שתף קטע נבחר

מתכוננים לטיגונים: 10 טיפים לטיגון בריא יותר

לפני שאתם מסתערים על המחבתות והסירים כדי לטגן הרים של לביבות וסופגניות, יש כמה דברים שחשוב לדעת. איך בוחרים שמן טיגון, כל כמה זמן צריך להחליף אותו ומה הטמפרטורה הרצויה. טיפים לטיגון בריא ויעיל יותר

חנוכה הוא חג טעים במיוחד, המתאפיין בטיגונים רבים, בין אם אתם חובבי לביבות, סופגניות, או שתיהן יחד. כדי שתוכלו למצות את "חג השמן" כראוי, אספנו עבורכם 10 טיפים יעילים וקלים ליישום שיאפשרו לכם טיגון בריא יותר, מבלי לוותר על הטעם המוכר והאהוב, באדיבות מומחי "עץ הזית".

 

מה מטגנים?

מלבבים - המדריך המלא להכנת לביבות

בלי המצאות ובלי חידושים: סופגניה קלאסית, כמו פעם

 

1. תמיד חשוב לבחור בשמנים איכותיים, אך כשמדובר בטיגון, הדבר חשוב במיוחד. וזאת כיוון שבמהלך טיגון נוטה השמן להתחמצן ולהתקלקל, וכן נוצרים בו חומרים מזיקים. יש כיום בשוק שמנים איכותיים המועשרים בוויטמין E ובנוגדי חמצון נוספים שמשפרים את עמידות השמן בטיגון וכן אינם מאפשרים לשמן לחדור בקלות למזון המטוגן ומפחיתים את תכולת השמן בו בעשרות אחוזים.

 

2. חשוב לטגן בטמפרטורה הנכונה כיוון שכאשר השמן חם מדי, המזון ייחרך מבחוץ ולא יתבשל מבפנים, וכאשר השמן אינו חם דיו, יתארך משך הטיגון, המזון לא יקבל את מכת החום הרצויה וסופו שיספוג הרבה יותר שמן. כדי לדעת אם השמן חם במידה מספקת, ניתן להכניס כף עץ, אם השמן יבעבע סביבה, סימן שהוא חם דיו. מומלץ גם שהמזון המיועד לטיגון יהיה בטמפרטורת החדר, כדי לצמצם את השפעתו על טמפרטורת השמן.

 

3. טיגון המזון בחתיכות גדולות היא דרך נוספת לצמצם את שיעור השמן הנספג במזון המטוגן. כאשר מטגנים מזון החתוך להרבה חתיכות קטנות, מגדילים את שטח הפנים של המזון ויותר שמן נספג. לכן עדיף לחתוך את המזון לפחות חתיכות שתהיינה גדולות יותר.

 

4. כשמטגנים סופגניות, חשוב לא להוסיף כמות גדולה של שמן בבת אחת, אלא מעט כל פעם, על מנת שטמפרטורת השמן לא תרד בבת אחת מה שיגרום לופגניות לספוג שמן מיותר.

 

5. הרפואה העממית ממליצה להכניס לשמן חתיכת גזר טרי בתחילת הטיגון ולהחליפה מדי פעם במהלך הטיגון. גם לפי הרפואה המערבית יש לכך הסבר: הגזר עשיר בבטא-קרוטן ובקרוטנואידים נוספים, המונעים את חמצונו של השמן ושומרים על איכותו.


(צילום: ירון ברנר)

 

6. לקבלת לביבות תפוחי אדמה פריכות בטיגון, מומלץ להשרות את הלביבות לאחר הגירוד ל-30 דקות במי קרח.

 

7. כשמטגנים לביבות בטטה יש לקחת בחשבון כי יהיה צורך להחליף את השמן לעיתים תכופות יותר היות והסוכרים בבטטה גורמים לשמן להישרף מהר יותר.

 

8. טיגון בשמן עמוק דווקא עדיף על טיגון בשמן רדוד. מזון המוכנס לסיר עם שמן עמוק בטמפרטורה מתאימה, מקבל "מכת חום" הגורמת לשכבה החיצונית שלו להיות פחות חדירה לשמן ובנוסף, משך הטיגון מתקצר. אם נטגן את אותו מזון במחבת, הוא יספוג יותר שמן.

 

9. מומלץ להימנע משימושים חוזרים בשמן. בזמן החימום, השמן מגיע לטמפרטורות גבוהות בהן קצב ההתחמצנות שלו גדל באופן משמעותי. שימוש חוזר בשמן מחומצן המכיל חומרים מזיקים, עלול לגרום לנזקים בריאותיים.

 

10. כדי להאריך את חיי המדף של השמן ולצמצם את התחמצנותו, מומלץ לאחסנו במקום חשוך וקריר ולהימנע מחדירת אוויר, על-ידי שמירה על פקק סגור.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
צילום: ויז'ואל/פוטוס
צילום: צביקה טישלר
צילום: שלום בר טל
צילום: שלום בר טל
מומלצים