שתף קטע נבחר

סקר: 45 אחוזים מהעניים קונים פחות מזון

מנתוני ארגון "לתת" עולה כי 9 אחוזים מהעניים קונים פחות תרופות, 13 אחוזים לא עומדים בתשלומי המשכנתא. רבע מהעניים לא יוכלו לחגוג את ראש השנה ללא סיוע מעמותות

גם בראש השנה הזה ימצאו את עצמם יותר ישראלים מול שולחן ריק. מסקר שנערך עבור ארגון "לתת" עולה כי כ-45 אחוזים מהעניים בישראל צמצמו או הפסיקו לגמרי לקנות מוצרי מזון. מהסקר עולה עוד כי גם 28 אחוזים מהציבור הרחב, הקטינו את מספר המוצרים אותם הם נוטים לקנות.

 

רוצים לתרום ארוחות לחג? מבצע מיוחד של ynet

 

מהסקר מתברר כי אלה המגדירים את עצמם כעניים (אנשים שהעידו על עצמם כי הכנסתם "מתחת לממוצע" -י.ב.) סבלו השנה מקשיים לא רק בתחום המזון. 9 אחוזים מהעניים קונים פחות תרופות,

 13 אחוזים לא עומדים בתשלומי המשכנתא ושכר הדירה ואחוז דומה לא מצליח לתת לילדיו חינוך ראוי. בקרב הציבור הרחב 19 אחוזים סיפרו כי הם לא יוצאים לבילויים וחופשות ו-6 אחוזים לא קונים את כל התרופות להן זקוקים.

 

רבע מכלל העניים אומרים שלא יוכלו לחגוג את ראש השנה ללא סיוע מעמותה או גוף אחר. 24 אחוזים מדווחים כי לא יוכלו לקנות מוצרים המאפיינים את ראש השנה כמו עוף, בשר ודגים. אחד מכל שבעה עניים אמר כי אם הייתה לו אפשרות הוא היה עובר לחו"ל. 33 אחוזים מכלל העניים סיפרו כי הם מתביישים או מתביישים מאוד במצבם.

 

38 אחוזים מהעניים סיפרו כי הגיעו למצבם הקשה מאחר שעבדו במשרה חלקית או זמנית. אחרים אמרו כי מצבם הדרדר משום שהם פוטרו מעבודתם או קיבלו פנסיה נמוכה מדי. 45 אחוזים מהעניים מאשימים את המדינה במצבה. אחרים מאשימים את עצמם או משפחתם.

 

בסקר השתתפו גם קרוב למאה עמותות סיוע לנזקקים. מהעמותות נמסר כי 30 אחוזים מהמשפחות הנזקקות לסיוע מבקשות השנה יותר מזון מבעבר. זאת משום שיכולות הקנייה של המשפחות הללו הדרדרה.

 

העמותות נפגעו מהמשבר

כרבע מכלל העמותות שהשתתפו בסקר דיווחו על יותר נזקקים שפנו לקבל סיוע. 71 אחוזים מהעמותות נאלצו לחלק כמות קטנה יותר של מזון. יותר ממחצית מהעמותות דיווחו כי הן נאלצות לחלק מגוון מצוצמם יותר של מזון. 

 

בנוסף, 45 אחוזים מהעמותות מציינות כי הירידה בשער הדולר השפיעה עליהן.

הירידה בערכו של המטבע האמריקני, הביאה להקטנת כמות התרומות בכמעט 30 אחוזים.

 

"ממצאי הבדיקות שאנחנו עורכים מאששים את החששות שלנו שהפערים בחברה הישראלית מעמיקים, שהמצב מחמיר ושהשפעת העלייה במחירי המזון ומוצרי הצריכה יוצרת פער דרמטי בין הצורך בשטח לבין יכולת העמותות לתת מענה", אמר מנכ"ל ארגון לתת, עו"ד ערן וינטרוב, "מקבלי ההחלטות עסוקים בימים האלה בפוליטיקה בעוד ל-200 אלף משפחות אין מספיק אוכל הדרוש לתזונה בסיסית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עטא עוויסאת
אילוסטרציה
צילום: עטא עוויסאת
מומלצים