שתף קטע נבחר

שנה"ל נפתחה עם 1.7 מיליון תלמידים

מיליון ו-754 אלף ילדים ובני-נוער קמו הבוקר מוקדם מהרצוי, ארזו את הסנדביץ' והמחברות ותפסו מקום מול הלוח. 126 אלף דיקלמו "שלום כיתה א'". למעט כמה מקרים חריגים, איום השביתה הוסר - ושנת הלימודים תשס"ו יצאה לדרך

החופש נגמר, שנת הלימודים תשס"ו יוצאת לדרך: מיליון ו-754 אלף תלמידי בתי-הספר וגני הילדים החלו הבוקר (יום ה') את שנת הלימודים - עלייה של 2% לעומת מספר התלמידים בשנה שעברה. פתיחת שנת הלימודים התאפשרה בעקבות הסכם שנחתם בין ארגוני המורים למשרד החינוך (לקריאת ההסכם - לחצו כאן) בעניין יישום הרפורמה, ולאחר שהכנסת אישרה את תשלומי הביטוח לתלמידים.

 

גם המשטרה השלימה אמש והבוקר את הערכותה לפתיחת שנה"ל. אלפי שוטרים, שוטרי מג"ב ומתנדבי המשמר האזרחי נפרסו משעות הבוקר המוקדמות בערים השונות ברחבי הארץ, בצירים עירוניים ובין-עירוניים, בריכוזי קהל, בתחנות הסעה ובקרבת מוסדות החינוך.

  

בדרך לכיתה תשס"ו:

 

בכמה מוקדים בכל זאת מושבתים הלימודים, בעיקר כיוזמה מקומית של ההורים: כך למשל בעוספייה, בשל ליקויי בטיחות. בבתי הספר הערביים יחלו ללמוד רק ביום ראשון, בשל חג מוסלמי. באור יהודה נשארו 50 תלמידים יוצאי אתיופיה בבית, בשל התנגדות ראש העיר לשבץ את כולם באותו בית-ספר. ההסתדרות וועדי העובדים בבני-ברק הודיעו על שביתה בגני הילדים בעיר, בשל הפרטה של תשעה גני ילדים והעברתן לידי עמותות פרטיות. לטענת ההסתדרות והוועדים, הדבר נעשה ללא ידיעתם, בניגוד לחוקת העבודה ובניגוד להסכם הבראה קיבוצי ארצי.

 

שנת הלימודים במספרים:

כ-351,000 ילדים ילמדו בגני ילדים (גידול של כ-4%).

כ-793,000 ילמדו בחינוך היסודי, מתוכם כ-126,000 תלמידים שעולים לכיתות א' (גידול של כ-2%).

כ-258,000 ילמדו בחטיבות ביניים (גידול של כ-2%).

כ-352,000 תלמידי חטיבות עליונות (גידול של כ-2%), מתוכם כ-103,000 תלמידי כיתות י"ב. (גידול של כ-6%).  

התלמידים ילמדו ב-4,400 מוסדות חינוך (גידול של כ- 2%), שבהם כ-52,000 כיתות לימוד.

כ-13,500 ילמדו בגני הילדים.  

במערכת החינוך עובדים כ-137,500 עובדי הוראה, מהם כ-13,500 גננות.

וכך מתפלגת מערכת החינוך: כ-63% מהתלמידים לומדים בחינוך הממלכתי, 18% בחינוך הממלכתי-דתי, 15% בחינוך העצמאי, מעיין התורה ובחינוך תורני מוכר אחר, ו-4% לומדים בתלמוד תורה.

 

כ-130 אלף תלמידים יחלו ללמוד במתכונת הרפורמה של דו"ח דוברת. מדובר בתלמידי 36 רשויות מקומיות: אופקים, חולון (6 בתי ספר בשלוש שכונות בלבד), אופקים, דימונה, חורה, קרית מלאכי, מועצה אזורית מרחבית, שדרות, מ.א עיר הכרמל, פארדיס, מ.א. מטה יהודה, בית שמש, גבעת זאב, שלומי, מגדל העמק, מ. א. גולן, קצרין, מ. א. מטה אשר, מ. א. עמק יזראעל, ריינה, בוסמת טיבעון, כפר קמא, כרמיאל, עכו, חורפיש, אל קנא, אריאל, רמלה, מ. א. חבל מודיעין, כפר קאסם, אורנית, באר יעקב, מ. א. גדרות, מ.א. בקעת בית שאן, מ.א. גלבוע, שפרעם ובית שאן.

 

שנת הלימודים נפתחת עם מחסור של 3,000 כיתות לימוד, שמחציתן במגזרי המיעוטים (ערבים, בדואים ודרוזים). סמנכ"ל ומנהל מינהל הפיתוח במשרד החינוך, שמחה שניאור, מסר שהמחסור נובע מגידול טבעי במגזר הבדואי שעומד על 5.8% לשנה ומצד שני גידול במגזר היהודי החרדי. כ-45% מכלל התקציב של בינוי ופיתוח מוסדות חינוך מוקדש למגזרי מיעוטים.

 

ילדי נווה דקלים יזכו לעוד חופש

 

בין התלמידים הרבים שהחלו את לימודיהם בירושלים, יש השנה גם תלמידים שפונו עם משפחותיהם מנווה דקלים ומתגוררים במלונות ברחבי ירושלים. עם זאת, בעקבות בקשת המשפחות, ילדיהם יחלו את הלימודים רק ביום ראשון. עיריית ירושלים פתחה גני ילדים לכ-90 ילדים בבתי המלון בהם מתאכסנות המשפחות. כ-230 ילדי המשפחות בגילאי בית ספר יסודי ילמדו בשני בתי ספר: הבנים ילמדו בבית ספר נתיב מאיר בשכונת בית וגן והבנות בבית הספר נועם בשכונת קריית משה. התלמידים ילמדו בכיתות נפרדות ומוריהם יהיו אותם מורים מנווה דקלים, שיתוגברו במידת הצורך.

 

השנה תחל עיריית ירושלים תוכנית חדשה לפיה ב-38 בתי ספר יסודיים ירכשו תלמידי כיתות א' וב' גם את השפה האנגלית. חידוש נוסף: טיפולי שיניים לתלמידי כיתות ב' בכל בתי הספר בעיר. מכל משפחה תיגבה אגרה של 40 שקלים עבור סדרת הבדיקות והטיפולים.

 

אחד התלמידים שעולה לכיתה א' בירושלים הוא תומר כרמל, שיתחיל ללמוד בבית הספר בית הכרם, אבל לא נשמע מאושר מהרעיון: "הייתי מעדיף להישאר בגן. קנו לי תיק וקלמר עם כדורגל, כי אני רוצה לשחק כדורגל גם בהפסקות. יש לי מחנכת מאוד נחמדה בשם ליזה ואני מקווה שהיא תעזור לי ללמוד לכתוב כי בינתיים אני יודע רק לכתוב תומר, שמש ושחר".

 

חידוש באילת: גן אנתרופוסופי ובי"ס דמוקרטי

 

8,883 ילדי אילת ילמדו השנה במערכת החינוך. מתוכם כ-2,000 ילדים בגני ילדים, כ-3,800 תלמידי יסודי ו- 3,100 תלמידי חטיבת ביניים ותיכון.

 

השנה נפתחים באילת שני מוסדות חינוך אלטרנטיביים. גן אנתרופוסופי בשיטת רודולף שטיינר לגילאי 5-3, אליו נרשמו 25 ילדים. כמו כן, בית ספר דמוקרטי שפתחה עמותת דולפין, אחרי שנים בהם ניסו הורים בעיר להרים את הפרויקט. בבית הספר הדמוקרטי ש-30 תלמידים נרשמו אליו, ילמדו עד אחת וחצי בצהרים ילדים מהגיל הרך ועד לתיכון.

 

אשקלון: שיבושים בגלל מחסור במנקות

 

ועד ההורים העירוני באשקלון זועם על היעדר מנקות בבתי הספר בשעות הבוקר והחליט בעקבות זאת לסיים את הלימודים בכל יום בשעה 12.00. זאת, עד שהעירייה תסכים להכניס מנקות לבתי הספר. "תפקידנו כהורים להבטיח בראש ובראשונה את ביטחונם ובריאותם של ילדינו", הסבירו ההורים. בעירייה אמרו כי אושר תקציב לעניין והמנקות יחלו לפעול בבתי הספר בעוד כשבועיים.

 

שדרות: בסופו של דבר הוחלט לא להשבית את מערכת החינוך בעקבות ההבטחות למיגון כל מוסדות החינוך בעיר. זאת, לאחר שראש העירייה, אלי מויאל, איים בשבוע שעבר לא לפתוח חלק ממוסדות החינוך בעיר.

 

אשדוד: שנת הלימודים תיפתח כסדרה. במשרד החינוך עדיין נעשים מאמצים רבים לפתור את בעיית שיבוצם של ילדי המפונים מגוש קטיף באיזור. להערכת הגורמים השונים, עשרות ילדים עדיין לא נרשמו וחלקם ילמדו בבתי ספר מאולתרים במוקדי הפינוי. במאהל המפונים ביד מרדכי הוקם למשל גן ילדים באוהל ממוזג שחולק למחיצות לפי הגיל.

 

קריית מלאכי: "חשש מחמישה ימי לימוד"

 

דו"ח דוברת ייושם במערכת החינוך בקריית מלאכי למורת רוחם של ארגוני המורים. גם הורים בעיר הביעו ספקות בנוגע לצורך ליישם את הדו"ח, לנוכח המצב בעיר. בקריית מלאכי פועל יום לימודים ארוך מזה שנתיים כולל הזנה מלאה. יישום הרפורמה לעומת זאת יקצר את ימי הלימוד לחמישה, ועל כך נשמעו בעיר טענות כי התלמידים יהיו חשופים יותר לסכנות, החל מיום חמישי אחר הצהריים. בעירייה הסבירו כי קיבלו תקציב נאה לקיים פעילויות העשרה בימי שישי במתנ"ס.


פורסם לראשונה 31/08/2005 21:55

 

בהכנת הכתבה השתתפו שני מזרחי, שיה אגוזי, שמוליק חדד, טובה דדון, ירון דרוקמן ואחיה ראב"ד
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
השבתות מקומיות: תירוש עוקבת
צילום: גיל יוחנן
צילום: עופר עמרם
126 אלף אומרים: שלום כיתה א'
צילום: עופר עמרם
צילום: גילה כרמל
מעדיף להישאר בגן: תומר כרמל
צילום: גילה כרמל
צילום: דודו בכר
18% בממלכתי-דתי
צילום: דודו בכר
מומלצים