שתף קטע נבחר

משרד החוץ: לא לבקר בטיבט בשל המהומות

העימותים בין כוחות הביטחון הסינים לנזירים בודהיסטים, בהם נהרגו עשרות בני אדם, הביאו את משרד החוץ להמליץ לישראלים לדחות נסיעות לא חיוניות לטיבט. לשוהים בחבל הומלץ להימנע מלהגיע לאזורי מהומות. היום התרחבו העימותים למחוזות הסמוכים לטיבט במערב סין. הפגנות התקיימו באיטליה ובצרפת

משרד החוץ המליץ הערב (א') לאזרחים ישראלים לדחות נסיעות לא חיוניות לטיבט, ולשוהים בחבל הומלץ להימנע מלהגיע לאזורי מהומות ולהימנע מתנועה מיותרת באזור. זאת, בעקבות העימותים שפרצו בשבוע שעבר בין כוחות הביטחון הסינים לנזירים בודהיסטים בבירת טיבט, להסה.

 

"ישראל עוקבת בדאגה אחר ההתפתחויות בטיבט ומקווה להשבת הרגיעה לאזור בהקדם", נכתב בהודעה שפרסם משרד החוץ. על פי דיווחים של גולים טיבטים בהודו נהרגו במהומות כ-100 בני אדם ואילו הרשויות הסיניות מסרו כי מניין ההרוגים עומד על עשרה בלבד.

  

בתוך כך, התרחבו היום הפגנות הטיבטים לאזורים נוסיפים בסין. ארגונים התומכים בעצמאות טיבט, דיווחו כי לפחות שבעה בני אדם נהרגו מירי כוחות משטרה במחוז סצו'אן. עימותים אלימים בהם היו מעורבים נזירים וסטודנטים טיבטים אירעו גם במחוזות צ'ינגהיי וגאנסו.

 

משטרת סין הטילה עוצר על העיר שיאחה שבמחוז גאנסו וגם על בירת טיבט, להסה. תחנת טלוויזיה בהונג-קונג דיווחה כי במהלך היום התפרסו עשרות חיילים סינים ברחבי העיר תוך שהם כורזים לתושבים לשמור על הסדר. במקביל, חסמה סין את הגישה לאתר האינטרנט "יו-טיוב", לאחר שהוצגו בו סרטונים מההפגנות האלימות.


פרו-טיבטים פגינים מול שגרירות סין ברומא (צילום: רויטרס)

 

הפגנות בעד טיבט באיטליה וצרפת

הפגנות הפרו-טיבטיות התרחבו היום גם לאירופה. מול שגרירות סין בבירת איטליה, רומא, צעדו מאות מפגינים פרו-טיבטים. הפגנה דומה התקיימה גם בבירת צרפת, פריז, ואילו בנפאל ציינו נזירים בודהיסטים סולידריות עם חבריהם בטקסי הדלקת נרות.

 

שר החוץ הגרמני, פרנק וולטר שטיינמאייר, שוחח בטלפון עם עמיתו הסיני, יאנג ג'ייצ'י, והאיץ בו לשים קץ לאלימות בטיבט ולדווח על האירועים בחבל בשקיפות רבה ביותר. מוקדם יותר, קראה מזכירת המדינה האמריקנית, קונדוליזה רייס, לסין להפגין איפוק בפעולות צבאה לדיכוי ההפגנות.

 

המנהיג הרוחני הגולה של העם הטיבטי, הדלאי למה, קרא לקהילה הבינלאומית לחקור את אירועי הדמים בימים ולבדוק אם מתבצע בטיבט "רצח עם תרבותי". במסיבת עיתונאים שכינס בדרמסלה שבהודו אמר הדלאי למה כי "האומה הטיבטית ניצבת בפני סכנה חמורה" וכי "בין אם סין מודה בכך ובין אם לאו, ישנה בעיה".

 

ראש עיריית להסה דחה את דברי הדלאי למה ואמר כי "טיבט יכלה להיות בתקופה הטובה ביותר בהיסטוריה שלה מבחינת פיתוח לולא התערבות אנשי הדלאי למה". הוא הוסיף כי הדברים על כך שבטיבט מתחולל רצח עם הם "שטות גמורה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נזירים מדליקים נרות בנפאל
צילום: רויטרס
מומלצים