שתף קטע נבחר

מת חתן פרס ישראל מרסל דיבואה

האב דיבואה, לשעבר ראש החוג לפילוסופיה באוניברסיטה העברית, היה בן 87 במותו. הלוויתו נערכה ברוב הדר במנזר בית ג'מאל. "הוא היה איש אמיץ שגילה עניין בישראל ובציונות כשהדבר היה עדיין בגדר הלא מקובל בעולם הקתולי", אמרו עליו חבריו וקולגות

הכומר הדומיניקני, חתן פרס ישראל וראש החוג לשעבר לפילוסופיה באוניברסיטה העברית, פרופסור מרסל ז'אק דיבואה, הלך לעולמו ביום שישי לפנות בוקר. דיבואה, אביר לגיון הכבוד הצרפתי היה בן 87 במותו.

 

טקס הקבורה המפואר שנמשך כשעה וחצי נערך בשעות אחר הצהריים של יום שישי במנזר בית ג'מאל בהשתתפות נוכחים רבים בהם בכירים בכנסייה, חבריו באקדמיה, נציגי ציבור, תלמידיו ומוקירי זכרו. פרופסור גבי מוצקין, לשעבר דיקן האוניברסיטה העברית בירושלים שנכח בטקס ההשכבה אמר: "פרופסור דיבואה היה איש נעים הליכות, אדם חם ודורש כל טוב שהיה תמיד מעוניין לעזור לאנשים ודלתו היתה פתוחה לכל. הוא הקדיש חלק לא מבוטל מחייו לקשר עם העם היהודי וישראל היתה חשובה לו.

 

"בשנים האחרונות הוא הסתייג מהפוליטיקה הישראלית, מההתנחלויות ומהמדיניות הישראלית באינתיפאדה, והוא החליט לעבור לגור בכפר ערבי במזרח ירושלים. זה בא לידי ביטוי גם בתיאולוגיה שלו בה תאר את הגעגוע לישראל של שנות החמישים והשישים. למרות כל זאת הקשר לעם היהודי היה לו חשוב".

 

ראש החוג לפילוסופיה פרופסור אלחנן יקרה אמר: "פרופסור דיבואה היה איש אמיץ שגילה עניין בישראל ובציונות כשהדבר היה עדיין בגדר הלא מקובל בעולם הקתולי. הוא הגיע לישראל על מנת ליצור עם העם היהודי קשר וכאן הוא עשה את הדוקטורט שלו, התמנה כמרצה בחוג לפילוסופיה ובסופו של דבר עמד בראשו.

 

"הוא היה איש אהוב ומוערך בעיקר בזכות האומץ שלו והאהבה הרבה שהרעיף על הסובבים אותו. הוא השתלב בחיי הארץ והיו קשור בה. דיבואה היה איש בלתי רגיל, חם, הגון וכזה שאינו מפחד ללכת נגד הזרם. תרומתו לקירוב העולם הנוצרי ליהדות היתה אדירה".

 

מרסל דיבואה, נולד ב-1920 בנורמנדי. בגיל צעיר הצטרף למסדר הדומיניקני ועסק בחקר המחשבה הנוצרית ובפילוסופיה יוונית. ב-1962 עלה לישראל ועמד בראש המסדר הדומיניקני. במשך שנים ספורות עמד בראש החוג לפילוסופיה באוניברסיטה העברית והרצה בנושאי הגות יוון בעת העתיקה וביחסים בין העם היהודי לכנסייה הקתולית.

 

דיבואה, אזרח ישראל מסוף שנות השבעים, זכה ב-1996 בפרס ישראל על תרומה

 מיוחדת לחברה ולמדינה. פרסם ספרי מחקר ושיחות עם אישי רוח ודת. בין המפורסמים שבהם סדרת מפגשים בינו לבין פרופסור ישעיהו לייבוביץ' שעסקה ביחסים בין היהדות לנצרות. דיבואה היה אחד מארבעת הזוכים הבלעדיים בפרס ישראל שמוצאם אינו יהודי. זוכים נוספים בפרס לאורך השנים היו השייח הדרוזי אמין טריף, הסופר וחבר הכנסת לשעבר אמיל חביבי והשחקן מכרם חורי.

 

דיבואה גם תרגם ספרים רבים בהם "המטפיסיקה: ספר דלתא" מאת אריסטו ו"על האתאיזם של הרבנים" מאת יוהנס קרמואל לובקוביץ, שני הספרים ראו אור בהוצאת מגנס.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לאתר ההטבות
מומלצים