שתף קטע נבחר

סופגניות תפוחים מהירות, עם סוד

לכבוד החנוכה: איך להכין בקלות רבה את הבלילה שתעטוף בשמחה כל פרי, לא רק תפוחים, ותפתיע בשבילכם את האורחים

ייתכן שהעליצות שנוסכות בי סופגניות התפוחים האיטלקיות האלה נובעת מהדרך שבה אני מכינה את הבלילה: עם יין עתיר בועות, שמח ומבעבע. מה יתכן? בטוח! את היין - שהוא לפעמים שמפניה ולפעמים קאווה ולפעמים פרוסקו איטלקי ולפעמים ישראלי מבעבע ומוצלח - שותים קצת, לפני שמוסיפים לבלילה הפשוטה.

 

את הרעיון להכין לסופגניות מהירות בבלילת שמפניה שעוטפת פרי, לקחתי מהתנ"ך האיטלקי, או בשמו האחר

Silver Spoon (כפית הכסף). בספר, המכיל מעל 2,000 מתכונים, מופיע כל מאכל איטלקי שאתם רוצים להניח עליו את היד. הבלילה הזאת, שלקוחה ממנו, היא פשוט הברקה, ויכולה לכסות כל פרוסות פרי שתרצו – מאננס ועד תפוזים, ולייצר, במהירות, סופגניות-על.

   

סופגניות תפוחים מהירות 

כ-25 סופגניות קטנות

המרכיבים

4 תפוחים מזן גולדן דלישס

100 מ"ל (1/2 כוס) מיץ לימון

לבלילה

150 גרם קמח תופח

1 ביצה

100 מ"ל יין מבעבע כמו שמפניה או קאווה או פרוסקו

2 חלבונים

לטיגון

שמן קנולה או שמן זית

להגשה

אבקת סוכר או אבקת סוכר מעורבת בקינמון טחון

 

ההכנה

1. התפוחים: קולפים את התפוחים, מרוקנים מליבה, חותכים לפרוסות ושמים בקערה. יוצקים עליהם את מיץ הלימון. משהים רבע שעה.

2. הבלילה: שמים בקערה את הקמח, יוצרים גומה במרכז ומוסיפים את הביצה ומחצית מכמות היין. טורפים ידנית עד שמתקבלת עיסה חלקה, יוצקים פנימה את שאר היין וטורפים לעיסה חלקה. מאחסנים במקרר עד להשלמת השלב הבא בהכנה.

3. שמים את החלבונים בקערת המערבל ומקציפים לקצף יציב, מוסיפים לבלילה הקרה ומערבבים בתנועות קיפול. מאחסנים במקרר עד לטיגון.

4. הטיגון: מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר.

5. טובלים את פיסות התפוחים בבלילה הקרה ומעבירים מיד לסיר. מטגנים עד הזהבה משני הצדדים. מניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג, סופגים את עודפי השמן.

6. ההגשה: זורים מלמעלה אבקת סוכר או אבקת סוכר מעורבת בקינמון ומגישים מיד.

 

עוד סוכר?

אני מוצאת שהמתיקות הטבעית של השמפניה ושל התפוחים, אינה מחייבת הוספת סוכר לבלילה, מה גם שמפזרים עליהן סוכר בסוף, אבל אם אתם רוצים אותן מתוקות יותר, אפשר להוסיף לחלבונים גם כף-שתיים של סוכר ולהקציף יחד. מתקבל מתוק בהרבה.

 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קטנות ומהירות. סופגניות תפוחים
צילום: יוסי סליס
המחברת, איילת הירשמן, היא עורכת מגזין האוכל "שף" מבית "לאשה"
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים