שתף קטע נבחר

פרשת הריגול בשטראוס: חשודים נוספים ייחקרו

ל"ידיעות אחרונות" נודע כי המעצרים שביצעה המשטרה בפרשה נעשו בעקבות ממצאיו של חוקר פרטי שהפעילה שטראוס. המשטרה אומרת כי אחד החשודים, גולן עיני, הודה כי העביר מידע לחשוד העיקרי בפרשה, רוני רוזנבלום

ממצאי החקירה של חוקר פרטי ששכרה חברת שטראוס הם אלה שהביאו שלשום למעצר החשודים בגניבת המידע העסקי משטראוס ומסירתו לאחרים. כך נודע ל"ידיעות אחרונות". לדברי המשטרה, הודה אתמול אחד החשודים, גולן עיני, כי העביר מידע לחשוד העיקרי בפרשה, רוני רוזנבלום.

 

בשטראוס לא הבינו איך הם מפסידים במכרזים שאליהם ניגשת חברת עלית קופי (לשעבר קופי טו גו) שבבעלותם. ההפסדים גרמו לשטראוס נזקים של עשרות מיליוני שקלים. בשטראוס חשדו כי חפרפרת שעובדת אצלם מדליפה מידע עסקי למתחרים. בעקבות זאת פנו לחוקר פרטי, וממצאיו הדהימו את בכירי החברה, והם פנו למחלק ההונאה במשטרת מחוז ת"א.

 

גולן עיני, החשוד כ"חפרפרת", נעצר שלשום. רוני רוזנבלום, מייסד קופי טו גו שנמכרה לשטראוס עלית, נעצר כחשוד בגניבת מידע עסקי ומסירתו. בצוות החקירה בראשות פקד עו"ד אריאל פרידמן חושדים כי רוזנבלום היה הדמות הדומיננטית והוא הפעיל את עיני, שעבד בשבילו בעבר והמשיך לעבוד ברשת גם לאחר שעברה לשטראוס. עוד נעצר בפרשה משה הראל, ששימש בעבר עוזר מנכ"ל של רוזנבלום ובסוף 2008 פרש והקים חברה המפעילה היום את קפה גרג באוניברסיטת ת"א. במשטרה חושדים כי המידע שהועבר להראל סייע לו לזכות במכרז להפעלת בית הקפה.

 

הנזק הידוע עד כה למשטרה מההפסדים במכרזים עומד על כ15 מיליון שקל. ממידע שהגיע ל"ידיעות אחרונות" עולה כי עיני הודה במשטרה במיוחס לו, אולם טען כי רוזנבלום והראל לחצו עליו למסור את המידע. השלושה שוחררו שלשום למעצר בית, ואתמול נערך ביניהם עימות שבו הכחישו רוזנבלום והראל את המיוחס להם.

 

במחלק ההונאה של משטרת ת"א בודקים חשד ולפיו שיטת העברת המידע עבדה בדרך הבאה: עיני העביר עשרות ואולי אף מאות מיילים לכתובת פרטית שלו. במכתבים הוא העביר כביכול מידע עסקי הכולל מהלכים אסטרטגיים מתוכננים, הסכמים, מחירי מוצרים, פרטי מכרזים ומסמכים הנוגעים לפדיונות. על פי החשד, העביר עיני מידע זה לרוזנבלום והראל.

 

במשטרה בודקים גם חשד לפיו ניסה עיני להסוות את מעשיו באמצעות מחיקת המיילים ממחשבו כדי שלא יעלו על עקבותיו. בבדיקת מחשבו האישי של עיני נמצא מידע עסקי סודי של עלית קופי.

 

עוד בודקים במשטרה העברת כספים כ"דמי תיווך וייעוץ" לחברות שונות, שקיים חשד כי הן קשורות לנושאי משרה באוניברסיטה ובאגודת הסטונדטים. במשטרה בודקים מה הייתה התמורה שקיבל עיני, ובין השאר בודקים מייל שבו כתב כי המידע שהוא מעביר הוא בעל ערך וכי הוא מצפה לתמורה. עיני טען בחקירה כי מדובר בבדיחה וכי לא ציפה לתמורה.

 

החשדות נגד רוזנבלום מתמקדים כאמור בהעברת המידע שמסר לו עיני לגורמים עסקיים שונים, ובמשטרה בודקים אם הוא קיבל טובות הנאה בתמורה למעשיו. בין השאר בודקים אם הייתה לו שותפות עסקית סמויה עם גורמים שאליהם הועבר המידע, או אם היה מונע רק מיצר נקמה בשטראוס.

 

משה הראל, אחיו של איש העסקים מוני הראל, מבעלי הפועל ת"א, נשוי כיום לגרושתו של רוזנבלום, והשניים נחשבים לחברים קרובים. במשטרה בודקים אם הפעיל רוזנבלום את הראל ופעל איתו יחד להקמת החברה שזכתה במכרז. באוגוסט 2008 סיים הראל לעבוד בעלית קופי, וכמה שבועות אחר כך רשם את חברת מ.ג. הראל יזמות בע"מ. זו החברה שמפעילה כיום את סניף קפה גרג באוניברסיטה, ולמעשה היא החברה שניצחה במכרז את עלית קופי.

 

עוד נודע כי נחקרת נוספת בפרשה, ששוחררה שלשום למעצר בית, היא אילנה בדש-וויס, שהקימה עם רוני רוזנבלום את רשת קופי טו גו והייתה שותפה עם שטראוס עד שמכרה את מניותיה לפני כמה חודשים. החשדות נגד וויס חלשים מהחשדות נגד שאר המעורבים.

 

עו"ד ששי גז, המייצג את רוזנבלום והראל: "מרשיי נקיי כפיים. אין להם כל קשר לעבירות המיוחסות להם. אנשים חרוצים שעבדו כל ימי חייהם. החקירה גורמת להם נזק בלתי ניתן לתיקון, ואני בטוח שחפותם תוכח ושלא יוגש כתב אישום."

 

הכתבה המלאה התפרסמה הבוקר במוסף "ממון" של ידיעות אחרונות

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עופרה שטראוס ומנכ"ל שטראוס, ארז ויגודמן
צילום: סיון פרג'
מומלצים