שתף קטע נבחר

צ'ק פוינט ביטלה את העסקה לרכישת סורספייר האמריקנית

צ'ק פוינט נאלצה לבטל רכישה של חברה אמרקינית המגינה על מחשבי הצבא האמריקני תמורת 225 מיליון דולר, בשל חשש המימשל האמריקני לחשיפת מידע רגיש ולפגיעה בביטחון ארה"ב

חברת ההיי-טק צ'ק פוינט ביטלה את העסקה לרכישת חברת סורספייר האמריקנית עקב התנגדות הממשל בארה"ב לעסקה מסיבות ביטחוניות. זאת, מאחר שסורספייר מספקת הגנה על מחשבי צבא ומודיעין בארה"ב.

 

צ'ק פוינט חתמה לפני כחצי שנה על עסקה לרכישת חברת סורפסייר האמריקנית תמורת 225 מיליון דולר. רכישה של חברות אמריקניות בידי חברות זרות חייבת אישור של הנציבות האמריקנית להשקעות חוץ (CFIUS), מחשש לפגיעה בביטחון ארה"ב.

 

בתחילת מרץ הודיעה הנציבות שהיא מאריכה את החקירה בקשר לעסקת צ'ק-פוינט-סורספייר מ-30 יום כמקובל ל-45 יום. זאת, בשל מוצר ה-Snort שמייצרת סורספייר, המגן על מחשבי צבא ומודיעין בארה"ב מפני האקרים. רשויות הביטחון האמריקניות  והמימשל חששו שהימצאות ה-Snort בידי צ'ק-פוינט תעמיד בסכנה חלק ממערכות המחשב הרגישות ביותר של המימשל האמריקנית. 

 

עורכי הדין של המימשל הציעו לצ'ק פוינט הצעות לפשרה שבכירים במימשל חשבו שהיא אפשרית. גורמים המעורים בנושא אומרים שהפשרה הייתה יכולה לספק את ה-SCFIUS, אך שני הצדדים לא הצליחו להגיע להסכמות.

  

חקירת עסקת צ'ק-פוינט-סורספייר היא החקירה ה-26 במספר שביצעה ה-CFIUS, מתוך כ-1,600 עסקאות שבדקה. הוועדה היא גם זאת שבדקה את העסקה השנויה במחלוקת למכירת נמלים אמריקנים לחברה מדובאי. 

 

בכיר לשעבר בממשל האמריקני, וויליאם ריינש, שהשתתף בחקירות דומות תחת ממשל קלינטון והיה מזכיר משרד המסחר, אמר כי העסקה עם צ'ק-פוינט כרוכה בסוגיות ביטחוניות חמורות יותר מאשר העסקה למכירת נמלים בארה"ב לחברה מדובאי. לדבריו, "הבעיה הקשה היא העברה בלתי הפיכה של טכנולוגיה למדינה אחרת. פעילות הנמלים מעוררת סוגיות ביטחוניות, אך הנמלים עדיין נמצאים בארה"ב". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צ'ק פוינט: מאבטחים את האינטרנט, לא את הפנטגון
מומלצים