שתף קטע נבחר

ברזיל: 57 אלף נדבקו בקדחת שמעביר יתוש

קדחת הדנגה היכתה בדרום-מזרח ברזיל, וקטלה עד כה 67 בני אדם - מחציתם ילדים. בתי-החולים קורסים תחת העומס, ולרבים אין מקום להתאשפז ולקבל טיפול. אין חיסון נגד הקדחת, ומשרד הבריאות והצבא מנסים להילחם ביתושים המעבירים אותה, ולהפנים עקרונות של מניעה בקרב האוכלוסייה

יותר מ-57 אלף בני אדם בברזיל נדבקו בקדחת הדנגה שעלולה להיות קטלנית המועברת, על פי רוב, בעקיצת יתוש. רשת CNN מדווחת היום (ו') כי המחלה התפשטה בדרום-מזרח המדינה בארבעת החודשים האחרונים. עד כה נמנו 67 מתים מהקדחת במדינת המחוז ריו דה-ז'נרו, כמחציתם ילדים בני 13 ופחות.

 

 

הרשויות בברזיל הכריזו על מגיפה באופן רשמי. משרד הבריאות לא מסר האם המתים חלו בגרסה החמורה יותר של הקדחת, "שעלולה להיות קטלנית אם אינה מאובחנת ולא מטופלת כנדרש", כפי שאמרו במרכז לבקרת מחלות ומניעה.

 

אנשי המרכז הוסיפו כי עם טיפול נכון, מקרי המוות כתוצאה מהגרסה החמורה של הקדחת - שמאופיינת בדימום חריג, פנימי וחיצוני - יכולים להסתכם באחוז אחד בלבד מכלל החולים. קדחת הדנגה היא גרסה שכיחה יותר של מחלת הדנגה, ומחוללים אותה ארבעה וירוסים מאותה "משפחה". כולם מועברים בידי יתושים. המחלה אינה מועברת מאדם לאדם.


כמחצית מקורבנות הקדחת - ילדים (צילום: רויטרס)

 

משרד הבריאות במדינת המחוז ריו דה-ז'נרו מסר כי 513 מבין 57,010 החולים אובחנו כמי שנדבקו בגרסה החמורה. העיתון "או גלובו" דיווח כי ראש עיריית ריו, סזאר מאיה, אמר שחולים מחוץ לעיר מציפים את בתי-החולים העירוניים, וכי אין מספיק מיטות בעבורם. 

 

על-פי הדיווח, חולים נאלצים להמתין לעתים 28 שעות עד שייתקבלו לבית-החולים. "אני פשוט רואה את בני גוסס מולי, בעודנו נוקשים על דלתות בתי-החולים השונים", אמר אביו של חולה.

 

מוקדם יותר השבוע אמר שר הבריאות של ברזיל כי 2,000 איש - ובהם אנשי משרדו וחיילים - עוסקים במלחמה ביתושים. הממשלה מסרה באתר האינטרנט הרשמי שלה כי חלק הארי של העבודה הינו הליכה מדלת-לדלת באזורים שבהם שורצים היתושים ועדכון התושבים. "ללא היתושים - הדנגה אינה קיימת", אמר השר.


לרבים לא נמצאו מיטות, והצבא הקים בתי-חולים שדה (צילום: AP)

 

המרכז לבקרת מחלות ומניעה העריך כי 10 מיליון בני אדם נדבקים בדנגה מדי שנה ברחבי העולם.

 "למעשה, מדובר במחלה שכיחה" אמר ד"ר עלי חאן מהמרכז. היתושים נושאי המחלה מתרבים במאגרי מים חשופים ורדודים, ובהם חפצים כצנצנות, בקבוקים שהושלכו ותחתיות של עציצים.

 

ד"ר חאן פירט כיצד ניתן להימנע מהידבקות במחלה: "יש ללבוש חולצות בעלות שרוולים ארוכים ומכנסיים רחבים ומשוחררים, ולהקפיד על שימוש בקוטלי חרקים איכותיים". התסמינים של הקדחת הם חום גבוה, כאבי ראש חזקים, כאבי גב, כאבי מפרקים ועיניים, בחילה, הקאות ופריחה. על פי המרכז לבקרת מחלות ומניעה, אין בנמצא חיסון כנגד הקדחת וגרסתה החריפה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים