שתף קטע נבחר

הסופה במיאנמר: רופאים זרים יגיעו לאזור האסון

מעט מדי, מאוחר מדי? הממשל הצבאי במיאנמר הסכים לאפשר ל-160 עובדי סיוע זרים - מתאילנד, הודו, בנגלדש וסין - להגיע לאזור האסון ולהגיש סיוע לניצולים. במקביל גובר החשש מפני סופת ציקלון חדשה שתכה במיאנמר תוך יממה

גורם רשמי בתאילנד הודיע היום (ד') כי הממשל הצבאי במיאנמר התיר למשלחות רפואיות זרות להגיע לאזור שנפגע מסופת הציקלון נרגיס.

 

עוד על הציקלון במיאנמר:

 

הגורם, ד"ר תוואט סותרצ'ה ממשרד הבריאות הציבורי של תאילנד, אמר כי משרד הבריאות של מיאנמר יצר עימו קשר והודיע כי המשלחת הרפואית מתאילנד תוכל לצאת למדינה ביום שישי הקרוב כדי לטפל בנפגעי הסופה שהיכתה באזור איראוואדי. עד כה, לא התירה החונטה הצבאית השולטת במדינה לגורמים זרים להגיע לאזור.

 

תוואט מסר כי המשלחת הבהירה כי תסכים לבוא למדינה רק אם יותר לה להגיע לאזור שנפגע ולבצע שם את עבודתה. מלבד המשלחת התאילנדית, יגיעו למיאנמר גם רופאים ועובדי סיוע מבנגלדש, סין והודו. בסך הכל, יבואו למדינה כ-160 עובדי סיוע ורופאים זרים - מספר זעום יחסית למספר העובדים הנחוצים לטיפול בנפגעי האסון הרבים. 

 

עם זאת, ראש ממשלת תאילנד, סמאק סונדרווג', אמר מאוחר יותר כי מיאנמר השכנה סבורה כי פעולות הסיוע לנפגעי הציקלון תחת שליטה ואינה זקוקה למומחים זרים. לדבריו, החונטה הבטיחה לו כי הניצולים אינם סובלים ממחלות או רעב. "יש להם צוות משלהם המתמודד עם המצב", אמר סמאק, שנפגש עם מקבילו המיאנמרי, הגנרל תיין סיין וביקר במרכז הצלה במיאנמר."ממה שראיתי, התרשמתי מהניהול שלהם".

 

במקביל הזהיר נציב הפיתוח של האיחוד האירופי, לואי מישל, כי לנוכח הרס יבולי האורז עקב הסופה, ניצבת מיאנמר על סף רעב. הוא אמר כי אינו מתנגד לרעיון של הנחתת סיוע במדינה, אך ציין כי אינו סבור שמדובר בפתרון הטוב ביותר. גם לאון גאוס, שליח תוכנית המזון של האו"ם למדינה, הזהיר כי המדינה תיקלע למצוקת מזון אם האיכרים לא ישובו תוך 90 יום לשדותיהם וייטעו את יבולי האורז הבאים לפני שתחל עונת המונסונים.

 

חשש מפני סופת ציקלון חדשה

בתוך כך, הזהירו היום גורמי או"ם וגורמים אמריקנים כי שקע טרופי חדש מתפתח מדרום-מערב לעיר ינגון במיאנמר - וכי שקע זה עלול להתפתח לסופת ציקלון תוך היממה הקרובה. "יש סיכוי טוב שסערה טרופית תתפתח תוך 24 השעות הקרובות", נמסר מהמכון לאזהרה מפני סופות טייפון, מכון המופעל על ידי הצי האמריקני.

 

האזור טרם הצליח להתאושש מנזקי סופת הציקלון נרגיס, שהיכתה במדינה ב-3 במאי, שעל פי אומדנים מערביים, גבתה את חייהם של יותר מ-100 אלף איש והותירה 1.5 מיליון בני אדם חסרי בית. עם זאת, נתונים רשמיים שפרסם הממשל הצבאי במיאנמר קבעו כי מספר ההרוגים בסופה עומד על 38 אלף וכ-28 אלף נעדרים.

 

דוברת סוכנות הסיוע ההומניטרי של האו"ם, אמנדה פיט, לא ידעה לומר היכן צפויה הסופה החדשה לנחות במיאנמר. בשיחה עם עיתונאים בבנגקוק, אמרה פיט כי קרוב לוודאי שבאזור תכה סופה נוספת, וכינתה את התחזית "נוראה". עם זאת, א"ר סוביאח, מנהל צוות לניהול סיכוני אקלים במכון האסייתי למוכנות מפני אסונות היושב בבנגקוק, הרגיע כי השקע הוא חלק ממערכת המונסונים העונתית. "אין מה לדאוג, הוא לא יתפתח לנרגיס נוספת", אמר.


פורסם לראשונה 14/05/2008 13:54

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נזקי הסופה. ארכיון
צילום: AP
עובד סיוע נושא שק אורז
צילום: רויטרס
מומלצים