שתף קטע נבחר

התפרצות החצבת: כל עובדי מערכת הבריאות יחוסנו

החצבת הגיעה גם לבתי החולים, ומשרד הבריאות דורש מכל העובדים להתחסן: "הקופות ובתי החולים לא יצאו מגדרם כדי לחסן, וצריך לעורר את המערכת". מאז אוגוסט נדבקו בחצבת כמעט אלף איש

משרד הבריאות מוציא היום (א') הנחיות חדשות לחיסון עובדים במערכת הבריאות נגד חצבת. זאת לאחר שבחודשים האחרונים נדבקו 13 עובדי מערכת הבריאות במחלה וייתכן אף שהדביקו את מטופליהם. מאז חודש אוגוסט האחרון נרשמו בארץ יותר מ-900 מקרים של הידבקות בחצבת. 

 

החוזר שמוציא מנהל הרפואה במשרד הבריאות מנחה את קופות החולים ובתי החולים לבדוק מי מאנשי הצוות הרפואי לא חוסן כנדרש לחסן ולדווח על ביצוע החיסונים למשרד הבריאות. החוזר מגדיר כי יש לחסן בעדיפות ראשונה עובדי מערכת הבריאות מאזור ירושלים ובית-שמש, שבהם אירע הרוב המכריע של מקרי ההתפרצות. 

 

לאחר שהתגלו מספר מקרי חצבת בישראל בחודש אוגוסט, הוציא משרד הבריאות לפני שבעה חודשים הנחיות בנושא חיסון רופאים ואחיות בבתי החולים. אולם הנוהל לא יושם במלואו וכפי שפורסם לראשונה ב-ynet, משרד הבריאות מרענן כעת את ההנחיות. 

 

"לאור העובדה שלא היו בתחילת הדרך מקרי חצבת רבים, כל הקופות ובתי החולים לא פעלו כנדרש בנוהל ולא יצאו מגדרם כדי לחסן", אומר ד"ר מיקי דור, ראש האגף לרפואה כללית במשרד הבריאות. "היום אנחנו מתקרבים לכמעט אלף מקרים ויש צורך לעורר את המערכת. עובדי מערכת הבריאות באים במגע עם חולים בסיכון וחשופים למחלה. כשהם נשאי המחלה הם עלולים להעביר את זה לחולים אחרים, שממילא אינם בריאים. לעובדי מערכת הבריאות יש תפקיד מפתח". 

 

עד כה דווח למשרד הבריאות על שלושה רופאים, ארבע אחיות ועובדים נוספים במערכת הבריאות שנדבקו בחצבת. 

 

באחד המקרים נדבק רופא בהדסה עין-כרם ומטופליו בחדר המיון נקראו להיבדק. אז ציין פרופ' אלון מוזס, מנהל המחלקה למיקרוביולוגיה קלינית ומחלות זיהומיות בהדסה, כי אותו רופא חוסן רק פעם אחת נגד חצבת ולא התחסן פעמיים כפי שנדרש על ידי משרד הבריאות. במקרה אחר נדבקה אחות שנכחה בכינוס רפואי של אחיות. 

 

בסוף השבוע דווח גם על מקרה של חולה חצבת בתיכון סליגסברג בירושלים ותלמידים ומורים נקראו להיבדק.

 

חצבת היא מחלה נגיפית העוברת בקלות ומדביקה רבים כיוון שהיא אינה עוברת אך ורק במגע ישיר בין אנשים אלא גם באויר. כך, עלול אדם החולה בחצבת

 להדביק אנשים נוספים השוהים איתו באותו חדר, או בכל חלל סגור אחר (אוטובוס, מטוס ועוד). החצבת מתחילה עם חום ונזלת, דלקת עיניים וכאבי גרון, ופריחה בשלב האחרון. הסכנה היא שהמחלה תסתבך ותתפתח לדלקת ריאות. החיסון למחלה ניתן בקלות כיוון שהיא עוברת לא רק במגע ישיר, אלא גם בעקבות שהיה עם חולה באותו חדר. החיסון ניתן בזריקה ובשתי מנות, הראשונה בגיל שנה והשניה בגיל שש. עד כה לא נרשם בישראל מקרה מוות בעקבות הידבקות בחצבת. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתחסנים. עכשיו גם במערכת הבריאות
צילום: ויז'ואל/פוטוס
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים