שתף קטע נבחר

נציגי "רופאים לזכויות אדם" נכנסו לרצועת עזה

לראשונה מאז מבצע "עופרת יצוקה", אישרה ישראל לפעילי ארגונים הומניטרים להיכנס לרצועה, ולסייע לאזרחים. "נביא מומחים לבנות בתים שנהרסו, ופסיכולוגים לטיפול בילדים נפגעי חרדה", הסבירו. הבוקר נכנסו לרצועה 102 עיתונאים זרים

צוותים מטעם "רופאים לזכויות אדם" ופעילי ארגונים נוספים לזכויות אדם נכנסו הבוקר (יום ו') לרצועת עזה, לראשונה מאז תחילת מבצע "עופרת יצוקה". הקבוצה, הכוללת רופאים ערבים-ישראלים, נכנסה ממעבר ארז על-מנת להעניק סיוע רפואי לאזרחי הרצועה שנפגעו בפעולת צה"ל. משעות הבוקר נכנסו לרצועה גם 102 עיתונאים זרים, אחרי מאבק בן כמה שבועות.

 

קסנדרה נלסון, פעילה באחד הארגונים, אמרה כי מאז המלחמה ניסו פעילים הומניטרים לקבל אישור כניסה לרצועה - אך לשווא. "אנחנו

פה לסייע לתושבי עזה, כדי לתת מענה למשבר ההומניטרי שנוצר. להביא מומחים כדי לבנות מחדש את הבתים שנהרסו ופסיכולוגים שייתנו מענה לילדים נפגעי חרדה מהמלחמה", הסבירה.

 

ג'ון ביוג, הפועל מטעם ארגון "הצל את הילדים", הספיק להיות במשברים באינדונזיה, פקיסטן, קניה וסין. "זו הפעם הראשונה שנתקלתי בכאלה אתגרים כדי להיכנס למקום כלשהו", סיפר.

 

רק לאחר המתנה ארוכה וממושכת מול השערים, הוכנסו  חלק מהפעילים לרצועה, אולם עדיין ישנם כאלה שנותרו מאחור. בין הנכנסים הייתה גם משלחת מטעם ארגון "רופאים לזכויות אדם", שכללה 12 רופאים ומנהל המרפאות של הארגון. חברי המשלחת הם רופאים ערבים-ישראלים, בהם כירורגים, מומחי טיפול נמרץ ילדים ופסיכולוגים. ברקע, עדיין מהדהד בזיכרונם האירוע בו נהרגו שלוש בנותיו של ד"ר אבו אל-עייש, רופא עזתי מבית החולים "שיבא", שהוא קולגה של רבים מהם.

 

"כל אדם ורופא עם מצפון לא יכול לתת יד לדברים כאלה"

"זה חרה לי מאוד", הסביר ד"ר אגבריה עפאו מאום אל-פחם. "הוא התריע על העניין מספר ימים קודם לכן, ובכל זאת מישהו נותן את ההוראה, ומפציץ והורג את הילדות למרות שידעו שאין בבית חמושים. זה מזוויע. כל אדם, רופא עם מצפון ישר ונקי לא יכול לתת יד לדברים כאלה. הוא צריך להתקומם ולומר 'איך ייתכן שבמדינה שדוגלת בנאורות ודמוקרטיה ניתן לתת הוראה לחסל משפחה'?", אמר. 

 

ראש המשלחת, סאלח חאג' יחיא, סיפר כי התושבים ברצועה זקוקים נואשות לטיפול רפואי.

 "משפחות רבות ברצועה פשוט נמחקו וזעקו ל"רופאים לזכויות אדם". ניסינו לתאם ולהוציא פצועים ללא הצלחה. רק ביום ה- 22 ללחימה נפתחה מרפאה במעבר ארז, למרות שזעקנו מהיום הראשון על הנושא", הוסיף יחיא.

 

דובר מתאם פעולות הממשלה בשטחים מסר כי עיכובם של המתנדבים נגרם בשל בעיות ביורוקרטיות. "כל אחד צריך להגיש בקשה פרטנית לאישור כניסה. מי שהייתה לו בקשה בתוקף נכנס, ומי שלא - לא נכנס".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
פצועים פלסטינים בעזה
צילום: איי פי
מומלצים