אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

סוגיית ההשתמטות

האלוף שטרן. המנהלים יספקו חוות דעת צילום: גיל יוחנן
האלוף שטרן. המנהלים יספקו חוות דעת צילום: גיל יוחנן
 
בדרך לבקו"ם. המטרה: לאתר משתמטים צילום: ירון ברנר
בדרך לבקו"ם. המטרה: לאתר משתמטים צילום: ירון ברנר
 
 


 

תוכנית בצה"ל: בתי"ס יסייעו במניעת השתמטות

בשבוע שעבר נחשפו נתונים מדאיגים על שיעור הצעירים שאינם מתגייסים. ל-ynet נודע כי באגף משאבי אנוש מגבשים תוכנית לפיה ימסרו מנהלי בתיה"ס חוות דעת על בוגרי התיכון וכך יקשו עליהם להציג עצמם כמי שאינם מתאימים למסגרת צבאית

חנן גרינברג
פורסם: 23.07.07, 01:59

בצה"ל ממשיכים לחפש פתרונות לבעיית ההשתמטות בקרב מועמדים לגיוס ול-ynet נודע כי ראש אגף משאבי אנוש, האלוף אלעזר שטרן, מגבש תוכנית חדשה במסגרתה יקבלו רשויות הצבא חוות דעת על כל אחד מן המתגייסים ממנהלי בתי הספר בהם למדו. "המטרה שלנו היא לכסות פערי מידע שקיימים בנוגע למיועדים לגיוס דרך בתי הספר שלהם", הסביר גורם צבאי.

 

בימים אלו נקבעים באגף משאבי אנוש הקריטריונים לביצוע התוכנית ולאחר שתאושר מבחינה משפטית, יוכל צה"ל להתחיל ולקבל את כל המידע על הצעירים בטרם גיוסם. האלוף שטרן, בצוותא עם הרמטכ"ל רב-אלוף גבי אשכנזי, יגיע היום (ב') לבסיס הקליטה והמיון בתל-השומר כדי לעמוד מקרוב על תהליך הגיוס הנוכחי.

בעיית המוטיבציה
מחזור אוגוסט 2007: פחות מוטיבציה לקרבי / חנן גרינברג
67.3 אחוזים מהמתגייסים בעלי פרופיל קרבי ביקשו לשרת ביחידות קרביות, לעומת למעלה מ-70 אחוזים בנובמבר אשתקד. בצה"ל אומרים כי מדובר במגמה של יציבות. בקרב מתגייסי הקיץ, החטיבה המבוקשת ביותר היא גולני ואחריה הנח"ל
לכתבה המלאה

 

בשבוע שעבר, עם תחילת גיוס מחזור אוגוסט 2007, התפרסמו נתונים מדאיגים על שיעור הצעירים שאינם מתגייסים לצה"ל ועל אלו שאינם מצליחים לסיים שירות מלא. באגף משאבי אנוש ממשיכים כל העת לחפש פתרונות יצירתיים בעיקר כנגד אלה שמעדיפים שלא ללבוש את מדי הזית מטעמי נוחות ובכך מכבידים את הנטל על חבריהם.

 

בשנה שעברה נחשפה ב-ynet לראשונה תוכנית שהגה האלוף שטרן, לפיה חיילים שישתחררו ללא סיבה מוצדקת יזכו במעין "אות קלון" ובתעודת השחרור שלהם ייכתב "השתחררו בגלל התנהגות רעה חמורה". בשבוע שעבר דיווח מפקד הבקו"ם כי התוכנית כבר מיושמת בשלביה הראשונים וכי ניתן לראות נתונים המלמדים על יעילותה.

 

כעת, כאמור, הטיל האלוף על צוות צה"לי אתגר חדש: לקבוע קריטריונים כיצד יוכלו מנהלי תיכונים לסייע לצבא לאסוף מידע רב יותר בנוגע לבוגרי התיכונים ובכך למנוע, במידת האפשר, השתמטות. "נכון לעכשיו אנו בשלב בחינת הרעיון", הדגיש הגורם הצבאי.

 

"המטרה שלנו היא לשפר כל מה קשור באינפורמציה שיש בידינו לגבי המיועדים לשירות. לעיתים נוצר מצב שמידע מסוים יכול להשפיע על החלטה בדבר גיוס חייל. שימוש במנהלי תיכונים עשוי למעשה לכסות על פער מידע שקיים לגבי תלמידים מסוימים ולתת לנו כלים רבים במסגרת ההחלטה לגבי גיוסו לצה"ל".

 

הגורם הצבאי הדגיש כי התוכנית תצא לפועל רק לאחר שתסוכם מול גופים שונים, כולל גורמים חיצוניים, ותקבל הסכמה מלאה, כולל חוות דעת משפטית. צה"ל יצטרך בדרך להפעלת התוכנית להתמודד מול לא מעט משוכות, ייתכן גם כאלו שיצוצו מכיוון משרד החינוך. גם לגבי מהות המידע שיקבל תהיה השלכה רבה מאחר ובצה"ל יודעים שיש להקפיד לא לעבור את הגבול הדק של צנעת הפרט. מכל מקום, לפי שעה מתכננים בצה"ל לקבל חוות דעת על כל התלמידים, לא רק ה"בעייתים" שבהם.

 

בידי צה"ל, יש לציין, קיימים מקורות מידע רבים אודות המתגייסים הפוטנציאלים ולגבי כל חייל עתידי מרכיבים מעין "פרופיל פרטי" שכולל פרטים עליו, על בני משפחתו, מצבו הכלכלי ורפואי, הסתבכויות פליליות ומגבלות שונות. המבחנים שעוברים המלש"בים (מועמדים לשירות בטחוני) משלימים לצה"ל את התמונה ונותנים גם מידע על איכות המתגייס.

 

התוכנית הנוכחית אמורה להשלים מה שצה"ל לא יודע, כמו למשל האם תלמיד נחשב לפופולארי או למנהיג חברתי בקרב חבריו. במקרה כזה, כאשר ינסה להשתמט משירות ולשכנע את הרשויות כאילו אינו מסוגל להתמודד עם מסגרות, מפחד מחברה וביישן באופן קיצוני – עשוי המידע שיתקבל מבית הספר להכריע כנגדו והוא יגוייס לצה"ל.

 

באחרונה נועד האלוף שטרן עם מספר מנהלי תיכונים, שאף הפצירו בו לעשות צעדים מסוג זה כדי להלחם בהשתמטות מצה"ל. "אנו לא יכולים בשלב הזה לומר כיצד תשפיע התוכנית כאשר תצא אל הפועל", סיכם הגורם הצבאי, "אבל בסופו של דבר המטרה היא לצמצם את האוכלוסייה שאינה משרתת בצבא".

 


תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 

 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as27-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©