אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet


טורים אחרונים
 
אילוסטרציה צילום: index open
אילוסטרציה צילום: index open
 
 
 
 
 
הרב שרלו אמנם עידכן את עמדותיו, ודבריו מסמנים את הדרך (האיטית, אך הבטוחה) בה יילכו בסופו של דבר כל הרבנים האחראיים, אבל גם הוא רחוק מאוד מאוד מלהתמודד עם כל הסוגיות המהותיות שמטרידות את הצעירים הדתיים בעלי הנטיות המיניות השונות"
 
 
 
 
 
 


התמונות שעשו לנו את השנה
 
יעל משאלי  

 

הומואים, אל תחכו לאישור מהרב

"יש חשיבות לקולם של מעצבי דעת קהל, ובתוכם גם הרבנים, אך לא תוכלו להתחנן להכרה בלי לעשות מעשים אמיצים. צאו מארון הקודש, הקימו משפחות, ומלאו את בתי הכנסת". יעל משאלי מבקשת מההומואים הדתיים להפסיק להתפלסף

פורסם: 29.12.08, 20:46

הדיונים המתגלגלים בין קהילות הו"ד, חברותא ובת-קול (ארגונים חד-מיניים דתיים) לבין הרבנים, הזכירו לי סיפור ששמעתי מחברה שהשתתפה בשבת משותפת לשני הארגונים לפני זמן מה. הבחורים של הו"ד, דוסים רציניים, בוגרי ישיבות הסדר וישיבות גבוהות, ניגשו אחרי סעודת ערב שבת אל הבנות וביקשו מהן להנמיך את קולן בתפילה ובשירת זמירות שבת כי הם מקפידים על "קול באישה"... "הלוֹוווו", ענו להם בנות בת-קול ההמומות, "אתם הומואים!". אותי הסיפור הזה נורא הצחיק בזמנו.

 

בשבוע שעבר התבוננתי בדיונים הפומביים בעניין החד-מיניים הדתיים בדאגה ובצער. אמנם הרב שרלו עידכן את עמדותיו בנושא ודבריו מסמנים את הדרך (האיטית, אך הבטוחה) בה יילכו בסופו של

פולמוס:
הומוסקסואל יכול להשתנות? / ynet
הרב שרלו קרא להומואים דתיים לצאת מהארון. הרב אבינר קבע שחובה על אדם בעל "נטיות הפוכות" לספר לאשתו על כך, אבל הוויכוח בציבור הדתי נותר: האם אפשר להשתנות? שני הומואים דתיים מציגים את עמדתם
לכתבה המלאה

דבר כל הרבנים האחראיים, אבל גם הוא רחוק מאוד מאוד מלהתמודד עם כל הסוגיות המהותיות המטרידות את הצעירים הדתיים בעלי הנטיות המיניות השונות. ולא, לא מדובר רק על הומואים ולסביות, אלא גם על טרנסג'נדרים ובי-סקסואלים.

 

הרב שרלו הוא אכן מופת של יושר ואומץ, אבל אני חייבת לשאול את הלהט"בים (לסביות, הומואים, טרנסג'נדרים ובי-סקסואלים) הדתיים את השאלה העיקרית שעולה על דעתי בהקשר הזה: מה יש לכם לרוץ לרבנים ולהתחנן להכרה הלכתית כזו או אחרת? מה אתם לא מבינים, בגילכם המתקדם ובאינטיליגנציה הגבוהה שבה ניחנתם, לגבי תורה ומצוות ורבנים בני זמננו, ובכלל?

 

אני יכולה לתקוף את השאלה הזאת משני צדדים. האחד עוסק בהתבוננות השטוחה והילדותית על התורה, המצוות, אלוהים ואמונת חכמים. ובעניין זה אני אקצר מאד: אלוהים הוא לא סבא חייכן או זעפן היושב בשמיים, לא כל מה שכתוב בתורה הוא נכון או מחייב, ואמונת חכמים, נו... איך אני אגיד את זה ככה שזה לא יעצבן... רלוונטית היום במקרים מאוד נדירים, אם בכלל.

 

הצד השני הוא הצד שממנו עושים מהפכות. בצד הזה מקומו של הרב שרלו חשוב, אבל לא כמו מקומכם. כמו שזה נראה עכשיו, ממילא גם הרב שרלו הולך אחריכם, לאורכם, עוקב ומתבונן ולומד ומתמודד עם ה"שטח". ולכן, אם אתם שואלים את עצמכם מה יהיה קצב ההתקדמות, מה יהיה המרחק שתעשה הקהילה הלהט"בית הדתית עוד בדור הזה, אני חייבת להגיד לכם – זה תלוי רק בכם. לא באף אחד אחר.

 

מה לעשות? לעשות

הפטפטת בנושא מגוחכת. הומו יכול להשתנות? יש כזה דבר הומו דתי? חייבים לספר לבני זוג? וכן, מדובר רק על אקט ספציפי אחד וכן, לנשים בכלל אין בעיה. נו, באמת. אתם הרי יודעים שבעניין הזה, כמו בכל מדעי החיים והיחסים בין אנשים, אין שחור לבן. כל אחד חווה את הנטייה המינית שלו אחרת, גם אתם כבעלי נטייה שונה

חייבים לכבד את אלה הרוצים, למרות נטייתם, לנסות את הדרך הסטרייטית ולהקים משפחה "נורמטיבית", וזה לא אומר ש"עצת נפש" צודקים, אתם ואני יודעים שהם לא, אבל אנשים יכולים לבחור למרות זאת.

 

וכמובן, אפשר להיות "דתי", בתנאי שאתם מבינים שדתי הוא לא מה שחשבתם בישיבה והיחסים שלכם עם הקב"ה ושומרי מצוותיו חייבים להתפתח לרמה יותר גבוהה. וחייבים לספר לבני זוג? בעולם אידיאלי כן, בעולם הזה רצוי, אבל בואו לא נהיה תמימים בבקשה. גם לא לגבי אותו אקט ספציפי שבלעדיו לא ייתכנו יחסים זוגיים משמעותיים וארוכי טווח. וכן הלאה.

 

כן, יש חשיבות לקולם של מעצבי דעת קהל, ובתוכם מחנכים ורבנים, ואני גם מבינה את החשיבות של הזהירות והמתינות בפתיחות, אבל לא תוכלו להמשיך להתפלסף ולהתפלפל ולהתחנן להכרה בלי לעשות מעשים אמיצים בעצמכם. צאו מארון הקודש, הקימו משפחות, מלאו את בתי הכנסת. תשלמו על זה מחיר, בטח. אז מה?

 


תגיות: דתיים | הומואים

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמרו כתבה  

 
 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as30-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©