שתף קטע נבחר

צילום: רויטרס

המגזין טיים מסביר: "למה ישראל לא יכולה לנצח"

הכתבה המרכזית של השבועון המוערך שואלת האם ישראל תשרוד את ההתקפה על עזה. השבועון דן ארוכות בחוסר יכולתו של צה"ל לסיים את המבצע עם הישגים ממשיים, מציג את האיומים הגדולים עוד יותר ומביע תקווה לשלום

"למה ישראל אינה יכולה לנצח" - זו כותרת השער של השבועון האמריקני "טיים". הכתבה המרכזית פורסמה תחת הכותרת "האם ישראל תשרוד את ההתקפה על עזה?", ובה קובע המגזין כי "לא משנה כיצד תסתיים המתקפה על עזה, היא לא תקל את חרדת הקיום של המדינה היהודית. שלום, לא מלחמה, הוא התקווה היחידה שלה".

 

מלחמה בעזה - עדכונים אחרונים:

 

המאמר טוען כי בשעה שהחיילים הישראלים מקיפים את העיר עזה, מפקדיהם ניצבים בפני דילמה כואבת: עד כמה הם יכולים להתקדם במבוך הקטלני של שכונות עוני ומחנות פליטים, שם מחכים חמושים מחמאס עם בתים ממלוכדים וצלפים? ב"טיים" סבורים כי בכל יום שחולף - הופכת המלחמה ליותר מסוכנת והאפשרות לזכות בהישגים הולכת ונעלמת. 


"חמאס ישרוד ויתחדש". תותח של צה"ל ממטיר אש (צילום: AP)

 

המגזין קבע כי התמונה שתיחקק בזיכרון הקולקטיבי בתום המלחמה יהיה מותם של עשרות אזרחים שתפסו מחסה בבית הספר של אונר"א. "הפוליטיקאים והגנרלים הישראלים יודעים שחיסול הפיקוד הצבאי של חמאס עלול לקחת שבועות ואולי הוא בלתי אפשרי. תוצאה יותר מציאותית - הפסקת אש שברירית - תהיה בלתי משביעת רצון. חמאס ייצא פגוע אבל חי ומסוגל להתחדש, וישראל תהיה בטוחה רק באופן זמני", נכתב.

 

במאמר נכתב כי אחרי 60 שנות מאבק הגנתי על המולדת, ישראלים רבים שואלים את עצמם מה יהיה בסוף. האיום שמציב חמאס הוא המיידי ביותר ברשימה הארוכה של אתגרים. כמה מאותם אתגרים מטילים צל קודר על יכולתה של המדינה היהודית הדמוקרטית להתקיים בטווח הארוך.

 

האיומים האמיתיים, השאלות הגדולות

השבועון דן בשניים מהאיומים הגדולים על ישראל: תוכנית הגרעין האיראנית והבעיה הדמוגרפית. האיום השני, אומרים ב"טיים", מאלץ את ישראל להחליט אם היא רוצה בשתי מדינות החיות זו לצד זו או מדינה אחת שבה היהודים יהיו מיעוט בארצם. המגזין גורס כי השאלות הגדולות של ישראל הן כיצד ניתן לכרות שלום עם מי שאינו חפץ בו ואיך ניתן לנצח במלחמה שבה הצד השני מאמין שהזמן פועל לטובתו.

 

"טיים" קובע כי הספק שהוטל בכושר ההרתעה של ישראל במהלך מלחמת לבנון השנייה מאיים על ישראל יותר מהרקטות של חמאס ויתר הארגונים הפלסטיניים. כושר זה נפגע קשות במלחמה עם חיזבאללה והדבר ועודד את חמאס לפעול בצורה דומה. לפיכך, מסבירים במאמר, אחד היעדים העקיפים של המבצע הוא להזהיר את חיזבאללה ואת איראן.

 

אולם "טיים" מוסיף כי מאות ההרוגים הפלסטינים פוגעים בתקווה לכונן עמדה מגובשת של ישראל לצד המדינות הערביות המתונות, המוטרדות מהשאיפות

הגרעיניות של איראן. לפי הכתבה, המתקפה בעזה החלישה את בנות הברית המעטות של ישראל. מדינות ערביות, שהיו קרובות להכרה במדינה היהודית, נרתעות עכשיו ממה שנתפס בעיניהן כטבח של אזרחים בעזה. 

 

"טיים" מסכם כי בסופו של דבר תאלץ ישראל לחזור לגבולות 1967 ולפרק התנחלויות רבות, ואין זה משנה כמה יתנגדו מפלגות הימין. רק אז יסכימו הפלסטינים ומדינות ערב לשלום בר-קיימא. "זה כל כך פשוט, אבל במשך 60 שנה היה פער בלתי רצוני בין מה שנראה פשוט לבין מה שאפשר להשיג", נכתב.  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מה ניתן להשיג? תקיפה בעזה
צילום: AFP
התקיפה שתיחקק בזיכרון
צילום: AFP
מומלצים