שתף קטע נבחר

סקירה: מצלמה עם זום x18 של ניקון

מצלמת הסופר-זום של ניקון היא לא המתוחכמת ביותר, לא המהירה ביותר וגם זמן הסוללה שלה הוא לא הכי ארוך שיש. אבל זו מצלמה זולה וידידותית שתתאים לצלמים לא מנוסים, ויש לה זום x18

חברת ניקון היא שחקנית מרכזית בשוק מצלמות ה-SLR ובשנים האחרונות הציגה גם לא מעט דגמים של מצלמות קומפקטיות וסופר-קומפקטיות. Coolpix P80 שהוכרזה מוקדם יותר השנה היא מצלמת הסופר-זום הראשונה שלה (אם לא סופרים את Coolpix S10), וניכר שעשתה מאמץ גדול כדי להצטיין גם בקטגוריה הזו.

 

P80 היא מצלמת 10.1 מגה-פיקסל, צנועת מידות וקלה יחסית (365 גרם), עם ממשק פיזי ובו 8 כפתורים (לא כולל בורר המצבים, טבעת הזום וחוגת הניווט). יש לה עדשת זום x18 (טווח 27-486mm במונחי 35 מ"מ), תכונות כמו זיהוי פנים וייצוב תמונה, ומגוון רזולוציות נתמכות ותוכניות צילום מוכנות (Scenes).

 

היא מצויידת בצג איכותי וגדול (2.7 אינץ') עם ציפוי אנטי-רפלקטיבי, שמתמודד יפה עם אור שמש, וגם בעינית אופטית (EVF) טובה. יש לה פלאש נשלף עם שישה מצבי פעולה; מגוון תוכניות סטילס אבל גם אפשרות לצילום "ידני", תכונות וידאו מתוחכמות יחסית וממשק הפעלה נוח.

 

הרבה אפשרויות, מעט מאמץ

ל-P80 יש גוף קטן שרובו עשוי פלסטיק אבל הוא מרגיש חזק ומאסיבי. ידית האחיזה (Grip) היא גדולה ומעוצבת היטב, מחופה גומי קשיח ונוחה מאד. יש לה חוגת מצבים גדולה ונוחה שכוללת מצב אוטומטי, מצב Setup, את מצבי הצילום הקלאסיים (P/S/A/M), וידאו, Scenes ומצב Continuous Sport (לצילום-רצף מהיר של אובייקטים שנמצאים בתנועה. תוספת חכמה מאד). הזום נשלט באמצעות טבעת, והניווט בתפריטים מתבצע באמצעות כפתור רב-כיווני או באמצעות חוגה

שממוקדמת בדיוק מעל לאגודל של יד ימין האוחזת במצלמה.

 

שאר הכפתורים מאורגנים בצורה נוחה על הגוף, וכל התפריטים הם תלויי-הקשר ונגישים. לעינית האלקטרונית יש אפשרות להתאמת מיקוד (Diopter Adjustment) שתהיה נוחה לכם אם אתם חובשים משקפיים. מצב ה-Playback מאפשר לעבור בין תמונות שצולמו במהירות ולצפות בהן בתצוגה רגילה, Thumbnails או Slideshow.

 

יש כמה חסרונות, כמו העובדה שהפלאש לא נשלף מעצמו אלא יש צורך בלחיצת כפתור. מנגנון הזום, שהוא מהיר ושקט, יכול היה להיות מעט יותר מדוייק. אבל בסך-הכל הנדסת האנוש של P80 היא טובה מאד ומדובר באחת המצלמות הנוחות בקטגוריה.

 

לכך מצטרפת בחירה נבונה של תכונות, בסדר עדיפויות נכון. למשל, יש לה "רק" 13 תוכניות צילום מוכנות (Scenes). לעומת זאת, היא תומכת ב-11 רזולוציות סטילס לרבות רזולוציות של 5 ו-8 מגה-פיקסל, מצבי 16:9 (רחב), 3:2 (הדפסה) והפורמט הלא-שגרתי 1:1 ברזולוציה 7 מגה-פיקסל. צילום הוידאו תומך ברזולוציות של 160x120 עד 640x480, עם ייצוב תמונה ופוקוס אוטומטי, זיווג נדיר של תכונות במצלמות דיגיטליות.

 

P80 מגיעה עם זיכרון פנימי בנפח של 50MB. הוא יספיק לכ-40 תמונות 5MP או 60 תמונות 3MP, ויציל אתכם אם תשכחו את כרטיס הזיכרון בבית, משהו שלנו קרה לא פעם.

 

 

איכויות, ביצועים וסוללה

Coolpix P80 צילמה עבורנו תמונות טובות או טובות מאד ברוב מצבי הצילום ותנאי התאורה. התמונות היו חדות בכל טווח הזום, עם רמה סבירה של עיוותים גיאומטריים בקצותיו. באור יום קיבלנו תמונות עם חשיפה טובה וצבעים מדוייקים, וצילומי פנים עם פלאש בדרך-כלל התקבלו באיכות טובה, עם גווני עור טבעיים. אהבנו גם את יכולות המאקרו שלה.

 

בצילומים בתאורה חלקית התוצאות היו קצת פחות טובות. שלא במפתיע, P80 לא מצליחה להפיק איכות טובה ב-ISO6400, אבל גם ב-ISO800 התמונות שקיבלנו היו מגורענות יחסית. הפלאש נוטה לשרוף פרטים בטווחים קצרים; גם זיהוי הפנים אינו הטוב שראינו.

 

הביצועים של P80 סבירים עד בינוניים. מדדנו 1.7 שניות בין תמונה לתמונה (Shot-to-shot) בתנאים אידיאליים וכ-2.5 שניות בממוצע עם פלאש. בצילום-רצף רגיל ב-10MP הגענו לכ-1.6fps. ל-P80 יש מספר מצבים נוספים של צילום-רצף, שהמהיר שבהם העניק לנו קצב של 14fps ברזולוציה של 3 מגה-פיקסל, שזה דווקא לא רע.

 

גם זמן הסוללה הוא לא מהטובים בקטגוריה. ניקון בחרה להתבסס על סוללת ליתיום-יון קניינית, שאפשרה ל-P80 להיות קלה יותר, אבל הספיקה לנו לכ-240 תמונות. זה לא מעט, אבל זה הרבה פחות מכמה מצלמות מתחרות.

 

האם ולמי כדאי

Coolpix P80 היא מצלמה נוחה, ידידותית, עשירה בתכונות ופשוטה לתפעול, שמתברגת קרוב לראש הטבלה מבחינת טווח הזום שלה ועושה את זה בתמחור תחרותי לדגמים מקבילים של אולימפוס, פוג'י, קודאק ופנסוניק. היא גם אחת מהקטנות בקטגוריה שלה, ובחלק מהמקרים מפיקה איכויות תמונה ללא תחרות.

 

היא לא מאד מהירה, זמן הסוללה שלה לא מאד מרשים ובמצבי תאורה מאתגרים היא נוטה להתנהג כמו "סתם" מצלמה. לכן, למרות שמבחינת רבות היא מתאימה גם לצלמים מנוסים יותר, קהל היעד הטבעי הוא של צלמים חדשים, או כאלה שרוצים לעבור מדגם קומפקטי לסופר-זום. במחיר הזה הם יתקשו למצוא מצלמה טובה יותר.

 

 

צילום: שוקי גלילי

 

 

Nikon Coolpix P80

 

הציון:


 

משווק: הדר סוכנויות

מחיר מומלץ לצרכן: 1650 ש"ח כולל מע"מ ואחריות לשנתיים

 

בעד: איכויות תמונה טובות ברוב המצבים, שליטה ידנית מלאה, זיכרון מובנה בנפח 50MB, ידידותית ונוחה לשימוש, אחריות לשנתיים.

נגד: ביצועים בינוניים, זמן סוללה לא ארוך, פחות טובה בצילומי פנים.

השורה התחתונה: תמורה טובה לכסף. מתאימה לצלמים לא מנוסים.

 

 

מפרט טכני

מידות / משקל: 110x79x78 מ"מ / 365 גרם

תכונות עיקריות: CCD 1/2.33", רזולוציה 10.1 מגה-פיקסל, f2.8-f4.5, זום אופטי 18x, צילום מאקרו החל מ-1 ס"מ, ISO 64-6400, מייצב תמונה אופטי, זיהוי פנים

תכונות נוספות: 13 תוכניות צילום, 9 מצבי צילום על חוגת המצבים, 6 מצבי פלאש, 7 מצבי איזון לבן, טיימר 2/10 שניות, DPOF, PictBridge.

תצוגה: LCD 2.7" ברזולוציה 230K פיקסלים, עינית אלקטרונית (EVF)

אחסון: SD/SDHC

סטילס: 11 רזולוציות מ-VGA ועד 10.1 מגה-פיקסל, כולל מצבי 16:9, 3:1 ו-1:1

וידאו: 30fps ברזולוציה 160x120 עד VGA

אספקת חשמל: סוללת ליתיום-יון נטענת (מטען מצורף)

ממשקים: A/V, USB

 

למפרט מלא באתר היצרן

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים