שתף קטע נבחר

תקציב הכנסת יקטן, אבל שכר הח"כים יגדל

תקציב הכנסת ל-2007 יעמוד על כ-426 מיליון שקל, לעומת כ-433 מיליון שקל בשנה החולפת, אולם שכר הח"כים יגדל כי הוא צמוד לשכר הממוצע, וזה אמור לגדול ב-1 בינואר ב-2.5%. כמו כן יגדלו תקציב תנאי השירות ב-500 אלף שקל ותקציב הרכב ב-600 אלף שקל

תקציב הכנסת ל-2007 קטן בכ-7 מיליון שקל לעומת 2006, אבל מספר הוצאות מרכזיות של הבית דווקא בסימן עליה - כמו תקציב שכר הח"כים הכולל שיגדל ב-280 אלף שקל, תקציב תנאי השירות שיגדל ב-500 אלף שקל או תקציב הרכב הצמוד והחכור של הח"כים בשיטת הליסינג שיגדל ב-600 אלף שקל, וגם תקציב הלינות ומימון שכר דירה בירושלים לח"כים שגרים במרחקים שיגדל ב-800 אלף שקל.

 

הוועדה לתקציב הכנסת (המשותפת לוועדות הכנסת והכספים) תדון וייתכן שתאשר היום (ב') תקציב בסך כ-426 מיליון שקל, לעומת כ-433 מיליון שקל בשנה החולפת, ועל פי החוק איננו בשליטת האוצר. מאמצי החיסכון של היו"ר, דליה איציק ומנכ"ל הכנסת, אבי בלשניקוב (מוסד חדש בחצי השנה האחרונה), החלו לכרסם כבר בתקציב השוטף.

 

עובדים יקרים נשלחים לפנסיה מוקדמת

כ-9 מיליון שקל הוחזרו לקופת המדינה כתרומה למאמץ המלחמתי בלבנון. עובדים יקרים נשלחים לפנסיה מוקדמת. הוצאות שוטפות מכוסחות בלי רחמים, לא מעט כדי לעמוד בהוצאה השנתית הענקית והחדשה יחסית על שידורי "ערוץ הכנסת". המדיום שהחל את דרכו ב-15 מיליון שקל וצמח השנה ל-19 מיליון שקל. התיאבון בא עם האכילה והערוץ רצה עוד בשנה הבאה, אבל איציק הראתה להם את הדלת.

 

מדוע יגדל שכר הח"כים, לתקציב של כ-50.6 מיליון שקל? כי הם נמנים על מועדון נושאי המשרה במוסדות השלטון ובמגזר הציבורי, המיוחסים ששכרם צמוד לשכר הממוצע, וזה אמור לגדול בשבוע הבא ב-2.5%. הכנסת מממנת רק את שכרם והוצאותיהם של 94 מתוך 120 הח"כים. שכר השרים וסגני השרים נרשם על חשבון הממשלה.

 

הח"כים והשרים שניתקו את קצבאות הקשישים (כ-1,200 שקל בחודש) מההצמדה הרווחית לשכר הממוצע, החליפו אותה בהצמדה למדד האפסי השוחק את ערכן. הם לא חשבו להצמיד למדד גם את שכרם (כ-32 אלף עד 36 אלף שקל בחודש) כאות להזדהות חברתית שכנראה טובה רק להטפות המוסר שלהם לאחרים מעל דוכן הכנסת ובתקשורת.

 

ומדוע יגדל גם תקציב רכב הליסינג לכ-8 מיליון שקל? בגלל תעריף החכירה החדש של חברת "ניו-קופל" שלא הפריע לה לזכות במכרז הכנסת פעם נוספת. היא סיפקה תמורתו כלי רכב חדשים לפני 3 חודשים, לא פחות מ-90 מכוניות, מהדגמים היוקרתיים מזדה 5 ו-6, פורד מונדיאו ופולקסווגן ג'טה.

 

בכנסת חישבו ומצאו כי שיטת הליסינג עדיין זולה לעומת עלות אחזקת רכב פרטי. רק ח"כים ספורים עדיין דבקים בשיטה הישנה. מעדיפי הליסינג חוגגים בנסיעות על חשבון הבית וגרמו לגידול בכמות הקילומטרז'. בעליית מחירי הדלק הם לא אשמים, אבל לא במקרה הם מתארגנים לסכל את תוכנית האוצר להגדיל את שווי השימוש הפרטי ברכב הצמוד אשר יכפיל את סכומי המס שהם משלמים עבורו.

 

שכר העוזרים הפרלמנטריים יעלה

הגידול בתקציב תנאי השירות שיגיע לכ-59 מיליון שקל נובע כולו מהגידול בתקציב שכר העוזרים הפרלמנטרים (2 עוזרים לח"כ) שיסתכם בכ-28.5 מיליון שקל. לא התבקש, הפלא ופלא, גידול בתקציב "הקשר עם הציבור" שהיה ונשאר 14 מיליון שקל. הוא לא מתבטא רק בעלות המשלוח של מכסת דברי דואר חינם, אלא גם בתקציב אישי: 65 אלף שקל בשנה (בסכומים מצטברים לתקופת כהונה) לח"כ שמחזיק לשכת קשר מחוץ למשכן ו-49 אלף שקל לח"כ שיכול לתפקד בלי לשכה.

 

עד לא מכבר בזבזו הח"כים את הכסף הזה על מחשבים ניידים, מכשירי וידאו ו-DVD, מצלמות דיגיטליות, ומערכות ניווט לוויני. החגיגה הזאת נגמרה אחרי שחטפו אש בעקבות פרסום רשימת הקניות באינטרנט. והיום הם מוגבלים לרכישת ריהוט וציוד משרדי, מקלט טלוויזיה, מינוי לאינטרנט, יומן אלקטרוני, טלפון סלולרי וזימונית לעצמם ולעוזרים, מקרר משרדי קטן, וכן עיתונים וספרות מקצועית, פרסומים, הוצאות לארגון מסיבות עיתונאים וכנסים, כיבוד קל, מתנות סמליות וגם משלוחי פרחים. פריטי הציוד נרשמים כרכוש הכנסת. הח"כ יכול לרכוש אותם בתום כהונתו מכספו בתוספת מס.

 

איפה תחסוך הכנסת? למשל בתקציב הנסיעות לחו"ל של משלחות הכנסת הרשמיות שיקטן ב-500 אלף שקל ל-2 מיליון שקל, או בשיעורי האנגלית לח"כים שיפחתו ב-50% מ-300 אלף ל-150 אלף שקל (מחוסר ביקוש). תקציב אחד ירד לאפס. ועדות אשר נהגו לרדת לת"א בכל יום ה' (בעיקר ועדת הכספים) נדרשו מלשכת היו"ר הפטריוטית לשבת רק בירושלים, והכנסת הרוויחה את עלות שכירת האולמות בסך 70 אלף שקל.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי
יו"ר הכנסת, דליה איציק
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים