שתף קטע נבחר

סקירת מצלמה: Nikon CoolPix S10

העיצוב המוזר של S10 עלול להרתיע את השמרנים, אבל הוא מתגלה כנוח להפליא ומאפשר לצלם תמונות לא-שגרתיות באיכות מפתיעה. זוהי, ככל הנראה, מצלמת הכוון-ולחץ הכי מתוחכמת בשטח, למרות שהיא לא מתאימה לכל אחד

S10 CoolPix היא מצלמת סופר-זום (x10) ברזולוציה של 6 מגה-פיקסל, שלא דומה לשום דבר שאתם מכירים - אלא אם כן נתקלתם בדגמים קודמים של החברה בעיצוב הזה. Nikon הציגה את עיצוב ה-Swivel שלה לראשונה כבר ב-1998, בדגם CoolPix 900, וחזרה עליו מאז בכמה דגמים. החידוש הזה לא ממש תפס, אבל זה לא אומר עליו כלום.

 

 
הרעיון מפליא בפשטותו: במקום עדשת זום מגושמת שבולטת מהגוף קדימה, העדשה של S10 ממומקמת ב"ארובה" ניצבת לגוף. חלקה השמאלי של המצלמה, הכולל את העדשה והפלאש, מחובר בציר לחלק הימני הכולל את הצג ורוב הכפתורים. במהלך השימוש, ניתן לסובב אותו כדי לכוון לאובייקט.

 

התוצאה היא מצלמה בעלת מראה קצת מוזר, שיחד עם כמה תכונות לא-שגרתיות אחרות זכתה
צילום: שוקי גלילי
לקבלת פנים קצת אמביוולנטית בשוק. חלק מהביקורות משבחות אותו, אחרות קצת פחות. אנחנו, מכל מקום - אהבנו.

 

שונה עד הפרט האחרון

יתרון אחד של העיצוב השונה הוא שכאשר היא אינה בשימוש, S10 היא מצלמה שאפשר להכניס לכיס (אם כי רצוי שזה יהיה כיס קצת גדול). יתרון משמעותי יותר, טמון בעובדה שהציר מאפשר לכוון את העדשה למעלה ולמטה בטווח של 270 מעלות. תוכלו לצלם פורטרט עצמי, או את הנוף שמעבר לכתפיים שלכם, או את מה שנמצא לרגליכם - בלי להסיר מבט מהצג.

 

את העיצוב המיוחד של המצלמה בחרה ניקון לשלב בממשק Point & Shoot בן שמונה כפתורים, שגם הוא לא בדיוק "רגיל". ישנו הכפתור המרכזי, דמוי הג'ויסטיק, שמאפשר גישה למצבי הצילום העיקריים (רגיל, מאקרו, פלאש, טיימר) ומשמש לניווט בתפריטים. כפתור ה-Mode מאפשר לעבור לתוכניות הצילום (Scenes), לצילום וידאו והקלטת אודיו. כפתור ה-Menu להגדרות של המצלמה או הצילום הספציפי. הנותרים: כפתורים ייעודיים לצפייה בתמונות, למחיקת תמונה, הפעלת מייצב התמונה ומנגנון זיהוי הפנים, וחוגת הזום.

 

הממשק הזה מעט מוזר בהתחלה, אבל מסתגלים אליו די מהר. מה גם שצג ה-LCD הגדול (2.5 אינטש) של הדגם הזה הוא מהטובים שראינו, ומתפקד היטב בכל מצבי התאורה. בכלל, הנדסת האנוש של S10 טובה ואפילו טובה מאד. קשה קצת להחליט איפה למקום את אגודל יד ימין, אמנם, אבל במצב ה"פתוח" נוצרת נישה לאגודל השמאלי, שמאפשרת אחיזה נוחה ויציבה ומשאירה את יד ימין חופשית יחסית. מכאן ואילך מה שנשאר הוא לכוון וללחוץ.

 

איכויות וביצועים

מנגנון זיהוי הפנים של S10 לא הפיל אותנו מהכסא. מייצב התמונה האופטי (ניקון קוראת לו VR, ר"ת של Vibration Reduction), לעומת זאת, עשה עבודה מצויינת. לכך הצטרפו איכויות התמונה המפתיעות של S10, בצילומי חוץ ובמיוחד במאקרו. גם האיכות בצילומי פנים ותאורה חלקית גבוהה מהמקובל ב-Point & Shoot, והפלאש חזק יחסית.

 

מנגנון הפוקוס בדרך-כלל מהיר מאד - קצת פחות בצילומי פנים. עם תזמון של כ-2 שניות עד לתמונה הראשונה, כ-1.5 שניות בין תמונה לתמונה, וכ-2 תמונות לשנייה בצילום-רצף, זו לא המצלמה הכי מהירה ברמת המחיר שלה אבל היא נמצאת במקום טוב.

 

S10 לא מאפשרת שליטה בצמצם ובתריס (אבל כן ב-WD, ISO ופיצוי חשיפה). הברגת החצובה שלה עשויה פלסטיק ודלת בית הסוללה שלה קצת עדינה מדי לטעמנו. משום מה, היא מתחברת למחשב בממשק USB 1.1 ולא USB 2.0. מפצה על כך קצת מצב ה-Preview, שהוא גם נוח, גם מהיר מאד וגם כולל אפשרויות עריכה בסיסיות (הקטנה, סיבוב, Slide Show, Thumbnails ועוד).

 

באופן אירוני משהו, למרות המראה שקצת מזכיר מצלמת וידאו, צילום הוידאו של S10 קצת מאכזב. חווינו בעיות בסנכרון הוידאו והאודיו, שפשוט לא היו צריכות להיות שם. מצב האודיו קצת יותר מוצלח, אבל הוא לא הסיבה לקנות את הדגם הזה.

 

למי היא מתאימה

S10 מציעה שילוב מוצלח וייחודי בין זום אופטי גדול, איכויות תמונה טובות עד טובות מאד, צג LCD מצויין והאפשרות הייחודית לסובב את העדשה בטווח של 270 מעלות. יש כמה דגמים ברמת המחיר שלה שמציעים את התכונות האלה (חוץ מהעדשה המסתובבת), אבל אותם לא תוכלו להכניס לכיס. בהשוואה למצלמות Point & Shoot, זהו דגם מתוחכם יחסית, בעל זמן סוללה ארוך (הצלחנו לסחוט מהסוללה שלה 320 תמונות ברזולוציה המקסימלית), ויכולות מאקרו כמעט ללא תחרות. גם גוף המתכת במשקל הקל (220 גרם) הוא יתרון.

 

חובבי צילום רציניים יותר, יעדיפו מן הסתם להשקיע את כספם בדגם דמוי SLR. את S10 יאהבו בעיקר הצלמים הפחות מנוסים ופחות שמרנים, במיוחד אם יש להם חיבה לגאדג'טים. S10 תאפשר להם לצלם צילומים לא שגרתיים ולקבל תמונות מצויינות כמעט תמיד.

  

ציון:

 

מחיר: מחיר מומלץ 1912 ש"ח. להשוואת מחירים.

 

בעד: איכויות תמונה טובות, זמן סוללה ארוך יחסית, צג מצויין, פשוטה לשימוש, מארז מתכת, עדשה מסתובבת, מייצב תמונה יעיל, קלה יחסית

 

נגד: USB 1.1 בלבד, בעיות בסנכרון וידאו ואודיו, אפשרות מוגבלת יחסית לשליטה במאפייני הצילום, עיצוב לא מוצלח של דלת בית הסוללה, הברגת חצובה מפלסטיק, אין עינית

 

השורה התחתונה: מצלמת P&S מהנה ולא שגרתית.

 

מידות/משקל: 112.5x74.5x40.5 מ"מ / 220 גרם

תכונות עיקריות: 6 מגה-פיקסל, CCD 1/2.5, זום אופטי x10 (פירוט: 38-380 במונחי 35 מ"מ), מאקרו החל מ-4 ס"מ

15 תוכניות צילום מוכנות, 5 מצבי פלאש, הקלטת אודיו, טיימר 3 או 10 שניות

20 שפות הפעלה, Best Shot Selector

רמות איכות: ארבע: מ-VGA ועד 2816x

וידאו: 160x120 עד 640x480, עם/בלי סאונד ב-15/30fps

תצוגה: 2.5 אינץ'

אחסון: 16MB זיכרון מובנה + SD/SDHC

אספקת חשמל: סוללת ליתיום-יון נטענת (מטען מצורף)

ממשקים: A/V, USB 1.1 

 

לכל סקירות המצלמות

 

למפרט מלא באתר היצרן. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מהנה ולא שגרתית
צילום: שוקי גלילי
מומלצים