שתף קטע נבחר

תערוכה: מישהו פה מבת-ים?

איך הסטודיו של אנדי וורהול קשור לאזור התעשייה בבת-ים? תערוכה חדשה בשם "פקטורי", על שם הסטודיו של וורהול, תתפרש החל מ-25 במאי בבת ים, ותעסוק ביחסים שבין תעשייתיות ואמנות

התערוכה "פקטורי" שתיפתח ב-25.5 במאי במוזיאון לאמנות עכשווית בבת-ים, תביא לארץ שורה של אמנים מחו"ל, אך מלבד התערוכה הרגילה במוזיאון, כל אזור התעשייה בבת ים יקיים הפנינג אומנותי שיהיו בו מיצגים, מיצבים, ציורים, פסלים ועבודות וידאו, הן בחללים שיוקמו לצורך כך והן במרחבים ציבוריים. כמו כן, יהיו סדנאות והרצאות, מסיבת רחוב, סיורים מודרכים ועוד. 


עבודה של ביל וורן 

 

אזורי תעשייה הפכו בשנים האחרונות לחללי תצוגה נחשקים לאמנות עכשווית, דווקא בשל אופיים הלא-אמנותי. העיסוק ביחסים בין ייצור אמנותי לייצור תעשייתי מעורר גם עיסוק בכוחות הכלכליים והפוליטיים המשפיעים על שני התחומים. התהליך האמנותי והאוצרותי באזור התעשייה ובמוזיאון כולל מחקר ובחינה של המערכות, העקרונות, המרכיבים והקודים שלהם, ובדיקה של האפשרויות והמשמעויות של פעולה אמנותית בתוכם.

 

אחד השיאים של עמדה זו התגלם ב"פקטורי", הסטודיו המפורסם של אנדי וורהול, אליו מתייחס שם התערוכה. ה"פקטורי" תיפקד במהלך שנות ה-60 של המאה ה-20 כמקום מפגש לבוהמה הניו-יורקית, מקום ששיכן בתוכו כוכבי על ודמויות שוליים, עיצב את הפרסונה האמנותית של וורהול ובאותה עת שימש גם כסטודיו אמן לכל דבר.


עבודה של אנה אוקרסקו 

 

אוצרות התערוכה הן מילנה גיצין-אדירם ולאה אביר. רשימת האמנים: 22quadrat (גרמניה), Ger Ger (גרמניה), PEMA (ישראל, איטליה), אנג'לה קליין, אנה אוקרסקו (פולין), ביל וורן (קנדה), דורותה בושקובסקה (פולין), דיוויד

שרי (סקוטלנד), דנה יואלי ויונתן שילה, הדס חסיד, הדס עפרת, וויצ'יך גילביץ' (פולין), יום גאגאצי, מיכל נאמן, נדב עשור ודניאל דוידובסקי, נועם תורן ואונקר קולאר (אנגליה), קבוצת שפילמן וזוכי פרס שפילמן (גרמניה, אוסטריה), קרולינה פריינו (פולין), רקפת וינר עומר, ש.פיקסל, שי עיד אלוני, שלי פדרמן וכרם הלברכט.

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שנחאי. עבודה של וויציך גילביץ'
וויצ'יך גילביץ'
עבודה של שלי פדרמן וכרם הלברכט
שלי פדרמן וכרם הלברכט
לאתר ההטבות
מומלצים