שתף קטע נבחר
צילום: חגי אהרון

"איך הוא יכול היה להשאיר אותי שוכבת על הכביש?"

נעמה כהן נפגעה קשה מנהג שדיבר בפלאפון ללא דיבורית, ומאוטובוס שנהגו העיף מבט ומיהר להסתלק. "אני מתביישת לחשוב שיש בינינו אנשים כמוהו". הרופא המטפל: "אני רוצה לקחת נהגים לבית החולים, שיראו את קורבנות תאונות הדרכים מהיום"

נעמה כהן (23) יצאה לפני ארבע שנים מביתה לקראת עוד יום בחיים. היא לא דמיינה שיום זה יהיה השחור בחייה. נעמה ורוכבת נוספת רכבו על קטנוע בגבעתיים, כשלפתע נהג רכב פרטי, שהיה עסוק בשיחת טלפון בנייד, פגע בהן. נעמה נזרקה לאמצע הכביש ובצירוף מקרים מזעזע חלף במקום אוטובוס, שגרר אותה על הכביש שמונה מטרים נוספים.

 

נעמה נפצעה אנושות אך זוכרת היטב את השניות האחרונות טרם איבדה את הכרתה. בעודה שרועה על הכביש היא התבוננה בנעשה סביבה בבירור רב. "לעולם לא אשכח את התמונה של הנהג הראשון שפגע בי. הוא דיבר בפלאפון בלי דיבורית וכשיצא מהרכב לבדוק מה קרה הוא עדיין היה עם המכשיר ליד האוזן. רק כשראה במה פגע, ניתק את השיחה". נהג האוטובוס, שהיה הגורם לפגיעה המשמעותית בנעמה, הסתפק במבט לאחור, סגר את דלתות האוטובוס, המשיך בנסיעה ונעלם. "אני רוצה לדעת איך הוא היה מסוגל פשוט להשאיר אותי שם על הכביש. לראות נערה בת 18 שרועה על הכביש, להסתכל לה בעיניים, להסתובב ולהמשיך לנסוע. זה לא נתפס בעיני", היא מספרת ודמעות בעיניה. "היה לי קשה לחיות עם הידיעה שהאיש שהרס לי את החיים מסתובב חופשי. עד היום אני רוצה שיסתכל לי בעיניים ויגיד לי למה הוא ברח. הוא מעולם לא ניסה לברר אם אני חיה או מתה, מה איתי ובאיזה בית חולים אני. זה פשוט לא עניין אותו".

 

לימים אותר הנהג והודה במעשה, אך גם אז לא ניסה ליצור קשר או לשאול למצבה של נעמה. "אם הייתי פוגשת אותו, הייתי אומרת לו שאני מתביישת לחשוב שיש בינינו אנשים כמוהו, מבחינתי זה לרצוח. הרי אם לא הייתי יוצאת בחיים הוא היה הרוצח שלי. "

 

ללמוד להשתעל, לפסל מצבי רוח

נעמה מספרת כי בתקופה שאחרי התאונה התחושה היא כאילו נולדים מחדש. "אתה יודע איך מרימים את היד, אבל פיזית אתה לא מצליח. לימדו אותי כל מיני דברים כמו להשתעל, להתעטש, פשוט לומדים הכל מההתחלה". אחת הדרכים שלה להתמודד עם הטראומה היא לפסל. "אני מפסלת מצבי רוח, רגשות או את מה שהייתי לדעתי לפני התאונה. וגם אחרי. ההתעסקות עם החומר מוציאה ממני את הכל. זה פורקן שנותן לי כוח להמשיך."

 

ד"ר דניאל סימון, מנהל מחלקת הטראומה בבית החולים "שיבא" בתל השומר, היה הרופא שקיבל את נעמה מיד אחרי התאונה. "היא היתה על סף מוות ועברה ניתוחים רבים ולא פשוטים". ד"ר סימון מספר כי בכל ערב בדרכו חזרה לביתו, כשהוא רואה את מה שנעשה על הכביש, יש לו רצון להגיד לנהגים - "עצרו רגע, סעו איתי חזרה לבית החולים ותראו את קורבנות תאונות הדרכים של היום.כשאתם מתיישבים על יד ההגה, אתם לא נמצאים בסלון של הבית מול טלוויזיה, אתם נמצאים בתוך מכונה בעלת פוטנציאל קטלני. היא יכולה לפגוע בכם, באנשים הקרובים אליכם שיושבים אתכם ברכב, בעוברי אורח תמימים או בנהגים ממול. סעו בזהירות."

 

באשר לנעמה, החלום הגדול שלה לסיים עם השיקום ולטוס כמה שיותר מהר לטיול בהודו. אם זה תלוי בה, היא תגיע לשם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חגי אהרון
פה נסעו אנשים
צילום: חגי אהרון
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים