שתף קטע נבחר

מנכ"ל AMD פורש מתפקידו

הקטור רואיז, מי ששימש ב-6 השנים האחרונות כמנכ"ל ויו"ר של יצרנית המעבדים מס' 2 בעולם, פורש מתפקידו כמנכ"ל. רואיז, שהפך את AMD למתחרה משמעותית בשוק - אחראי גם למצבה הפיננסי הקשה

מנכ"ל AMD הקטור רואיז פורש מתפקידו. לאחר שש שנים בתפקיד, פרש אמש (ה') רואיז מתפקיד המנהל הכללי של חברת המעבדים AMD. החברה, מנסה לחלץ עצמה מבור פיננסי אליו נקלעה לאחר הרכישה המוטלת בספק של יצרנית השבבים הגרפיים הקנדית ATI ובעיות במוצריה.

 

המחליף נושא באחריות

רואיז, אשר היה המנכ"ל היחיד של החברה מלבד מייסדה ג'רי סנדרס וניהל בעבר את חטיבת המעבדים – החטיבה המרכזית של החברה, יפסיק לכהן כמנכ"ל אך יישאר במועצת המנהלים של החברה. רואיז, אשר כיהן עד כה גם כיושב

ראש החברה, ישא מעתה את התואר של יושב ראש בפועל. אבחנה זו תשאיר בידיו של רואיז חלק מסמכויותיו היומיומיות.

 

את המנכ"ל הפורש יחליף נשיא החברה וסמנכ"ל התפעול שלה, דירק מאייר. מאייר, בן 46, הוא מנהנדס ומעצב מעבדים שעבד לצד רואיז מאז 2006. מאייר מכיר את פעילות החברה לעומק, אך גם נושא בחלק מן האחריות למצוקתה הפיננסית של החברה.

 

"אינני מתחרט"

"אינני אדם המתחרט על מעשיו", אמר רואיז ל-AP. “יש לנו קבוצה נפלאה ומוכשרת של אנשים בחברה הזו, והפכנו את AMD למתחרה אמיתית. אבל בין תחרות וניצחון בפועל – עוד יש לנו דרך. זהו הזמן המושלם להעביר את השרביט למישהו כמו דירק".

 

כמעט כל המחשבים בעולם פועלים על מעבדים מתוצרתה של AMD או של היריבה הגדולה בהרבה, אינטל. האחרונה שולטת בשמונים אחוזים משוק המעבדים העולמי, ואילו ל-AMD יש שליטה על כ-20 האחוזים הנותרים.

 

AMD הגישה בשנים האחרונות תלונות באיחוד האירופי ובארה"ב, על צעדים בלתי תחרותיים מצד אינטל, אשר לטענתה הפעילה לחץ על יצרני חומרה שלא לעשות שימוש במוצרי AMD. רואיז היה הכוח הדוחף מאחורי תביעות אלה. ביום ה' הודיע האיחוד האירופי כי הוא מרחיב את החקירה נגד אינטל בנושא.

 

חדשות למשקיעים

מאייר היה מעורב בעיצוב מעבד האופטרון לשרתים, אשר סימן את כניסתה של החברה ב-2003 לפלח השוק הרווחי של שרתים – מעוז אשר הוחזק במשך שנים בידי אינטל. הצלחתו של השבב, לצד יכולתו של רואיז לגרום ללקוחות "לעמוד בתור" למוצרי החברה, סייעו להפוך את AMD מחברה שולית בתחום – למתחרה עיקרית בכל תחומי המחשוב.

 

ברם, תעשיית המעבדים ידועה בחוסר היציבות שלה, AMD התרסקה בשנתיים האחרונות כשהיא צוברת הפסדים בסך של מיליארדים ונאבקת לשפר את מצבה התחרותי מול אינטל.

 

השינויים בצמרת החברה הם חדשות טובות למשקיעים בחרה אשר טענו כי הנהגתו של רואיז כשלה. לא ברור האם יהיה די במינויו של מאייר על מנת לשנות את הדעה בוול סטריט. בהתחשב בכך ש-AMD טרם סיפקה תשובה ברורה כיצד היא מתכוונת לשפר את דף המאזנים שלה.

 

האתגר: לייצב את הייצור

הכנסות  AMD עלו מ-1.31 מיליארד דולר ל-1.35 מיליארד, אך עדיין לא עמדו ביעד המצופה של 1.45 מיליארד. את הנזק הגדול ביותר לשורת הרווח של AMD, יצרו החטיבות המייצרות מעבדים עבור טלפונים סלולריים וטלוויזיה דיגיטלית. חטיבות אלה הן "ירושה" מרכישת ATI ב-2006, שביצועיהן לא היו מרשימים. AMD הודיעה על כוונתה למכור את חטיבות אלה, ולהפסיק את פעילותן.

 

AMD עדיין סובלת מהרכישה המכבידה של ATI ב-2006, אשר עלתה לה 5.6 מיליארד דולר, ושכעת שוויה קרוב יותר למחצית מכך. רכישת ATI שיפרה את היכולת התחרותית של AMD בתחום הגרפיקה, ולהקנות לה יכולות בתחום מוצרי הווידאו ברשת וסרטי הפרדה גבוהה (HD), אך גם דרשה מ-AMD להזדקק ללא מעט הזרמות מזומנים.

 

האתגר הגדול ביותר שעומד בפני רואיז כיושב ראש, הוא לארגן מחדש את אסטרטגיית הייצור של החברה. AMD עוסקת בנושא כבר למעלה משנה, אך תצטרך לזרז את גיבושה בהתחשב בעלויות הייצור הגבוהות מאוד של תעשיית המעבדים. ייתכן כי AMD תמכור חלק ממפעלי הייצור שלה, אשר שימורם בחזית הטכנולוגיה ידרוש השקעה של עשרות מיליארדי דולרים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים