שתף קטע נבחר

מטאג'ין ועד מאפינס

טאג'ין טלה עם פירות יבשים ושקדים פירות יבשים ממולאים בבשר משמשים יבשים ממולאים בגבינת עזים כדורי מרציפן במלית משמשים יבשים 
עוגת פירות יבשים מאפינס פירות יבשים 

טאג'ין טלה עם פירות יבשים ושקדים

 

מתכון של בני סיידא,  מתוך מגזין "שף"

 

חומרים:

50 גרם מרגרינה או חמאה

4 כפות שמן

2 בצלים קצוצים דק

1/4 1 ק"ג שוק טלה חתוכה לקוביות

מלח ופלפל שחור טחון טרי

1/2 כפית ג'ינג'ר יבש טחון

1 כפית קינמון

15 שרוכי זעפרן מושרים ברבע כוס מים רותחים

200 גרם שזיפים מיובשים

100 גרם צימוקים בהירים

1 כף דבש

מיץ לימון טרי (מחצי לימון)

100 גרם שקדים מולבנים מטוגנים

 

הכנה:

1. ממיסים בסיר כבד את המרגרינה או החמאה והשמן, מטגנים את הבצל כ-10 דקות, עד להזהבה קלה. מוסיפים את הבשר ומשחימים מכל הצדדים.

 

2. מוסיפים את התבלינים, הפירות היבשים, הדבש, מיץ הלימון ומים עד לגובה התבשיל ומביאים לרתיחה.

 

3. מבשלים על אש נמוכה עד שהבשר רך והרוטב סמיך (3-4 שעות). מגישים בעיטור שקדים מטוגנים.

 

חזור למעלה
פירות יבשים ממולאים בבשר

 

מתכון של אריק חכימי, מתוך מגזין "שף"

 

חומרים (8 מנות): 

15 תאנים מיובשות (200 גרם)

15 שזיפים מיובשים (250 גרם), מגולענים

15 משמשים מיובשים (200 גרם)

300 גרם בשר טחון (בקר או כבש)

1 בצל מגורר

1/4 כפית כורכום

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

1/4 אגוז מוסקט טחון

1/4 כפית שורש ג'ינג'ר מגורר

1/4 כפית כמון

1/4 כפית קינמון

1 ביצה טרופה

 

לרוטב:

3 בצלים גדולים, קצוצים גס

1/4 כוס שמן זית

1/2 2 כוסות מים רותחים

6 עלי דפנה

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס יין אדום

1/4 כפית כורכום

1/4 שורש ג'ינג'ר מגורר

 

להגשה:

שומשום קלוי

 

הכנה:

1. שורים את הפירות המיובשים במים פושרים ומאחסנים במקרר למשך הלילה.

 

2. מערבבים את הבשר עם הבצל, התבלינים והביצה ומשהים במקרר שעה.

 

3. פותחים את הפירות כדי לקבל "כיס" למילוי. ממלאים את הפרות בנדיבות בבשר המתובל ומאחסנים במקרר.

 

4. מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצל בשמן עד שהוא מזהיב ומוסיפים את המים הרותחים. מוסיפים את עלי הדפנה, הסוכר והתבלינים ומבשלים כ-10 דקות ברתיחה.

 

5. מוסיפים את הפירות הממולאים בזהירות, בזה אחר זה ומבשלים כשעה ורבע על להבה בינונית בבעבוע קל, עד שרוב הנוזלים מתאדים ונוצר רוטב סמיך.

 

6. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים שומשום קלוי ומגישים.

 

 

חזור למעלה
משמשים יבשים ממולאים בגבינת עזים

 

מתכון של חנוך בר-שלום

 

חומרים:  

10 משמשים מיובשים

100 גרם גבינת עזים

10 עלי נענע

 

לרוטב:

3 כפות שמן זית

1 כפית חומץ בלסמי

מלח ופלפל גרוס

 

הכנה:

מבצעים חתך בקצה המשמש ויוצרים כיס. מכניסים את עלה הנענע וממלאים בגבינה. מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים מעל.

 

 

חזור למעלה
כדורי מרציפן במלית משמשים יבשים

 

מתכון של מיכל לוי-אלחלל, מתוך מגזין "שף"

 

חומרים:

1/2 כוס משמשים יבשים

300 גרם מרציפן

400 גרם שוקולד (חלב או מריר), חתוך לחתיכות קטנות

100 גרם חמאה (או מרגרינה)

נייר פרגמנט

 

הכנה:

1. חותכים כל משמש ל- 6-4 חתיכות (בגודל כחצי ס"מ). מצפים כל משמש במרציפן ומגלגלים בין כפות הידיים לכדור.

 

2. מכינים סיר כפול עם מעט מים בחלקו התחתון (באן מארי). שמים את השוקולד והחמאה בחלק העליון של הסיר וממיסים על להבה בינונית תוך כדי ערבוב.

 

3. מצפים את התבנית בנייר פרגמנט. טובלים את הכדורים בשוקולד המומס בעזרת מזלג ומעבירים לתבנית. מאחסנים את התבנית במקרר כשעה.

 

4. חותכים את שאריות השוקולד שנזלו מסביב לכל כדור ומפרידים מהנייר. אם רוצים, אפשר לגלגל את הכדורים באבקת סוכר. מאחסנים במקום קריר או במקרר.

 

חזור למעלה
עוגת פירות יבשים

 

מתכון של ליאור אדרי, מקונדיטורית "עוגה עוגה"

 

חומרים:  

200 גרם חמאה

¼ 1 כוסות סוכר

4 ביצים

1 כפית תמצית וניל

2 כוסות קמח

1 כפית אבקת אפייה

¼ כפית אבקת סודה לשתייה

1 כוס יוגורט או ריוויון

100 גרם משמשים יבשים

100 גרם תמרים, שהושרו במים חמים למשך 10 דקות, קלופים ומגולענים

100 גרם דבלים (תאנים מיובשות)

100 גרם דובדבנים מסוכרים

100 גרם אגוזי פקאן, קצוצים

¼ כוס ליקר, רום או ברנדי

 

כלים:

תבנית עגולה בקוטר 26 סנטימטר, משומנת

 

הכנה: 

1. קוצצים את כל הפירות היבשים ומשרים ברום, בליקר או בברנדי למשך ½ שעה. מערבבים מדי פעם כדי שכל הפירות יספגו מן הלאכוהול.

 

2. במערבל, מקציפים את החמאה והסוכר במשך 10 דקות. מוסיפים את הביצים בהדרגה ומקציפים 5 דקות נוספות. מוסיפים את תמצית הוניל.

 

3. בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, אבק האפייה והסודה לשתייה. מוסיפים את תערובת הקמח והריוויון לסירוגין לתוך תערובת החמאה והביצים. ממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת אחידה.

 

4. מוסיפים את הפירות היבשים ומערבבים. מעבירים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל – 175 מעלות צלזיוס במשך 40-50 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים.

 

חזור למעלה
מאפינס פירות יבשים

 

מתכון של מיכל לוי-אלחלל, מתוך מגזין "שף"

 

 

חומרים: 

8 כוסות קמח

1/2 1 כוסות סוכר

2 כפיות אבקת אפייה

1/4 כפית מלח

1/2 1 כוסות חלב

250 גרם חמאה (או מרגרינה) מומסת

2 ביצים

300 גרם קליפות הדרים מסוכרים (או פירות מיובשים אחרים)

 

כלים:

2 תבניות שקעים

 

הכנה:  

1. מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות צלזיוס). משמנים ומקמחים את התבניות.

 

2. מכניסים לקערת המערבל את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח, ומערבבים. מוסיפים את חלב, החמאה והביצים ומערבלים במהירות נמוכה. מוסיפים את הקליפות המסוכרות ומערבבים.

 

3. יוצקים את העיסה לשקעים שבתבנית, עד כשני שליש מגובהם. מכניסים לתנור ואופים כ- 25 דקות, או עד שהמאפינס מזהיבים.

 

המאפינס נשמרים כ-3 ימים. אם רוצים אפשר להקפיא אותם ולחמם שוב בחום בינוני-נמוך.

 

 

חזור למעלה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רוצים אפות קוגלהוף שוקולד ומשמשים? לחצו על התמונה
צילום: עומרי מירון
זו בכלל עוגה מסורתית לחג המולד, אבל היא מלאה בפירות יבשים. למתכון לחצו על התמונה
צילום: עומרי מירון
מומלצים