שלושה מתכונים מתקתקים ומהירים מהפרי הסרחוני: סורבה, טארטלטים
עוף באתרוגים ולמון גראס, סלט תמרים, עגבניות מיובשות וגבינה וסלט תרד עם לוביה
ברוסקטות עגבניות וגבינת עיזים, ספגטי ברוטב עגבניות שרי, ובדו-בנדורה (מקושקשת
חזה עוף בדבש ממולא צנוברים ופירות מיובשים, סטייק טונה עם בוטנים ועוגות דבש
לכבוד החג המתקרב, דרור פינטו מציג שלושה מתכוני תפוח ודבש מהירים: קוביות תפוחים
שלושה מתכונים שנותנים כבוד למלפפונים: סביצ'ה (עם מלפפונים), מרק (ממלפפונים) וסלט
טארטאלטים, סופלה תפוחי אדמה ברוטב וזביונה - הכל עם פטל, והכל במקסימום 20 דקות
דרור פינטו בטוח שה"אדום האדום הזה" הוא דווקא שקשוקה ולא נזיד עדשים. שלוש גרסאות
ארוחת שלמה לחג האהבה, ב-20 דקות עבודה (לכל מנה): לבבות עוף וארטישוק ביין אדום,
בומב עם דובדבנים, עוגה מנצחת ופונדנט. דרור פינטו מאמין למחקרים שאומרים שהמתוק
שקדים, קוקוס-תפוז ושוקולד צ'יפס. דרור פינטו מכין עוגיות ב-20 דקות ומזכיר את כלל
סורבה, טארטלטים וגלידה. דרור פינטו רוקח שלושה מעדנים, בלי קוצים בכלל, ב-20 דקות
כנפי עוף ברוטב ברביקיו וקפה, עוגיות בטעם קפה וגרניטה צוננת של קפה, כמובן,
אורז מטוגן (שנשאר מהאוכל של אמא בשבת), תפוחי אדמה אפויים (עם שקיקי התבלין שנשארו
| כתבות נוספות |
|
|
| |
טיפים שימושיים: |
|
|
מעט עשבי תיבול יכולים לשדרג כל תבשיל הכי פשוט. אם אין לכם באופן קבוע עציץ ירוק כזה ניתן לקצוץ חבילת עשבים, להקפיא בתוך תבניות גומי של קוביות קרח ולתבל כל תבשיל
כשיש לכם זמן, הכינו צנצנת גדולה של פסטו וצנצנת נוספת של עגבניות מיובשות. כף מכל אחד יכול להפוך סתם רוטב למעדן
אל תגזימו בתבלינים מיובשים. הדרך הכי קלה לקלקל אוכל הוא בתיבול יתר
עזבו אתכם מפלצנות: תמיד תחזיקו בבית כמה פחיות שימורים. עגבניות משומרות, רסק עגבניות, זיתים, טונה בשמן זית, אנשובי או צלפים - יכולים להוות בסיס טוב לכל רוטב
תמיד כדאי להשתמש רק במוצרים איכותיים. סלט פשוט מירקות טריים עדיף על רוטב מתוחכם מעגבניות רקובות
אל תשוחחו בטלפון בזמן שאתם אופים עוגיות. תמיד שוכחים אותן והן נשרפות
|
|
| | |
|