שתף קטע נבחר

"לאקסית שלו היה הרפס. האם זה מסכן אותי?"

הפעילות החושנית המענגת את רוב המין האנושי טומנת גם הפתעות שלא היינו שמחים לקבל. בעידן בו אנו חיים, הרבה זוגות מנהלים את התקופה הראשונה של יחסי המין שלהם תוך כדי שימוש בקונדום. מה קורה כשרוצים לעבור שלב?

שאלה:

יש לי חבר חצי שנה, ואנחנו משתמשים בקונדום. שנינו תורמים דם כל שלושה חודשים, אז אני מניחה שאין לנו איידס. חשבתי להתחיל לקחת גלולות נגד הריון ולוותר על הקונדום, אבל נזכרתי שהחבר שלי סיפר לי פעם שהיתה לו בעבר חברה עם הרפס. האם זה מסוכן בשבילי?

 

תשובה:

ראשית אני רוצה לברך אתכם, לא רק על זה שאתם יחד שישה חדשים, אלא בעיקר על אזרחות טובה ותרומת דם למטרות הומניות.

 

הפעילות החושנית המענגת את רוב המין האנושי טומנת בחובה גם כל מיני הפתעות שלא היינו שמחים לקבל אותן, לא מאהובינו ולא מאויבנו. בעידן בו אנו חיים, הרבה זוגות מנהלים את התקופה הראשונה של יחסי המין שלהם תוך כדי שימוש בקונדום. מה שעומד לנגד עיניהם זה לא רק התשוקה המחכה לפורקנה, אלא גם התוצאות שעלולות להיגרם מיחסי מין בלתי מוגנים. השימוש בקונדום בתחילת מערכת יחסים מיועד, בראש ובראשונה, למניעת מחלות מין.

 

לאחר תקופה כזו או אחרת, כשהקשר מתהדק ונבנה אמון בין בני הזוג, ניתן לעבור לקיום יחסי מין ללא עטיפה על קצה כיפת החדירה.

 

נו באמת, בגלל שהיתה לו פעם חברה עם הרפס, זה אומר שגם לו יש? מי אמר? ומי יודע איזה הרפס היה לה? לכן, אין טעם להיבהל, אבל בהחלט שווה לברר.

 

ההרפס של איברי המין היא מחלה שכיחה הנגרמת על ידי נגיף, קרוב משפחה של הנגיף המחולל את ההרפס באזור הפה ("פצעי חום"). אין נתונים מדויקים לגבי השכיחות של הרפס בישראל, אבל בארצות הברית מדובר בכ-45 מיליון איש.

 

רוצה עכשיו להיכנס לפאניקה?

 

להידבק גם בלי שלפוחיות

הנגיף מועבר במגע של העור ובמגע מיני, כולל מין אוראלי. ריריות הפה, הגרון, איברי המין ופי הטבעת רגישים ביותר לנגיף. נגיף ההרפס מועבר בדרך כלל כשיש שלפוחיות גלויות, אבל לעתים אפשר להידבק בנגיף גם אם אין רואים כל נגע.

 

הרפס של איברי המין מדבק כמעט תמיד ביחסי מין. הוא עלול להדביק גם בעקבות העברת צעצועי מין כגון ויברטור ודילדו מאדם הנושא את הנגיף לשותף או השותפה למין.

 

ממחקרים עולה שאם בני הזוג נמנעים ממגע מיני בזמן ההתפרצות (שלב השלפוחיות), הסכנה להדבקה היא בין 5 ל-10 אחוז בשנה.

 

כפי שציינתי, העובדה שלחברתו בעבר היה הרפס לא אומרת בהכרח שגם לו יש. אתם חצי שנה יחד, שאלת אותו אם היתה לו אי פעם התפרצות של הרפס? דיברתם על מחלות מין באופן כללי, או רק על איידס?

 

יש לא מעט מחלות המועברות במגע מיני, אבל זה נושא למאמר בפני עצמו. נכון וחשוב שתפתחי איתו את הנושא באופן כן ואמיתי. שאלי אותו אם הוא יודע, חושב, משער שנדבק מהחברה הקודמת שלו, או שציין זאת מתוך כנות ותו לא.

 

אם הוא יודע בוודאות שההרפס של האקסית היה גניטלי (של איברי המין), ייתכן שהוא נדבק ממנה. אם כן, במקרה שיתפרץ אצלו הרפס, או אפילו אם הוא יחוש עקצוצים - הימנעו מיחסי מין עד התייבשות השלפוחיות, ועדיף לקבל אישור רופא.

 

כדאי לזכור כי קונדום עשוי שלא לכסות דווקא את המקום הנגוע, ועל כן הוא אינו מספק הגנה מלאה.

 

מעבר להידבקות, לא עלינו, זה לא מסוכן, למעט מקרים מסוימים ונדירים למדי בקרב נשים בהריון - וגם אז אפשר לנקוט מראש אמצעי זהירות.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: index open
אין טעם להיבהל, אבל בהחלט שווה לברר
צילום: index open
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים