שתף קטע נבחר

חבושים ביין אדום (וטרייפל שהוא חלום)

איך מקלפים חבושים בקלות, איך מבשלים אותם ביין מתובל, ואיך בונים מכל זה טרייפל מפואר, בלי להתאמץ בכלל

            

חבושים מבושלים ביין אדום

כן, אני יודעת שהחלק הראשון דורש מאמץ, ושקילוף חבושים הוא דבר מורכב, אבל אני מבטיחה שאחרי שמקלפים אותם ונפטרים מהליבות – זה הופכת להיות חוויית בישול קלה, שמפיקה את אחד מהמעדנים הפשוטים האלה, עם מעט המרכיבים, שאפשר להתמכר אליהם בחורף קלות.

 

וכיצד מקלפים חבושים בקלות? פשוט מבשלים אותם קצת (הפרטים במתכון שלפניכם) ואז עוברים להמשך, שהוא בישול של החבושים ביין. אחרי שעתיים בסיר עוטים החבושים זיגוג כה מפתה וריחני, עד שהם כמעט הופכים לסוכריות יין קטנות. אפשר להגיש ככה ואפשר גם לבנות מהם טרייפל (מהיר באמת! נשבעת!) שהוא המתכון הבא.

 

המרכיבים

8 חבושים

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

1 בקבוק (750 מ"ל) יין אדום כמו קברנה או מרלו

4-2 מקלות קינמון

להגשה

קצפת או גלידה או קרם פרש או שמנת חמוצה

ההכנה

1. החבושים: שמים את החבושים בסיר, מכסים במים ומבשלים 15-20 דקות מעל להבה בינונית עד שהחבושים מתרככים. מוצאים, מצננים ומסננים. קולפים את הקליפה בקולפן, חוצים, חותכים לרבעים ומוציאים בעזרת סכין את הליבה. שמים בסיר.

2. הבישול ביין: מוסיפים לסיר את הסוכר, היין ומקלות הקינמון, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה לנמוכה מאוד ומבשלים כשעתיים, עד שהחבושים רכים מאוד וספוגים לחלוטין ביין, ובסיר נוצר רוטב סמיך וצמיגי קצת.

2. ההגשה: מגישים עם קצפת או שמנת חמוצה ועם עוד מהרוטב מלמעלה. או ממשיכים למתכון הטרייפל הבא.

 

טרייפל חבושים

4 כוסות שקופות בנפח 200 מ"ל כ"א

כשיש במקרר חבושים מבושלים ביין אדום וקינמון, בתוך סירופ, יש אוצר. אפשר להמשיך ולהשתמש בו להרכבת טרייפל.

המרכיבים

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

1 כף סוכר

1 כפית תמצית וניל

8 פרוסות עוגה בחושה בהירה (כמו עוגת וניל, או עוגת לימון. או כל עוגה פשוטה לקפה. כן, ברור שאפשר להשתמש בעוגה מוכנה, או בכזו שכבר יושבת אצלכם כמה ימים והתייבשה קצת), חתוכות לקוביות בגודל 2 ס"מ

8 רבעי חבושים מבושלים ביין אדום + הסירופ שנוצר בסיר (מהמתכון שלמעלה)

ההכנה

1. הקצפת: שמים בקערת המערבל את השמנת, הסוכר והווניל ומקציפים לקצפת יציבה.

2. הרכבת הטרייפל: שמים בתחתית כל כוס שכבה מקוביות העוגה, מטפטפים עליהם מסירופ החבושים והיין, ומניחים שני רבעי חבושים ביין. מכסים בשכבת קצפת, וחוזרים שוב על השכבות, כך שהשכבה האחרונה תהיה שכבת קצפת. מכסים ומשהים במקרר כשעה.

3. ההגשה: מוציאים ומגישים, עם כפיות ארוכות ועוד קצת מסירופ החבושים-יין מטופטף מלמעלה.

 


בשבוע הבא: קרן שמש באמצע החורף - עוגת שוקולד תפוז (צילום: יוסי סליס)

 



פורסם לראשונה 01/12/2008 00:15

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טרייפל חבושים. חכו עד שתריחו
צילום: יוסי סליס
איילת הירשמן היא עורכת מגזין שף מבית לאשה
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים