שתף קטע נבחר

הפלסטינים: החלטת ברק היא פשע, צפו לתגובה

החלטתו של שר הביטחון לשבש את אספקת החשמל לרצועת עזה עוררה את זעמם של הפלסטינים. דובר החזית הדמוקרטית: "ההחלטה היא הסלמה חמורה שעלולה להוביל לאסון הומניטרי ברצועה"

"פשע מלחמה שיביא לתגובה של ההתנגדות הפלסטינית" - כך הגדירו היום (ה') דוברי הארגונים הפלסטיניים ברצועת עזה את החלטת שר הביטחון, אהוד ברק, ליישם את המלצות מערכת הביטחון להטלת הגבלות על הרצועה, ובהן שיבוש אספקת החשמל. זמן קצר לאחר אישור ההחלטה נחתה רקטת קסאם סמוך לשדרות.

 

גם ממשלת חמאס ברצועה אינה מרוצה מהחלטתו של ברק, שהוגדרה כיישום תהליך ההתנתקות ההדרגתית של ישראל מרצועת עזה. דובר הממשלה בעזה, טאהר אל-נונו, אמר כי זהו "פשע כלפי מיליון וחצי פלסטינים החיים ברצועה". לדבריו,  החלטתו של ברק היא "חלק ממדיניות הענישה הקולקטיבית נגד האוכלוסיה הפלסטינית".

 

דוברי הארגונים הפלסטיניים אמרו אמנם, כי "הסנקציות לא יכניעו את העם הפלסטיני", אך דובר החזית הדמוקרטית לשחרור פלסטין הזהיר, כי "ההחלטה היא הסלמה חמורה שעלולה להוביל לאסון הומניטרי ברצועה". לדבריו, "ההחלטה מנוגדת לכל אמנות זכויות האדם בעולם ועלולה להביא לאסון אקולוגי ובריאותי שיהפוך לאסון הומניטרי כולל".

 

גם הפלסטינים בגדה המערבית לא מרוצים מההחלטה בעניין הרצועה. מזכ"ל ממשלת פיאד, ד"ר סעדי אל קרונז, הודיע כי "הממשלה הפלסטינית מתנגדת להחלטה. מדובר בענישה קולקטיבית שהממשלה הפלסטינית מגנה". לדבריו, "ההחלטה הישראלית תגרום להידרדרות נוספת במצב התושבים ברצועה. אל קרונז דרש את התערבות הקהילה הבינלאומית כדי להביא לביטול ההחלטה הישראלית.

 

הפלסטינים שבו והדגישו בימים האחרונים, כי המחסור בצרכים בסיסיים ברצועה יגבר בתקופה הקרובה. אתמול התלונן מושל העיר עזה בפני משלחת של הצלב האדום, כי בעוד שלרצועה דרושות 200 משאיות של סיוע הומניטרי ומזון, מאפשרת ישראל את כניסתן של לא יותר מ-60 משאיות, כמות שאינה מספיקה כדי לענות על כל הצרכים של האוכלוסיה, לנוכח העליה הגוברת באבטלה ברצועת עזה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ברק. מתנתק מעזה
צילום: איי אף פי
פלסטינים בעזה. ארכיון
צילום: איי פי
מומלצים