שתף קטע נבחר

בא לכם להצטרף למועדון בישול?

אם אתם מחשיבים את עצמכם כ"פודיס" - אנשים שאוהבים אוכל טוב, לאכול וגם להכין - מועדון בישול זה הדבר בשבילכם. נטשה חיימוביץ' הייתה חברה באחד כזה בניו יורק ויש לה חוויות טובות לספר וגם עצות להקמת מועדון כזה

אני אספנית כפייתית של ספרות קולינארית, לא מזמן סיימתי לקרוא את הספר, The Sharper Your Knife, The Less You Cry של הסופרת קתלין פלין, המגוללת בו את שנת הלימודים שלה בבית ספר לבישול המפורסם, הקורדון בלו בפריז. בסוף הספר היא מתוודה על אהבתה למועדוני הבישול שבהם היא נטלה חלק שנים רבות.

 

הרעיון של מועדון בישול, שבו החברים נאספים יחד ומבשלים מתכונים חדשים בצוותא, מהווה הזדמנות נהדרת לבלות וללמוד להכין מאכלים חדשים. חשבו על היתרונות המרובים: הרי מדובר ברעיון חסכוני, שיכול להחליף גם את היציאה לארוחת ערב במסעדה, שיכולה להיות הוצאה שכבדה לכיס באקלים הכלכלי הנוכחי. אם כל אחד מחברי המועדון אחראי על מנה אחת בארוחת ערב, ועוד תוסיפו תקציב לשתייה וליין לארוחה, ייצא לכם לשלם מחיר נמוך בהרבה מזה שתתבקשו לשלם במסעדת גורמה. חשבו גם על המועדון כאילו נרשמתם לסדנאות בישול שלא עולות לכם דמי הרשמה.

 

כשגרתי בניו יורק השתתפתי במועדון בישול שכזה, והחוויה של לטעום אוכל נפלא בחברת "פודיס" (חובבי אוכל ובישול) השאירה אצלי רושם רב. לא רק שנהניתי מערבים מקסימים בחברת אנשים נדיבים, אלא גם למדתי להשתמש בחומרי גלם, שלא הכרתי ולשכלל את כישוריי הקולינאריים. זו הרי הזדמנות נהדרת לחבור לאנשים בעלי עניין משותף, להחליף מידע וחוויות בנושאים קולינאריים משותפים, ללמוד טכניקות בישול ולנסות מתכונים חדשים, שיסייעו להם גם ביום-יום. אחרי מפגש או שניים אפשר גם להזמין בני זוג או חברים לטעום מהמטעמים שהכנתם, או לארוז את מה שבישלתם בטייק אווי לפנק את המשפחה.

 

איך מקימים מועדון בישול?

 

1. הציעו לשלושה-ארבעה חברים, מכרים או קולגות לעבודה, שיש להם עניין בבישול או כאלה שהיו רוצים ללמוד לבשל להתחבר לטובת העניים. בחרו מתכונים ביחד, ארבעה-חמישה מתכונים יספיקו, כדי שכל אחד יתנסה בהכנת מתכון אחד וגם יהיה מספיק אוכל להתכבד בסוף. מתכונים אפשר לאסוף, למשל, במגזין שף ובמדור מיני שף של עיתון לאשה. וגם במדור הפופולארי של איילת הירשמן, עורכת שף כאן באתר . אפשר גם לנסות להכין מתכונים מספר בישול חדש.

2. הכינו ארוחה שלמה, שמורכבת ממנה ראשונה, סלט, מנה עיקרית וקינוח, או לחלופין בחרו נושא שבו תתרכזו בכל מפגש. למשל, עוגות שמרים, לחמים או פסטה. השכנה שלי סיפרה שבאחד המפגשים שלהן הן הזמינו את אחת האמהות ללמד אותן להכין מרקים עם קובה ואת כל הסודות להכנת קובה ביתית.

3. קבעו להיפגש בצורה סדירה פעם בחודש לפחות. בכל פעם במטבח של חבר אחר בקבוצה.

4. עשו חלוקת עבודה לפי מתכונים. הדפיסו או צלמו את המתכונים ושלחו לחברי הקבוצה במייל.

5. אפשר לערוך קנייה מרוכזת, אחרי שכל אחד הכין רשימה מדויקת של המצרכים במתכון. כדי לחסוך בהוצאות הסתמכו על המזווה של המארח התורן ואל תקנו מצרכים בסיסיים שיש בכל מטבח. אפשר שכל אחד יקנה את המצרכים למתכון שלו וגם ידאג להביא כלי עבודה מיוחדים שדורש המתכון.

6. בתחילת כל מפגש, לפני שניגשים לבשל, קראו ביחד את המתכונים, התעכבו על הטכניקות שדורש המתכון והכינו את ה"מזון פלאס" - שיטה לפיה עובדים במטבחים מקצועיים, כאשר כל המצרכים למתכון מוכנים בצורה מדויקת ומסודרת כאילו אתם נמצאים בבית ספר לבישול.

7. בישלתם, טעמתם, למדתם? כתבו הערות למתכונים ואספו אותם באוגדן מועדון הבישול. אפשר גם לצלם את המפגשים ולהדפיס ספר בהדפסה דיגיטאלית.

 


 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לאשה בפייסבוק
מומלצים