שתף קטע נבחר

איך לגרום לילד לוותר על ג'אנק פוד גם מחוץ לבית

בבית, הילדים אוכלים את האוכל המצוין שאמא מבשלת, אבל מה קורה בחוץ, כשהם אצל חבר או יוצאים עם חברים? הרי ענקי הג'אנק-פוד מתחרים על תשומת ליבם של הזאטוטים

לפעמים זה נראה כמו קרב אבוד. הורים משקיעים שעות בהכנת מאכלים איכותיים, מחומרי גלם מעולים המכילים את כל אבות המזון, הכל כדי שהילדודס יאכלו כמו בני אדם, יתפתחו ויגדלו יפה. והנה באה חברת פאסט/ג'אנק כזו או אחת עם מוצר מהונדס חדש, עם סוכר מוקשה ומונוסודיום גלוטומט בתפקיד פחמימות מורכבות וחלבון מהחי, וגונבת את ההצגה ואת התהילה. הילדים מכורים, ההורים שבורים.

 

אז האם אפשר בכלל לשמר את הרגלי התזונה של הילדים, עליהם עבדנו כל כל הרבה זמן ובהם השקענו את הנשמה במטבח? ועד כמה ניתן לפקח כשהילדים לא אוכלים בבית?

 

"לא קורה אסון אם ילד נחשף לדברים אחרים אצל חברים, כל עוד הרגלנו אותו לערכי תזונה נכונים", אומרת יעל שגיא, מנחת קבוצות ויועצת משפחתית. "כל מה שאסור וטאבו הוא מאד מפתה. מים גנובים ימתקו - אמרו וצדקו".

 

אבל הרי אי אפשר לפקח על הילד נון-סטופ, 24 שעות ביממה. וממילא לכל הורה שהשקיע ולימד את הזאטוט הפרטי שלו שעגבנייה נורא חשובה וקולררבי זה מאסט, לכל הורה כזה ברור שאצל החבר של הילד אוכלים ג'אנק, בלי קשר לזהות ההורים. "מסבירים לו שקולה לא בריאה ושעדיף שיבקש משהו אחר לשתות, אבל אסור לפקח כי התגובה של הילד יכולה להיות הפוכה, והוא עלול לעשות דווקא".

 

ואם הרגלי התזונה אינם נכונים? משנים אותם, אומרת יעל אדלר. ומתברר שאפשר לעשות זאת בגיל מאוחר, אם כי ככל שמחכים ונזכרים בגיל מאוחר, כך קשה יותר לעקור הרגלים מגונים ולהשריש ערכים נכונים. "מעבירים את כל המשפחה לתזונה נכונה. ההתגייסות לתזונה נכונה צריכה להיות של כל המשפחה. הקרב לעולם לא אבוד".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
אאוט. המבורגר
צילום: סי די בנק
בריאות. עגבניה
צילום: מיה הוד
ד"ר רק שאלה
מומלצים