אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

בלוג ירוק ועצבני

בים ביבשה, ביום בלילה. חוות טורבינות רוח צילום: index open
בים ביבשה, ביום בלילה. חוות טורבינות רוח צילום: index open
 
גם אצלנו. הטורבינות ברמת הגולן צילום: לע"מ
גם אצלנו. הטורבינות ברמת הגולן צילום: לע"מ
 
 


התמונות שעשו לנו את השנה
 

מיליארדי אירו מתעופפים ברוח

על ציר התופעות האקלימיות, הרוח ממוקמת בין השמש לגלים. מקור הרוח הוא בשמש, ותוצאת זרימתה על פני המים הינה גלים. הרוח אם כן נמצאת במקום טוב באמצע.

 

השמש היא מקור החיים על פני כדור-הארץ. קרינתה מגיעה כמעט לכל מקום, אך פיזור הקרינה מקשה על תהליך הפיכתה לאנרגיה זמינה (לדוגמא חשמל). הפיכת הגלים לחשמל טבעית יותר, אך ניצולם מוגבל לשטחי הים בלבד.

 

הרוח נמצאת גם ביבשה וגם בים, גם ביום וגם בלילה. היא לא תפרק את עצמותיך כגל מתנפץ, אך כאשר היא בגבך היא תוכל לסייע לך לשבור את שיאך האישי בריצות קצרות. בלי שום חומרים אסורים!


חוות טורבינות רוח בברזיל (צילום: רויטרס)

 

איך עושים זאת?

ניצול הרוח מתבצע בעזרת טורבינות רוח. כפות הטורבינה (בדרך כלל שלוש) עשויות להיות אדירות מימדים (בטורבינות הגדולות בעולם מגיע אורך הכף ל- 60 מטר), ומטרתן לספוג את אנרגיית הרוח ולהמירה לתנועה סיבובית.

 

מהירות הכפות אינה גבוהה, אך על ידי מערכת גלגלי שיניים ניתן להתאימה לזו הדרושה עבור גנרטור מייצר חשמל. גבול היכולת העליון של כל טורבינה, לניצול אנרגיית הרוח העוברת דרכה הינו תיאורטי ועומד על 59 אחוז בלבד. זאת אומרת שגם הטורבינה הטובה ביותר לא תדע לתפוס כ-40 אחוז מכוחו של האוויר המגיע מולה (זהו חוק של פיזיקאי גרמני ולכן מי אנחנו שנתווכח).


חוות טורבינות על החוף ביוון (צילום: AFP)

 

תעשיית אנרגיית הרוח היא הבשלה ביותר כיום בתחום האנרגיה החלופית, וזאת משום הפשטות היחסית בהמרת האנרגיה לחשמל. דולר, יורו, סקנדינאבים צעירים, ציפורים ועטלפים מתערבבים בה יחדיו.

 

איך עושים זאת נכון?

צריך לשאול את הדנים. כבר בשנות ה-70 הם הבינו שהרבה רוח זה טוב. על מנת לשמר את אורח החיים הכפרי במדינה, הציעה הממשלה סבסוד עבור טורבינות רוח למשקים המרוחקים. מכרזים הוצאו, פיתוחים הואצו והרוח יצרה מהפכה אנרגטית במדינה. כ–20 אחוז (!!!) מצריכת החשמל של דנמרק מסופקת כיום על ידי הרוח; כ–20 אלף איש מתפרנסים ממנה; מיליארדי יורו מתעופפים בעזרתה היישר לקופת המדינה.


חוות טורבינות רוח בספרד (צילום: רויטרס)

 

כיום שולטים הדנים בשוק אנרגיית הרוח בעולם והמהפכה הירוקה עוד רק בחיתוליה. שפע של אנרגיה מתחדשת אינו מאפיין את דנמרק בלבד. במדינה אחרת בסדר גודל דומה, לא ברור אם יש יותר שמש או יותר מוחות ליחידת שטח. האם יכלה גם היא להיות המעצמה הירוקה הבאה? האם התבוסה 0:5 לדנמרק ב–1999, על הדשא הירוק ברמת גן, ניסתה להגיד לנו משהו?

 

(יש גם אנרגיה מצואת פרות, ואנרגיה מאצות ים - סתם, חשבנו שתרצו לדעת....)

 

איך עושים זאת בארץ?

חווה של טורבינות רוח מסתובבות זה דבר די מרשים. לאחרונה פורסם, שבעתיד נראה 50 מגה-וואט כאלה בערבה. הפרמיות מהמדינה קיימות, אך הבירוקרטיה המפורסמת תדאג לעכב את הפרויקט בכמה שנים טובות. עד אז כדאי לנסוע לרמת הגולן, לראות 6 מגה-וואט בפעולה.


חוות הטורבינות בגולן (צילום: אביהו שפירא)

 

איפה מוצאים מידע באינטרנט?

למרות ובגלל המידע האינסופי ברשת, כדאי להתחיל קודם כל בויקיפדיה העברית או באנגלית. מידע פופולארי בעברית מצוי פה, אך האתר המסביר בצורה הטובה ביותר את הטכנולוגיה הוא HowStuffWorks. מידע כלכלי וסביבתי קיים בכמה מהבלוגים המקושרים לווסאבי. הנזק שגורמות טורבינות הרוח לסביבה ידוע אך היקפו עדיין שנוי במחלוקת.

 

  • עוד על אנרגיות מתחדשות, מידע סביבתי ופוליטיקה ירוקה בווסאבי - בלוג ירוק ועצבני

 



מאת: אלון גנני, וואסבי | 10:53 | הגיבו 18 תגובות
שלחו קטע לחבר  |  קראו תגובות |  הוסיפו תגובה | 

פורמט להדפסההדפס כתבה   שמירהשמרו כתבה  

חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as23-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©