אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

שימור

בית ליברמן בנהריה צילום: אורן יהודה
בית ליברמן בנהריה צילום: אורן יהודה
 
דלת המוזיאון צילום: אורן יהודה
דלת המוזיאון צילום: אורן יהודה
 
 


אפליקציות תיירות לנייד שלך
 

מי ינהל את בית ליברמן ההיסטורי בנהריה?

המועצה לשימור אתרים ופעילי שימור בנהריה מבקשים שעמותה ציבורית תפעיל את הבניין המשוקם המשמש מוזיאון לתולדות העיר. בעירייה מבקשים להמשיך ולהפעילו תחת המסגרת המוניציפלית

דוד הכהן
פורסם: 08.08.07, 08:43

ויכוח נוקב בנהריה סביב בית ליברמן ששוקם והפך למוזיאון לתולדות העיר. המחלוקת היא על מי ינהל את המקום – העירייה או עמותה ציבורית.

 

סיפורו של בית
הייקים של נהריה התאהבו בבית הנכבד הלבנוני / דוד הכהן
במבואות הדרומיים של נהריה עומד "בית ליברמן" שנבנה לפני כ-140 שנה בידי נכבד לבנוני, עבר אח"כ לרשות משפחת ליברמן, וכיום משמש למוזיאון של נהריה
לכתבה המלאה
לפני כ-8 שנים שוקם הבית ההיסטורי והפך למוזיאון לתולדות נהריה. אולם לאחרונה צומצמה מאוד הפעילות במקום, וכיום הוא פועל בסך הכל שעות בודדות ביום, ובאופן מצומצם ביותר.

 

המועצה לשימור אתרים, משפחות שטראוס ו-ורטהיימר, פעילים ומתנדבים מנהריה ומהאזור, מבקשים שבית ליברמן לא יופעל ישירות על ידי העירייה, אלא באמצעות עמותה ציבורית, שתהיה אחראית על הפעילות השוטפת. ראש עיריית נהריה, ג'קי סבן, מתנגד בתוקף ליוזמה זו.

 

המטרה היא להפעיל את המקום כ"בית הראשונים" של נהריה, המציג את תולדות העיר מהקמתה ועד היום. הבית ירכז פריטים ועדויות מההיסטוריה של נהריה, יארח ביקורי תלמידים ויסייע בהכרת האופי המיוחד של העיר לאורך התקופות. בבית יתקיימו מפגשים, הרצאות, ימי עיון, כינוסים, מפגשים ותערוכות הקשורים בתולדות נהריה והאזור כולו.

 

על פי ההצעה, עיריית נהריה תמשיך להיות שותפה מלאה לכל הנעשה במקום, אולם הניהול בפועל ייעשה על ידי העמותה. נשיא הכבוד של העמותה יהיה ראש עיריית נהריה, ג'קי סבג, בראשה יעמדו רעיה שטראוס וסטף ורטהיימר, ובוועד המנהל יהיו חברים אנשי עירייה, נציגי התורמים, נציגי ציבור ואנשי המועצה לשימור אתרים.

 

ישנה נכונות רבה של משפחות שטראוס ו-ורטהיימר, ושל גורמים נוספים, לתרום סכומים נכבדים לצורך העניין, אולם רק בתנאי שניהול הבית אכן יועבר לעמותה ציבורית.

 

תוכניות הבנייה באזור

במקביל, נאבקים המועצה לשימור אתרים ותומכיה בתוכניות הבנייה

צילום: מיכל כרמון
 מוזיאון לתולדות העיר. בית ליברמן (צילום: מיכל כרמון)

 סביב בית ליברמן. נכון להיום מאושרת הקמתה של שכונת קוטג'ים במגרשים הסמוכים למוזיאון, אולם פרט לכך, נעשים ניסיונות לקדם תכנית להקמת בניינים בני 4-6 קומות, ואף גבוהים יותר.

 

יוסי פלדמן, מנכ"ל המועצה לשימור אתרים: "אנו מתנגדים בתוקף לתכניות אלו, שמימושן 'יחנוק' את בית ליברמן, ומבקשים להפקיע את הקרקע לצרכי ציבור, כדי להקים עליה מרכז תרבות, כינוסים, מוסיקה וכו', שבמרכזו יעמוד בית ליברמן, אשר ישוב לפעול במלוא תפארתו. אנו מאמינים, כי יימצאו המקורות לממן את הפיצויים שיש לשלם בגין ההפקעה".

 

מעיריית נהריה נמסר: "בית ליברמן הוא נכס ציבורי ובבעלות העירייה והיא איננה יכולה להעבירו לידי גורמים פרטיים. העירייה עושה ככל יכולתה כדי לשמר את המבנה ולקיים את הפעילויות בו.

 

"המגרש נמצא בבעלות פרטית. התכנון שנדון בזמנו בשנת 2005 בוועדה המקומית, כלל 35 יח"ד בבניין בגובה 6 קומות ומבנים בגובה 4 קומות. ג'קי סבג לא כיהן באותה עת כראש עיריית נהריה, כך שאין כל אמת בטענות המועלות נגדו.

 

מתכנן המחוז החליט להמליץ להגביה את הבנייה הרוויה המתוכננת במקום, מתוך כוונה לפנות שטח ירוק לגינון. בזמן הקרוב תופקד התוכנית על ידי הוועדה המחוזית, ובתקופת ההפקדה הציבור יוכל להביע את דעתו לגבי התוכנית".

 


תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום

 
 


 
 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

תיירות, טיולים בארץ, טיולים בצפון, טיולים בדרום, טיולים בירושלים, טיולים בנגב, טיול עם הילדים, מדריך עולמי, טיולים בעולם, טיפים לטיסה, טיפים לחופשה, מלון, מלונות, טיסות לחו"ל, נופש בארץ, חדשות תיירות, צימרים, צימר, מדריך צימרים, לינה כפרית, קמפינג, התייר הישראלי, מסע בזמן, דילים, חופשה, טיול מאורגן, משרדי נסיעות
אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as23-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©