שתף קטע נבחר

סקר: מרבית העולם תומך בנסיגה מעיראק

רשת ה-BBC בדקה מה דעתם של 23 אלף נשאלים ב-22 ארצות בנושא הנסיגה מעיראק. 39 אחוזים סבורים שיש להוציא מיידית את כוחות הקואליציה, ועוד 22 אחוזים תומכים בנסיגה תוך שנה. כשליש מהנשאלים בארה"ב לא קצבו זמן לנסיגה

39 אחוזים מאזרחי העולם סבורים שהכוחות האמריקנים צריכים לעזוב מיידית את עיראק. – כך עולה מסקר שנעשה על ידי ה-BBC.  מתוצאות הסקר, שנערך ב-22 מדינות שונות והקיף כ-23 אלף נשאלים, עולה עוד כי 22 אחוזים תומכים בנסיגה מדורגת של הכוחות הזרים מעיראק.

 

הנשאלים התבקשו לציין האם הם תומכים בנסיגה מיידית, או במהלך מדורג שיתפרס על פני שנה. אפשרות נוספת שהוצגה לנשאלים הייתה להמתין לפתרון בעיות הביטחון בעיראק - ורק אז להוציא את כוחות הקואליציה, בתהליך שאינו קצוב בזמן.

 

בארה"ב עצמה תמכו כרבע מהנשאלים בנסיגה מיידית, בעוד ש-32 אחוזים היו מעוניינים בפתרון בעיות הביטחון בעיראק טרם הוצאת החיילים משם.

 

עורכי הסקר מציינים כי במדינות מוסלמיות נרשם השיעור הגבוה ביותר לתומכי נסיגה מיידית מעיראק: אינדונזיה (65%), טורקיה (64%), ומצרים (58%). מנגד, המדינות שבהן נרשמו שיעורי התמיכה הנמוכים ביותר לנסיגה מיידית הן אוסטרליה (22%), ארה"ב (24%) ובריטניה (27%).

 

ב-19 מדינות נרשם רוב לתומכים בנסיגה, מיידית או מדורגת. רק בקניה, בפיליפינים ובהודו – לא היה רוב לתומכי הנסיגה. בהודו גם נרשם שיעור הנשאלים הגבוה ביותר שהשיבו "איני יודע" לשאלת הסקר: 36 אחוזים. 

 

שאלת הנסיגה מעיראק ממשיכה להעסיק את מדינות הקואליציה. רק אמש אמר ראש מטה הבית הלבן, ג'וש בולטן, כי כוח צבאי אמריקני יישאר בעיראק גם לאחר שהנשיא, ג'ורג' בוש, יסיים את כהונתו וכי ארצות הברית מתכוונת להשאיר כוח משמעותי במזרח התיכון גם אחרי ינואר 2009. הנשיא בוש עצמו רמז השבוע, בעת שביקר את חייליו בעיראק, כי ארצו עשויה לצמצם את היקף הכוחות המוצבים שם.

 

דו"ח מחקר עצמאי שפורסם השבוע בארה"ב העלה כי כוחות הביטחון של עיראק לא יוכלו לקבל את האחריות הביטחונית בארצם ב-12 עד 18 החודשים הקרובים. קבוצת החוקרים ממליצה גם לפרק את המשטרה העיראקית ולבנותה מחדש, מפאת חוסר יכולתה לתפקד ביעילות.

 

מנגד, מתרחשים גם תהליכים המצביעים על מגמה להוצאת הכוחות המערביים מעיראק. בתחילת השבוע נסוגו הכוחות הבריטים מאזור בצרה שבדרום עיראק. בכך באה אל סיומה תקופת נוכחותם הקבועה בעיר השנייה בגודלה במדינה. הנסיגה מהווה צעד נוסף לקראת העברת המחוז כולו לשליטת העיראקים, מהלך שיסלול את הדרך לנסיגה סופית ומוחלטת של הכוחות הבריטים מהמדינה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הנשיא בוש בעיראק, השבוע
צילום: איי פי
מומלצים