שתף קטע נבחר

ישראלים בסיני: "זה כבר לא מה שהיה פעם"

במעבר טאבה עברו ישראלים ספורים, ביום שבו הוחמרו ההתרעות מפני פיגוע בסיני, וגם בחופים ובחושות כבר כמעט לא שומעים עברית. "אין הרבה אנשים, והשווקים התרוקנו"

מוזהרים - אך נשארים. החופים הקסומים של סיני הפכו פחות רגועים, על רקע אזהרת המסע החריפה שפרסם אתמול (יום ב') המטה ללוחמה בטרור מפני נסיעה לסיני. גם הישראלים, הנוטים לגלות בדרך כלל אדישות נוכח ההתרעות מפני פעילות טרור בחצי האי, הודו כי בחושות ובבתי המלון שומעים פחות ופחות עברית, וכבר לא רואים הרבה פנים מוכרות.

 

לסגור המעבר - או לסמוך על "מר ישראלי"?

 

"זו הפעם הרביעית או החמישית שלי כאן, וסיני באמת לא מה שהייתה פעם", סיפר ל-ynet יותם, תושב הגליל העליון, הנופש בסיני זה יומיים עם חברתו. "אין כאן הרבה אנשים כמו שהיו, השווקים התרוקנו והתיירות נפגעה לגמרי כי יש פחות ופחות ישראלים. אני בשוק ממה שקורה פה", אמר.


חופי סיני. הישראלים נעלמו (צילום: ליטל)

 

לדבריו, בתקופה המקבילה בשנה שעברה המה מעבר הגבול בישראלים שתכננו לבלות את החגים על החוף. "הפעם כשעברתי את הגבול היו במסוף רק עוד שני ישראלים", סיפר.

 

על פי הרישומים במעבר הגבול טאבה, כ-400 ישראלים שוהים כעת בסיני על אף האזהרה, שהגדירה את האיום לחטיפת ישראלים במצרים והברחתם לרצועת עזה "חמור ומיידי". המטה קרא "בכל תוקף לכל ישראלי לצאת מסיני מיד וכן להימנע מכל ביקור שהוא במצרים".

 

גם שר הביטחון, אהוד ברק, יצא בהודעה מיוחדת בה דרש מהציבור לקחת ברצינות רבה את ההתרעות, ואחרים הציעו לסגור את מעבר הגבול. עם זאת, הנוכחות הדלילה והאזהרות לא גרמו ליותם לשנות את דעתו. "החלטתי לבוא בלי קשר להתרעות, אבל כל מי שסיפרתי לו שאני נוסע אמר לי שמאוד מסוכן, שיש בלאגן והתרעות לחטיפות", אמר. 

 

"אני אישית נמצא כאן ברגשות מעורבים. מצד אחד, אפשר לראות נוכחות גבוהה מאוד של אנשי צבא מצרים וזה משהו שיכול להרתיע. מצד שני, אני לא מרגיש מאוים כי האנשים המקומיים מאוד נחמדים ואדיבים. כואב הלב לראות איך הם מתקשים להתפרנס בגלל המצב", הוסיף. 

 

"אין נפש חיה פה בנואיבה"

למרות אדיבות בעלי החושות המקומיים, יותם וזוגתו החליטו לקצר את הנופש המתוכנן. "תכננתי להיות פה שבוע אם לא יותר, אבל פחות כיף להסתובב פה במצב הזה. לא בעקבות הפחד, אלא בגלל איך שפני הדברים נראים. אין נפש חיה פה בנואיבה, שהיה אחד המקומות הכי שוקקים", סיפר. 

 

ליטל, תושבת מרכז הארץ ששבה מחופשה בסיני, הבחינה אף היא בהיעדרותם של הישראלים המהווים בדרך כלל חלק מהנוף המקומי. "הייתי באזור טרבין לפני שלוש שנים והיה 'מפוצץ' בישראלים. הפעם יכולתי לספור את הישראלים שהיו שם על יד אחת", סיפרה. 

 

עם זאת, היא ובן זוגה תום החליטו להמשיך ליהנות מהשמש. "לא חשבתי פעמיים לפני שנסענו. זה פשוט מצב שאנו חיים בו. לפרסם התרעת מסע זמן קצר לפני החגים - זה מחלחל לאנשים והמשפחות מודאגות, אבל בעיני אין בזה ממש. הדברים האלו לא עושים טוב לנו או להם. איבדנו מקום שהוא קרוב לבית", אמר תום.

 

במעבר הגבול, עם זאת, השתדלו השניים להנמיך פרופיל. "נזהרנו, לא תפסנו מוניות לבד והיינו רוב הזמן סביב אנשים בחושה. בכל מקרה, כשאתה בסיני לא ממש מרגישים את ההתרעות", סיפרה ליטל.

 

בעל חושה: אין פה ישראלים, אבל הם יבואו שוב

לדברי ליטל, ההתרעות הן לא יותר מהפחדה מצד הממשלה. "יש מקום לדאגה, אבל קצת מנפחים את זה. זאת הגזמה מטורפת, אבל כולם מושפעים ממנה. לפני שנסענו כל העולם התקשר וביקש שלא ניסע. החלטנו להגיע בכל זאת. כל שנה מתריעים בדיוק לפני החגים, אבל ארבע שנים לא קרה כלום", טענה.

 

גם המקומיים מרגישים בחסרונם של הישראלים, אך מקווים כי המצב הבטחוני לא יפגע בעסקים.

"יש לי חברים ישראלים רבים. אני תמיד במגע איתם והם אוהבים לבוא כאן. לא איכפת להם מהמצב הביטחוני, הם מרגישים פה בטוחים", הסביר כאמל, בעל חושות בטרבין.

 

"בטרבין אין צרות. חשוב שאנשים ידעו את זה. בדרך כלל יש כאן הרבה אירופאים וישראלים. כרגע כמעט שאין פה ישראלים אבל זה טבעי - הם יבואו שוב. אנחנו ממתינים לראות מה יהיה", הוסיף.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ליטל ותום . לא חוששים
צילום: ליטל מייזל
ישראלי בסיני. התיירות נפגעה
צילום: ליטל מייזל
מומלצים