שתף קטע נבחר

צמוד, צמוד, צמוד: נסו אתם להשוות בין גרמניה לספרד

אז איך קובעים מי יותר טוב, כשבאלאק מסתדר מול אינייסטה, צ'אבי יתעמת עם שוויינשטייגר ופודולסקי ייבחן מול טורס. אנחנו ניסינו והנה מה שיצא. אתם מוזמנים לומר את שלכם

הנה זה מגיע. 30 משחקים כבר מאחורינו, עכשיו נשארנו עם האחרון חביב, הדובדבן שבקצפת. פעם בארבע שנים זה קורה – גמר אליפות אירופה לנבחרות. אלופת העולם איטליה כבר בבית בלי יכולת להגשים את חלום הדאבל, צרפת המאכזבת ארזה מזמן, גם הולנד כבר הספיקה לבכות ולטוס חזרה הביתה ואפילו טורקיה ורוסיה המפתיעות כבר מוכנות מול הטלוויזיה.

 

הדרך לגמר של ספרד וגרמניה
בכל זאת הגענו, למרות הכל / אילן הלפרין
דרכן של שתי הפיינליסטיות לגמר היורו: ספרד הרשימה לכל אורך הדרך ונתקלה בבעיות רק ברבע הגמר מול איטליה. גרמניה מעדה מול קרואטיה אבל שוב ידעה להתעורר ולהציג כדורגל משובח ברגעי האמת. בכל מקרה היה שמח
לכתבה המלאה

 

14 נבחרות כבר אינן, נשארנו עם שתי השורדות האחרונות: גרמניה וספרד ייפגשו ביום ראשון (21:45, שידור ישיר בערוץ 10) לגמר הגדול של יורו 2008, בסיומו נדע מי תהיה אלופת אירופה, המלכה החדשה של היבשת במקומה של יוון המשעממת מ-2004.

 

לנבא מה יהיה כמעט בלתי אפשרי ובמשחקים מהסוג הזה, באמת שהכל יכול לקרות. לרגל האירוע הגדול, ynet מנסה להעריך כל שחקן של גרמניה וספרד עם ציון. ביום ראשון בחצות, או קצת אחרי אם המשחק ייגרר להארכה ואולי אפילו לפנדלים, נדע אם (כרגיל) הסך הכל שווה יותר מסכום החלקים, או שאולי דווקא יש היגיון מאחורי המספרים. את הדעה שלכם ואיזה ציון אתם הייתם נותנים לכל שחקן, תוכלו לספר לנו דרך מערכת הטוקבקים. הספירה לאחור החלה.

 

שוערים: יתרון משמעותי לספרד

יינס להמאן: השוער בן ה-38 הגיע ליורו חסר כושר משחק, אחרי שאיבד את מקומו בהרכב ארסנל בעונה האחרונה. האמת? רואים את זה, בלי קשר לששת השערים שכבר ספג. להמאן ממש לא נועל את השער כמו שוער גרמני טוב, כפי שהיה בימי אוליבר קאן אם תרצו. בחצי הגמר מול טורקיה הוא ממש לא נראה בגובה המעמד ואולי זו העמדה בגללה גרמניה תפסיד בגמר. ציון: 6.

 

איקר קסיאס: הקפטן שאולי יניף את הגביע הוא אחד האחראים המרכזיים לכך שספרד עלתה לגמר ראשון מאז 1984. אחרי עבודה שקטה ויציבה בשלב הבתים, 'סאן איקר' כיכב בגדול ברבע הגמר הקריטי מול איטליה. הוא היה שם כדי למנוע ספיגה ב-120 הדקות הצמודות מול אלופת העולם וקינח עם הדיפת שני פנדלים בהכרעה הדרמטית. אומרים שלכל אלופה יש שוער גדול בשער? לספרד בהחלט יש. ציון: 8.

 

• סיכום ביניים: 6:8 לספרד.


אתה החוליה החלשה, שלום! יינס להמאן (צילום: AP)

 

הגנה: ספרד קשוחה, דווקא גרמניה חדירה

ארנה פרידריך: מגן הרטה ברלין פתח את הטורניר כמחליפו של מרסל ינסן מבאיירן (שנפצע), אבל אחרי שני המשחקים הראשונים הוזעק להרכב והצליח בגדול. אחרי שהעלים כמעט לחלוטין את כריסטיאנו רונאלדו ברבע הגמר, ינסה לעשות אותו דבר להתקפות הספרדיות משמאל. ציון: 6.

 

סרחיו ראמוס: 'פיליפ לאהם של ספרד'. בדומה לעמיתו הגרמני, גם ראמוס טכני מאוד ומצטרף לא פעם להתקפה, למרות שעדיין לא כבש וגם לא נתן משחקים גדולים ביורו. התעמת עם המאמן אראגונס במהלך הטורניר, אבל על המגרש השאיר הכל בצד ונלחם כמו כל ה-11 באדום. ציון: 6.

 

פר מרטסאקר: למרות שחלה במהלך האליפות בשפעת, על המגרש זה לא הורגש, למרות שגם הוא חלק מ'גרמניה החדשה', עם הגנה שסופגת לא מעט, בניגוד למסורת. ציון: 6.


חלק מגרמניה החדשה - זו שסופגת. פר מרטסאקר (צילום: AFP)

 

קרלס פויול: אם ספרד עדיין לא פיגרה במשחק חשוב לאורך הטורניר (רק מול יוון, במשחק לפרוטוקול עם מחליפים), ללוחם הקטאלוני יש חלק חשוב בכך. הוא פחות בולט מאשר בברצלונה, אבל עדיין מצליח לרגש את אוהדי ספרד עם הלחימה שלו. ציון: 7.

 

כריסטוף מצלדר: למרות שבקושי שיחק בעונה האחרונה בריאל מדריד, ביורו הוא יציב ובכושר. לא פעם סתם חורים של חבריו ומנע ספיגת שערים נוספים. ציון: 7.

 

קרלוס מארצ'נה: פועל אפור קלאסי. למרות לא מעט עבירות מיותרות שהוא עושה באיזור הרחבה, ספרד חייבת לו לא מעט, עע אותה הצלה גדולה מול לוקה טוני ברבע הגמר. ציון: 6.


אחד המצטיינים בטורניר? פיליפ לאהם (צילום: AP)

 

פיליפ לאהם: פתח את הטורניר מימין, אבל אחרי פציעתו של ינסן חזר לעמדתו הטבעית משמאל והפך לאחד המצטיינים של גרמניה בטורניר. השער הנהדר בדקה ה-90 של חצי הגמר מול טורקיה רק הוכיח למה הוא כנראה המגן השמאלי הטוב בעולם. ציון: 8.

 

חואן קאפדווילה: עושה את העבודה בשקט וביעילות. אולי השחקן הכי אלמוני ב-11, הוכיח לאורך הטורנרי למה עבור אראגונס הוא קלף בטוח בהרכב. ציון: 6.

 

• סיכום ביניים: שיוויון 33:33

 

קישור: ללקק את האצבעות, בשתי הנבחרות

תומאס היצלסברגר: גם הוא החל את הטורניר כמחליף בשלב הבתים, אך בהמשך הצדיק את מקומו ב-11. לא מורגש, אבל עושה עבודה יעילה. ציון: 6.


אם יש מגיע, אז לו מגיע להניף גביע. אינייסטה (צילום: רויטרס)

 

אנדרס אינייסטה: איזה שחקן ענק. חילוץ כדורים, מסירות מדוייקות ובשני המשחקים מול רוסיה אפילו בישולים נהדרים. קשר ברצלונה הופך לאט לאט למנהיג של נבחרת ספרד ושולח איתות ברור לקבוצתו למה כדאי לה לקשור אותו בחוזה כמה שיותר ארוך טווח. אם יש מגיע, אז לו מגיע להניף את הגביע. ציון: 8.

 

סיימון רולפס: למרות שטורסטן פרינגס התאושש מפציעתו, קשר לברקוזן, איש גבוה וחזק, שומר על מקומו בזכות עבודת 'הסוס השחור' שהוא עושה. ציון: 6.

 

צ'אבי: ג'וקר קלאסי. מצד אחד הוא החילוף הראשון הכמעט קבוע של אראגונס, אבל מצד שני, זה קורה בגלל שהוא מותש אחרי הלחימה המדהימה שלו בקישור. בחצי הגמר הוא גם קינח עם שער חשוב. ציון: 7.


איך הוא תפס אותה? בסטיאן והחברה שרה ברנדנר (צילום: AP)

 

בסטיאן שוויינשטייגר: הכוכב של נבחרת גרמניה בדרך לגמר. עלה כמחליף בשני המשחקים הראשונים ואיכזב עם הרחקה טפשית בהפסד מול קרואטיה. אבל בסטיאן החזיר בענק עם משחקים גדולים מול פורטוגל (שער ושני בישולים) וטורקיה (שער). הופעה מרשימה שלו בגמר לצד תואר של גרמניה, יהפכו אותו ל-MVP של היורו. ציון: 9.

 

מרקוס סנה: האריה של ספרד במרכז השדה. הברזילאי המתאזרח הוותיק (32), שמשחק בוויאריאל, נלחם בכל משחק כאילו זה הגמר. נבחרתו חייבת אותו בכושר ולא מותש נגד גרמניה. הצדיק בענק את הקרדיט שקיבל מאראגונס. ציון: 7.


אריה או לא אריה? מרקוס סנה מול שבדיה (צילום: AP)

 

מיכאל באלאק: מנהיג הנבחרת עדיין לא כיכב כמצופה. אחרי פתיחה רגועה, הוא היה שם בדיוק בזמן מול אוסטריה (טיל אדיר לחיבורים בכדור חופשי) ופורטוגל (שער נגיחה שהפך לשער הניצחון). קשר צ'לסי חייב לתת גמר גדול ולהוליך את נבחרתו לתואר, כדי לא לצבור עוד פרק של לוזריות ולרשום עוד סגנות ו'כמעט' בקריירה שלו. ציון: 7.

 

דויד סילבה: למרות עונה עגומה עם ולנסיה, הקשר הכשרוני השאיר הכל מאחור והגיע ליורו כמו חדש. מול רוסיה הוא סוף סוף מצא את הרשת והראה שוב למה הוא יהיה אחד מכוכבי הנבחרת בשנים הקרובות. ציון: 6.

 

• סיכום ביניים: שיוויון 61:61


פתח עם שערים, סיים עם בישולים. פודולסקי (צילום: רויטרס)

 

התקפה: מפחידים ומבקיעים בע"מ

לוקאס פודולסקי: אחרי שנבחר לשחקן הצעיר המצטיין של מונדיאל 2006, 'פולדי' שוב מככב בעוד טורניר גדול. פודולסקי פתח בענק עם שלושה שערים בשני משחקי הפתיחה ומאז לא הרשית, אבל היה שם כדי לבשל באומנות מול פורטוגל וטורקיה. ירצה לנצל את היעדרותו של דויד וייה כדי לכבוש ולעקוף אותו כמלך שערי היורו. ציון: 8.

 

ססק פברגאס: בעקבות הפציעה של וייה, ססק צפוי לפתוח מאחורי החלוץ ולספק כדורים לפרננדו טורס ושמנו את הקשר בהתקפה, רק למען האיזון. נכון שהוא לא בדיוק וייה, אבל עד עכשיו הוא לא איכזב גם בצד ההתקפי. בעצם, קחו את כל מה שכתוב למעלה על אינייסטה ותכפילו בכמה שתרצו. בנוסף לכל המעלות הטכניות וכו', ססק גם הוכיח בגרות עצומה.


יתופקד בחלק ההתקפי. ססק פברגאס (צילום: AP)

 

למרות שהוא בין 5 השחקנים הטובים בעולם כיום (לדעתי) ובקלות יכול היה ליצור משבר כאשר אראגונס החליט לספסל אותו ולתת לסנה לפתוח, פברגאס קיבל את הדין כמו גדול, עלה ותרם בכל משחק מהספסל, עד הקונצרט שלו בחצי הגמר. בגמר הוא יפתח, כראוי לכוכב על ברמתו. ציון: 8.

 

מירוסלב קלוסה: מלך השערים של מונדיאל 2006 די רגוע ביורו, אבל אחרי בצורת בשלב הבתים, התעורר וכבש מול פורטוגל וטורקיה. אם פויול ומארצ'נה לא יצליחו לעצור אותו, יותר מחצי גביע בדרך לגרמניה. ציון: 7.


מתעורר מאוחר, אבל בזמן. מירוסלב קלוסה (צילום: AP)

 

פרננדו טורס: 'אל ניניו' עדיין לא הגיע לאליפות. אז נכון שהנוכחות שלו גורמת לרוב הגנת היריבה להתמקד בו ובכך לאפשר לחבריו (וייס, אינסייטה וכו') יותר מרחב פעולה, אבל בכל זאת, מהשחקן שסחף בעונת הבכורה בליברפול, ציפינו לקצת יותר מהרבה החמצות ורק שער בודד מול שבדיה. כמו רבים על המגרש, גם עבור טורס הגמר יהיה זמן טוב להתקבע במעמד של כוכב על והוא, יותר מכל אחד אחר, עדיין חייב לנבחרת שלו משחק גדול בטורניר הזה. ציון: 7.

 

• סיכום ביניים: שיוויון 76:76

 

ספסל: יש מי שיכריע משחק

22 כוכבים יזכו לכבוד להיות על הדשא בשריקת הפתיחה, אבל עוד כמות דומה תמתין בסבלנות בתקווה לצבור דקות בגמר הגדול בווינה. בעקבות הכניסה של פברגאס להרכב, היתרון הספרדי על הספסל קצת מידלדל, אבל הוא עדיין קיים.


כבש רק שער אחד עד עכשיו. יתעורר בגמר? טורס (צילום: AP)

 

דניאל גויאסה, מלך שערי הליגה הספרדית, כבש מול רוסיה והראה כמה הוא מסוכן, כמוהו גם צ'אבי אלונסו והחילוף הכמעט קבוע, סנטי קאסורלה. לגרמניה אין יותר מדי אטרקציות, אבל אסור לזלזל במריו גומס, דייויד אודונקור, טורסטן פרינגס או טים בורובסקי. ציון: 7:8 לספרד.

 

• סיכום ביניים: 83:84 לספרד

 

מאמנים: לא נראים, אבל מאמנים גדולים

יואכים לאו ולואיס אראגונס נראים כמו שני הפכים גמורים, אבל עצם זה שהנבחרות שלהם הגיעו לגמר, מוכיח פעם נוספת שלא משנה הקנקן, אלא מה שיש בתוכו, כמאמר הפתגם העתיק. אראגונס הגיע לטורניר הנוכחי מקרטע לגמרי, כשניצל לא פעם מפיטורין לאורך המוקדמות ונחת ביורו עם תואר העקשן הבלתי מובן, אחרי שהחליט להשאיר את ראול ו-30 שעריו העונה מאחור.


דומה להוא מטווין פיקס. יואכים לאו (צילום: רויטרס)

 

לאו מונה אחרי המונדיאל האחרון למאמן גרמניה, עם הנטל הלא פשוט להמשיך במהפכת 'גרמניה החדשה' וההתקפית, אותה הנהיג קודמו יורגן קלינסמן. גם הוא, כמו הקולגה הספרדי, הצליח בגדול והגיע לקרב על התואר. אחד נראה כמו זמר רוק משנות ה-60', השני נראה כמו זקן אדיש שאפילו אחרי ה-0:3 על רוסיה, בתוספת הזמן, נראה מודאג משום מה. ביום ראשון נדע מי מהם יצחק אחרון וייצא עוד יותר גדול. ציון: 9:9.

 

בשורה התחתונה

 

• סיכום כללי: 92:93 לספרד

 

כצפוי, צמוד, צמוד מאוד אפילו. בפוליטיקה היו אומרים במצב הזה שקולות החיילים והימאים יכריעו, כאן נראה כי רק פנדלים יכולים לשבור שיוויון כזה. ספרד מסיימת עם יתרון קל מאוד, מזערי, בין היתר בגלל הספסל הטוב יותר שלה. מצד אחד, זה אולי ישפיע. מצד שני, אסור לשכוח שהכל כאן רק על הנייר. באיגרוף זה היה מוכרע בנקודות, אבל כאן על הדשא - טעות אחת של השוער, חור בהגנה או הברקה של אחד מהכוכבים ברשימה לעיל והכל משתנה. זה היופי בכדורגל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים