שתף קטע נבחר

חדר כושר למוח: תכנית האימון לתאים האפורים

לא רק הגוף זקוק לאימון, וכדי לשמור על ראש צלול גם בגיל מתקדם פיתחו במכון "בריינספא" סדנה לשיפור הזיכרון, הגברת כושר הריכוז, ואף מניעת אלצהיימר. אחת המשתתפות: "החלטתי שיהיה טוב לפתח קצת את המוח"

היום כבר ברור לכולם שכדי לשמור על גוף בריא וצעיר לאורך זמן, יש צורך בתזונה נכונה ובפעילות גופנית. אבל מה לגבי המוח? האם גם אותו צריך "לתחזק" כדי שישאר צעיר, בריא ורענן? במכון לפיתוח קוגנטיבי "בריינספא" בטוחים שכן, ולאחרונה החלו לאמן קבוצות של בני 50 ומעלה בתוכנית שתאפשר להם לשפר את הזיכרון ולהגביר את כושר הריכוז.

 

"השנים החולפות לא עושות טוב למוח", אומר רוני ארז, מנכ"ל "בריינספא". "לפי הערכות, כ-10% מבני 65 ומעלה סובלים מנסיגה קוגניטיבית. בגיל 80 הנסיגה עולה ליותר מ-40%. זה מתבטא בירידה בזיכרון, ירידה ביכולות האינטלקטואליות ואפילו, במקרים קיצוניים, במחלת האלצהיימר, שמספרם של החולים בה גדל מדור לדור, וצפוי להגיע בעוד 20 שנה לכ-50 מיליון נפש".

 

החשיבה היא לבטח מהפעולות הבסיסיות והמהותיות ביותר לאדם, וכוללת רכיבים של למידה, הסקת מסקנות, דמיון, המצאה וגם את הזיכרון. כדי למנוע את הנסיגה הקוגנטיבית, פיתחו במכון תוכנית אימון הוליסטית ורב-תחומית, המיועדת לאנשים בריאים בני 50 ומעלה. המשתתפים בתוכנית מאמנים את מוחם באמצעות תוכנת

 המחשב "מיינדפיט", בהתאם לקצב ההתקדמות האישית שלהם. התוכנה עובדת על קשב, מיקוד, זיכרון, קואורדינציה, תפיסה חזותית ומרחבית, תיאום עין-יד ועוד.

 

בנוסף עוברים המשתתפים סדנאות לאינטרקציה מאתגרת שכלית, בהן לומדים טכניקות לשיפור הזיכרון ומתרגלים פעילויות של דמיון מודרך ופעילויות לעידוד היצירתיות. כל המשתתפים מקבלים ייעוץ מתזונאית נטורופתית ואף מתרגלים פעילות גופנית הממוקדת בקשר בין הגוף לנפש.

 

"קשה לדעת אם יש שיפור כי זו רק ההתחלה", אומרת אורה ברמן, המתאמנת במכון. "אבל החלטתי שיהיה טוב לפתח קצת את המוח, מאחר שבעבודתי אני עובדת עם מחשב בעבודה רוטינית וזה לא בדיוק מפתח את המוח". גם אברהם ארז, המתאמן עם ברמן באותה קבוצה, מסכים שהפעילות במכון מאפשרת לו בעיקר דרך חשיבה שונה מהחשיבה היומיומית שלו.

 

למרות שמדובר בפעילות מונעת, שיש בכוחה אף לשפר את היכולות הקוגנטיביות של המשתתפים, לא כולם מסכימים לחשוף עצמם. "זה בדיוק כמו שלפני 20 שנה אנשים התביישו ללכת לפסיכולוג" אומר ארז, "והיום זה נתפס כצעד לגיטימי ומקובל לחלוטין".

 

מעבר לדימוי השלילי, גם העלות הגבוהה עלולה למנוע מההמונים לנהור אל המכון, אבל גם לזה יש לארז פתרון. "כרגע העלות גבוהה יחסית, אבל בעתיד יהיה לקופות חולים וחברות ביטוח אינטרס לשלוח אלינו את המבוטחים שלהם. מספיק שאתה דוחה דימנציה בכמה שנים, אתה חוסך מאות אלפי שקלים, וזה לפני שדיברנו על הסבל והתסכול של האדם עצמו". 

 

והעלות, כאמור לא נמוכה לגמרי: ייעוץ ואבחון קוגניטיבי, חד פעמי יעלה 700 שקל ומנוי חודשי 550-890 שקל, בהתאם לתדירות הפגישות השבועיות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גם אותו צריך לאמן. מוח האדם
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים