שתף קטע נבחר

מיאנמר: החונטה רוצה סיוע, אך לא עובדי סיוע

האו"ם מעריך כי מיליון בני אדם נותרו ללא קורת גג עקב פגיעת הציקלון "נארגיס", והשורדים עלולים למות מרעב ומחלות. החונטה הצבאית השולטת במדינה אמרה כי היא מעוניינת בסיוע הומניטרי, אך לא תסכים להתיר כניסת צוותי הצלה לשטחה

טובת החונטה גוברת על טובת האזרחים: מיאנמר הודיעה היום (ו') כי לא תתיר כניסת עובדים ומתנדבים של ארגוני סיוע בינלאומיים. זאת, למרות האסון ההומינטרי הפוקד את המדינה בעקבות סופת ציקלון קטלנית. מניין ההרוגים הרשמי נאמד בכ-22 אלף בני אדם, אולם ההערכה היא כי מספר ההרוגים עלול להגיע לכ-100 אלף.

 

אסון הציקלון - הסיקור המלא:

 

החונטה הצבאית השולטת במדינה הודיעה כי היא אכן זקוקה לסיוע הומניטרי, אך דרשה להעבירו בכוחות עצמה. הממשל המקומי אפשר אתמול לנציגי האו"ם להנחית רק טיסה אחת עם מזון עבור נפגעי אסון הטבע הזקוקים נואשות לסיוע. 

 

"מיאנמר החליטה לשים דגש על קבלת סיוע חירום והיא עושה מאמצים כבירים להעביר את הסיוע לאלה הזקוקים לו, ללא דיחוי ועל ידי הפועלים שלה עצמה", נמסר בהודעת משרד החוץ של מיאמנר. "לכן, מיאנמר אינה מוכנה לקבל עזרה מצד משלחות חיפוש והצלה, וכך גם ביקורים של צוותי תקשורת זרים".

 

המשטר הצבאי נמנע מלחשוף מידע רב על האסון בארצו, ולכן ממדי האירוע עדיין אינם ברורים לגמרי. האו"ם העריך כי לפחות מיליון בני אדם נותרו ללא קורת גג. גורמים באו"ם ציינו כי בכל שעה שהחונטה מסרבת לקבל סיוע, כך מחמיר מצב מי השתייה ואספקות המזון מידלדלות. החשש הוא כי רבים ששרדו את הציקלון ימותו בקרוב מרעב, צמא ומחלות.


גשר במיאנמר שנהרס על ידי הציקלון "נארגיס" (צילום: AP) 

 

אפילו סין, הנוהגת להגן על הממשל במיאנמר, ביקשה מהרשויות לשתף פעולה עם גורמי הסיוע הבינלאומיים. "אנחנו מקווים שמיאנמר תשתף פעולה עם הקהילה הבינלאומי ואנחנו מקווים שהיא תתאושש מהאסון בקרוב", אמר שר החוץ הסיני קין גאנג.

 

המשטר הצבאי הנוקשה חושש זה זמן רעב מהשפעות זרות על המדינה, דבר שעלול להחליש את אחיזתו במיאנמר. על אף האסון הענק שפקד את

ארצם, הכריזו הגנרלים השולטים במדינה כי בכוונתם לערוך מחר משאל-עם. הם דחו את הביקורת כי השלטון מתעלם ממצוקת הנפגעים ובמקום משקיע את הכסף במשאל.

 

מנהיגת האופוזיציה במיאנמר, אונג סאן סו צ'י, אמרה כי על החונטה לדחות את משאל העם, שרק נועד לקבע את אחיזת השליטים הקיימים. "בגלל המצב כיום אין זה ראוי לערוך הצבעה בנושא", מסר דובר מטעמה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סיוע הומניטרי ממתין בסינגפור
צילום: AP
מומלצים