שתף קטע נבחר

קורס חדש ב"בילינסון": הכנה לקראת תאומים

בבית חולים בילינסון פתחו בסדנא להורים טריים לתאומים. המשתתפים לומדים כיצד לארגן את הבית לקראת הגעת התאומים, איך לבחור ציוד מתאים, כיצד להניק ואיך לעבור את הקשיים בשלום

שניים זה כמעט תמיד ביחד, אבל כשמדובר בתאומים, העסק לא פשוט: בבי"ח בילינסון החלו בהפעלת סדנאת הדרכה להורים לתאומים שנולדו בבי"ח המלמדת כיצד לטפל בתאומים ואיך להתמודד עם הלחץ והמצבים החדשים בחודשים הראשונים.

 

אלינה דיק, אחות במחלקת יולדות ג' במרכז לרפואת נשים בבילינסון, יזמה את סדנאת ההדרכה להורי תאומים שנולדו בביה"ח לאחר שהבחינה שלהורי תאומים קיימים צרכים מיוחדים שדורשים הדרכה השונה מהורים לתינוק יחיד.

 

"כתוצאה מריבוי טיפולי הפוריות, קיימת מגמת עלייה במספר לידות התאומים", אומרת אתי רוזנברג, מנהלת הסיעוד בבי"ח בילינסון המלווה את הפרוייקט, "התחלנו במתן השירות מתוך הבנה כי התקופה הראשונה לאחר הלידה מאוד קשה ולחוצה עבור ההורים ולכן חשוב שיקבלו את התמיכה וההדרכה כבר בתחילת הדרך".

 

הנושאים העיקריים שמועברים בהדרכה הם סוגיות בהן מתחבטים ההורים ולעיתים קרובות אין להם עם מי להתייעץ ולחלוק את הקשיים. בין היתר לומדים ההורים כיצד לארגן את הבית לקראת הגעת התאומים, מה הקריטריונים לבחירת עגלת תאומים וציוד נוסף, האם להשכיב את התינוקות ביחד, כיצד להניק תאומים, איך לארגן את הזמן בצורה נכונה וכיצד לטפל בשני תינוקות עם צרכים זהים בו זמנית".

 

"רוב הפניות מההורים הן בנושאים בסיסיים מאוד", מסבירה האחות אלינה, המנחה את הסדנא, "כמו האם להלביש את התינוקות באופן זהה או להשכיב אותם יחד. בנושאים אלו, אנו מעודדים לפתח את העצמאות והאישיות של כל תאום בנפרד, לכן ההמלצה היא לא לתת שמות עם צליל דומה או להלביש בבגדים זהים. בנוסף, אנו נותנים טיפים רבים בכל התחומים שחשובים להורי תאומים".

 

והנה כמה מהטיפים שמועברים להורים המאושרים:

 

  • לפני קניית עגלה מומלץ למדוד את רוחב דלתות הכניסה לבית, למעלית ולסופרמרקט בו מתבצעות רוב הקניות. הורים רבים ניצבים בפני מצבים מתסכלים בשל רוחב העגלה.
  • חלקו את הלילה לשניים, כל הורה קם בחצי אחר של הלילה, וכך שני ההורים זוכים למספר שעות שינה רצופות.
  • אם את סובלת במהלך ההריון מבצקות ברגליים, הניחי אותם מספר פעמים ביום מעל גובה האגן, על ידי הנחת כריות מתחת לשוקיים בעת שכיבה על הגב.
  • כדי להבדיל בין תאומים זהים, מומלץ לשים צמיד קטן או מדבקה על דש הבגד של אחד מהם.
  • הנקת תאומים אפשרית על ידי החלפת צד בכל האכלה, או החלפת צדדים מידי יום.
  • לא חייבים לבצע את כל הפעולות בתאומים בו זמנית: אפשר להאכיל תאום אחד, ובתום האכילה להאכיל את השני, כך גם לגבי הרחצה. ומובן שעדיף שמישהו נוסף עוזר.
  • מומלץ כבר לאחר הלידה להשכיב את התאומים במיטה נפרדת.
  • כדאי שלכל תאום יהיה משחק שלו, ושהפריטים של כל תאום יהיו בצבעים שונים.
  • מלאו דף טיפול יומי בו רישמו מתי בוצעה כל פעולה ולמי מהתינוקות, כולל אוכל, תרופה או מתן ברזל.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תאומים. שניים זה לא תמיד ביחד
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים