שתף קטע נבחר

8,000 כיתות ייבנו, רובן לחרדים וערבים

4.6 מיליארד שקל יוקצו בחמש השנים הקרובות למערכת החינוך, בעיקר לצורך בנייה ושיפוץ של כיתות לימוד. במגזר הערבי ייבנו כ-550 כיתות בשנה, בחרדי 390 ובממלכתי והממ"ד 460. אולמרט: "החינוך יקבע את איכות חייה של מדינת ישראל"

עוד כיתות למערכת החינוך: ראש הממשלה, אהוד אולמרט, שרת החינוך, יולי תמיר, ושר האוצר, אברהם הירשזון, הביאו הבוקר (יום א') בפני הממשלה תוכנית חומש שבמסגרתה ייבנו 8,000 כיתות לימוד חדשות - בעיקר במגזר החרדי ובמגזרים הערבי.

 

היקף התקציב שהוקצה לתוכנית הוא 4.6 מיליארד שקל בחמש השנים הקרובות, והיא כוללת בניית בתי ספר וגני ילדים חדשים, כמו גם הרחבה ושיפוץ של מוסדות חינוך ישנים. המגזר הערבי יזכה לתוספת המשמעותית ביותר של כיתות לימוד - כ-550 מדי שנה. המוסדות החרדים יזכו לתוספת של 390 כיתות בכל שנה והמוסדות הממלכתיים והממלכתיים-דתיים יזכו ל-460 כיתות. 

 

במסיבת עיתונאים שהתקיימה בירושלים, אמר ראש הממשלה כי "אוכלוסיית תלמידי ישראל אמורה לגדול בכל שנה ב-1.4 אחוז ולעומת זאת מספר הכיתות בחמש השנים הקרובות יגדל ב-3.2 אחוז בשנה. אנחנו הולכים להגדיל את מספר הכיתות בבתי הספר ביותר מאשר פי שניים מהגידול הטבעי באוכלוסיית התלמידים".

 

אולמרט אמר כי אחת הסיבות לצורך בתוספת הם תהליכי הגירה בתוך המדינה, שיוצרים צרכים חדשים בסביבות מגורים שונות. אולמרט הוסיף כי מעבר לכך, "יש שתי אוכלוסיות במדינת ישראל - האוכלוסייה החרדית והאוכלוסייה הערבית - שסובלות מתת תקן וממצב של מחסור חמור בכיתות לימוד וצריך לאזן זאת".

 

ראש הממשלה הסביר כי "בית ספר מודרני חייב להיות ממוזג, עם מקרנים, טלוויזיה, ואפשרות ללמידה מרחוק. מדובר במערכת יותר מתוחכמת ומורכבת מכפי שהיינו רגילים לה בעבר, ואנו מתכוונים לעמוד בסטנדרטים האלה. בסופו של דבר, נושא החינוך הוא הנושא המרכזי החשוב ביותר שיקבע את איכות חייה של מדינת ישראל. אנחנו לא יכולים להמשיך לדבר על הדברים האלה כאילו היו מובנים מאליהם ולא להשקיע בהם את המשאבים שאנו חייבים להשקיע".

 

שיפור למגזרים שהוזנחו

במהלך דבריו הביע אולמרט אופטימיות שבשנים הקרובות ייראה שיפור משמעותי באיכות החינוך. ראש הממשלה הוסיף כי לדעתו השינויים כבר יורגשו בטווח של שנים אחדות כשמעמדם של המורים ישתפר, מעמדם המנהלים יתחזק ויועלו אפשרויות בחירה יותר מגוונות במערכת החינוך. "אני רואה בזה הבטחה לחברה הישראלית ואני מאמין שנעשה את הצעד הזה בשנים הקרובות", סיים אולמרט.

 

שרת החינוך תמיר אמרה כי "ההחלטה הזו היא בעלת חשיבות אדירה כיוון שהיא מאפשרת לנו לתכנן לטווח ארוך. עובדה זו תייעל ותעזור לנו לעשות עבודה יסודית ונכונה. כמו כן ישנה חשיבות אדירה מבחינת הצדק החברתי, כיוון שמרבית הכיתות ייבנו במגזר הערבי והחרדי - שם המחסור בכיתות היה הגדול ביותר ורמת התשתיות הייתה ירודה מאוד".

  

שר האוצר הירשזון: "הפער היה קיים לבושתה של מדינת ישראל. השקעה בחינוך היא השקעה בתשתית. מדינה שרוצה להיות בין המדינות המתקדמות בעולם חייבת להשקיע בחינוך ולהעלות את רמתו אחרת לא נמצא את עצמנו עוד 20 שנה עם חתני פרס נובל". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אולמרט. מצפה לתוצאות מהירות
צילום: איי אף פי
תמיר. תוכנית בעלת חשיבות אדירה
צילום: עמית שאבי
צילום: גיל יוחנן
הירשזון. פער מביש
צילום: גיל יוחנן
מומלצים