שתף קטע נבחר

עשרות חיילים כבר ביקשו לשמר את זרעם

יוזמת החוק שמקדם ארגון משפחה חדשה נועדה לאפשר לחיילים שנהרגו או נפצעו ואיבדו את כושר ההולדה ו/או לבנות זוגם לממש את זכותם להביא לעולם צאצאים ביולוגיים, מרצונם. תגובה למאמר של אבינועם בן זאב

בתגובה למאמרו של אבינועם בן זאב האם המדינה צריכה לממן צאצאי זיכרון? מבקש ארגון "משפחה חדשה" להבהיר ולהדגיש כי יוזמת החוק שהארגון מקדם, בדבר אפשרותו של חייל לצוות על שימור זרעו, נועדה להגן על זכותו הבסיסית ורצונו הטבעי של כל אדם להביא לעולם צאצאים ביולוגיים ולהעמיד דור המשך לעצמו ולמשפחתו, גם לאחר מותו.

 

הצעת החוק אינה שמה דגש על רצונות הוריו של חייל זה (פונדקאות, כפי שמכנה אותה הכותב), אלא על רצונו האישי והפרטי של אותו חייל שהוא אדם בוגר, בעל יכולת מחשבה ושיקול דעת עצמאי.

 

איש מאיתנו אינו חפץ להיוולד, אבל כולנו פשוט נולדים, רק משום שכך רצו הורינו. הרי כל הרעיון של הקפאת זרע מבוסס על רצונו של ההורה, במקרה זה רצונו של החייל, להוליד. ואם נשקפת סכנה לחיי ואני חפץ להוליד ילדים, אז הטכנולוגיה הרפואית מאפשרת היום להגשים זכות מופלאה זו גם באותם מקרים שהמצווה לא ישרוד את החיים. בדיוק לשם כך הוא כותב את "צוואתו הביולוגית".

 

מדינת ישראל, כמדינה שומרת חוק, החתומה על מספר אמנת בינלאומיות בנושא, אינה שולחת ילדים לקרב. מדובר באנשים בגירים ובוגרים. אין המדובר בתחליף של החייל שנפצע או נהרג במילוי תפקידו, אלא בילד, צאצא, אדם חדש בדמותו ובצלמו, שיוולד לאביו הביולוגי. במקרה של מוות, חס וחלילה, תהווה הצוואה הביולוגית שאותה עיצב ההרוג בחייו הנחייה מוסרית ותקפה לשימוש שייעשה בה.

 

לצערנו, המציאות מלמדת שרבים מהנופלים במלחמה האחרונה היו חיילי מילואים ואנשי קבע, שנפלו והותירו אחריהם רעיות אוהבות וכואבות, חלקן בשלבי הריון מתקדמים, חלקן חובקות תינוקות ופעוטות רכים, שלא יזכו להכיר את אביהם.

 

הזרע יכול לשמש גם במקרה פציעה שפוגעת בפוריות

הקפאת הזרע של החייל, על פי הצעת החוק, תאפשר לחייל ולבת זוגו, להשתמש בזרעו המוקפא גם אם ייפצע באופן שיפגע בפוריותו. אפשרות זו כלל אינה קיימת כיום לחיילים. כלומר, אותו בנק זרע משמש את החייל אף בחייו ופותח בפניו ובפני משפחתו הקיימת או העתידית אפשרות שעד עתה נמנעה ממנו.

אנחנו בארגון מתמקדים בעשייה בה אנו יכולים לשפר, ליזום, להשפיע ולאפשר לכל אדם לממש את זכותו הבסיסית והחוקתית, להקמת משפחה ודור המשך.

 

עבור עשרות חיילים ונשות החיילים, שפנו לארגוננו במהלך חודש הלחימה בבקשה כי נסייע להם לשמר את זרעם או זרעו של בן הזוג הלוחם בלבנון, בעזה או באיו"ש, אין המדובר בעניין טפל. רונית, מיכל, אסף ועופר ועוד רבים ורבות כמותם שפנו לארגוננו לאחר ייסורים ומצוקות נפשיות אדירות, זכו לנחמה פעוטה בידיעה כי לפחות דבר אחד יוסדר בכל הכאוס אליו נקלעו. רצונם של כל אותם הזוגות הוא לאפשר בעתיד לאשה ללדת מזרע בן זוגה שנקרא למלחמה הובע באופן מפורש. זהו גם רצון שהביעו חיילים בעצמם, אפילו חיילים בשירות חובה, וגם כאלה שאין להם בת זוג קבועה בחייהם, להמשיך את זרעם בעתיד לבוא, בין אם יחיו ותיפגע פוריותם, ובין אם יילכו לעולמם.

 

הטכנולוגיה מיושמת בצורה מושכלת ומבוקרת

אפשרות הקפאת זרע אינה חזון, כי אם מציאות קיימת. יש לברך על השיפורים והחידושים הטכנולוגיים המאפשרים לנו לשפר את איכות חיינו ולממש את רצונם הבסיסי והעז ביותר של רוב בני האדם - להקים משפחה. הטכנולוגיה, שכבר אינה ממש חדישה, מיושמת בצורה מושכלת ומבוקרת, לאחר דיונים סוערים ומתוך ראייה מוסרית מעמיקה.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
הזכות להעמיד דור המשך
צילום: ויז'ואל/פוטוס
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים