שתף קטע נבחר

צילום: איי פי

תושבי עוטף עזה מתלוננים: לא מקבלים שירותים

מלבד ההתמודדות עם הקסאמים, התושבים מספרים שהם נאלצים לחיות ללא שירותים בסיסיים. פעילות התחבורה הציבורית הצטמצמה, הדואר לא מגיע ורופאי חירום מסרבים להיכנס לאזור האש. באגד מסבירים: זו סכנת חיים

תושבי המועצות האזוריות בעוטף עזה הם הנפגעים העיקריים של מטחי הרקטות הבלתי פוסקים מכיוון עזה. למרות זאת, מסתבר כי מלבד מכת הרקטות הם נאלצים להתמודד גם עם קשיים נוספים. היום (א') הופסקו ביישובים שורה של שירותים חיוניים, ביניהם תחבורה ציבורית, שירותי הרפואה, העברת הדואר והטיפול בקווי הטלפון.

 

בחברת "אגד תעבורה" צימצמו אתמול והיום את קווי האוטובוסים שלהם במועצות האיזוריות אשכול ושער הנגב. קווי התחבורה יוצאים רק מהמועצה עצמה ואינם מפזרים את התושבים לבתיהם.

 

מבצע "עופרת יצוקה", העדכונים האחרונים

 

התושבים טוענים גם כי חברת "בזק" לא הגיעה לתקן קווי טלפון אשר נפגעו כתוצאה ממטח רקטות לעבר מושב מבטחים. בנוסף, התושבים אינם מקבלים שירותי דואר סדירים. מי שרוצה לשלוח מכתב מהיישוב המופגז צריך להגיע עד באר שבע.

 

דווקא בעת החירום הזו הוחלט להפסיק את פעילותו של מוקד הרפואה הלילי של חברת "מתן". זאת משום, שהרופאים מסרבים להגיע לאזור קו העימות ולסכן את חייהם. כתוצאה, תושבי מועצת אשכול אינם יכולים לקבל טיפול רפואי בין השעות שמונה בערב לשש בבוקר.

 

"זה החמצן שלנו"

"כאשר אנחנו מנסים לעמוד אל מול ההפגזות יחד עם ילדים ומשפחות, לא סביר שאנחנו נהיה מנותקים מדואר ומקווי בזק. זה החמצן שלנו", אמר ראש מועצת אשכול חיים ילין. "בזק לא הגיעו לסדר את קו הטלפון של היישוב מבטחים, בו נפצע קשות אחד מהתושבים סמוך לבית כנסת".

 

לעומת זאת, ילין שיבח את תפקודה של חברת החשמל אשר תיקנה במהירות ותחת אש, קו מתח אשר נפל וגרם לאפלה בשלושה יישובים. "המחויבות לאזור ולתושבים צריכה להיות מעל ומעבר לכל שיקול אחר", אמר ילין.

 

מזכיר קיבוץ ניר עוז חיים פרי, הוסיף: "זו שערוריה לנתק אותנו מהדואר ומהתחבורה הציבורית. זה גורם לנו להרגיש כאילו יש פה שתי מדינות: מדינת העד 10 קילומטר מהגבול וזו שבטווח של 4.5 קילומטר. אנחנו אזרחים בחזית, לא חיילים. מגיע לנו לקבל את השירותים שמקבל כל אזרח".

 

גם שלומי אילן, תושב כיסופים זועם: "זה דבר נורא ואיום. הגזברית הכינה היום צ'קים לשלוח לספקים, כדי לשלם על שירותי מים, חשמל ואוכל, והיא לא יכולה. הכל תקוע כי הדואר לא בא. אנחנו צריכים לנסוע רחוק כדי לשלוח מכתב. אני משלם לדואר כסף, לפחות שימשיכו להגיע. התחבורה הציבורית היא בכלל מכה, אין ויצא ואין בא. רק מי שיש לו רכב פרטי יכול להתנייד ממקום למקום".

 

ענת תבורי, מנהל מחלקת הבריאות במועצת אשכול סיפרה כי רופאי המוקד הלילי הפרטי שלהם, מסרבים להעניק טיפול לתושבים. "הם לא מוכנים להסתכן", היא הסבירה, "יש שם מיגוניות, אבל הם מפחדים מעצם הנסיעה הנה. בחברה ניסו לשכנע את הרופאים להגיע, אבל רק אחת הסכימה, בתנאי שיהיה לה רכב ממוגן. מאיפה נשיג רכב ממוגן? אנחנו אזרחים לא צבא". תבורי ציינה כי התושבים יקבלו טיפול באמצעות רופא של פיקוד העורף.

 

"אי אפשר להכריח אותם לעבוד"

מנכ"לית חברת מתן, רינה רמות, מסרה בתגובה: "אין לי דרך חוקית להכריח אותם להגיע לעבודה, בוודאי לא כאשר ישנם הנחיות להישאר במרחב מוגן והם נאלצים לנסוע לשם בעצמם".

 

דוברת דואר ישראל מירב לפידות מסרה: "ישנו קו דואר נע אחד שלא עבד. אין מחסה בין היישובים או אפשרות לתפוס מיגון. אם יהיה יותר רגוע מחר, יהיה דואר. אנו מתנצלים בפני התושבים שלא יקבלו היום שירותי דואר, אך נוכח המצב אפשר להבין כי לא ניתן לסכן את העובדים".

 

מנכ"ל אגד תעבורה מיקי לוי מסר: "אמש קיבלתי החלטה שלא להפעיל את האוטובוסים המפזרים את התושבים ביישובים. לא היה לזה מקום. אם הייתה נופלת רקטה על אוטובוס היו שואלים מי החליט להוציא את האוטובוסים? מדובר בסכנת חיים".

 

לוי הוסיף כי במקרים בהם היה צורך, הם הוציאו אוטובוסים. "היום בבוקר שוב קיבלתי החלטה שלא להפעיל את הקווים הללו", הוא הוסיף. לדבריו, רק מספר מצומצם של קווים בוטלו. הוא הביע תקווה כי פיקוד העורף יתן הנחיות ברורות ביחס להפעלת התחבורה הציבורית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פגיעת הרקטה ביישוב מבטחים
צילום: רועי עידן
מומלצים