שתף קטע נבחר

איך ליצור סביבה של בית בטוח לקשיש

הבית הוא אחד המקומות המסוכנים ביותר עבור הקשיש. הגיל השלישי מתאפיין בחולשת שרירים, בחוסר יציבות, בראייה ובשמיעה לקויות ובנפילות רבות. סידור נכון ובטוח של הבית מונע אסונות:

  • אמבטיה: התקינו על קיר האמבט או המקלחון ידיות אחיזה. הציבו על הרצפה שטיחונים מונעי החלקה. לקשישים הסובלים מסחרחורות מומלץ להציב מושב קטן באמבט.

 

  • שירותים: קשישים קמים פעמים רבות במהלך הלילה לשירותים, ולפיכך חשוב לוודא כי הדרך לחדר השירותים פנויה. התקינו על הקיר תאורת לילה או תאורה המצוידת בחיישן תנועה ונדלקת מעצמה עם התזוזה. על קיר השירותים מומלץ להתקין ידית אחיזה.

 

  • מעבר מתאים: קשישים המתניידים באמצעות כיסא גלגלים או הליכון צריכים גישה חופשית לחדרי הבית, מה שמצריך לעיתים הרחבה של דלתות הכניסה.

 

  • מטבח: סטנדרט גובה השיש בישראל הוא כ‭90-‬ ס"מ, מה שעשוי להיות גבוה מדי עבור הקשיש. גם הארונות הגבוהים מהווים בעיה כאשר הקשיש מנסה להגיע לפריטים גבוהים על קצות אצבעותיו או נאלץ לטפס על כיסא או שרפרף ומועד לנפילה. לפיכך במידת האפשר דאגו להנמכת השיש והארונות בכ‭5-‬ ס"מ. מומלץ להימנע מלאחסן פריטים רבים גם במקומות נמוכים, שכן הכיפוף עלול לגרום לסחרחורות ולנפילות.

 

  • סלון: ודאו כי השטיח מהודק היטב לרצפה, שוב מחשש לנפילות. מומלץ להסיר שטיחים הנוטים להתקמט או להתקפל. הקפידו להסיר מהדרך כבלי חשמל וטלפון. עדיף לבחור בריהוט בעל ידיות ושאינו בעל ריפוד שוקע כדי להקל על הקימה והישיבה. שימו לב שלא קיימות פינות חדות העלולות לפצוע את הקשיש.

 

  • מסמכים רפואיים: קשישים מובהלים פעמים רבות בפתאומיות לבדיקה רפואית או לחדר המיון, אולם לא כל בתי החולים מצוידים במאגר נתונים רפואיים של הקשיש או בגישה למחשב קופת החולים. הקפידו לבקש מרופא המשפחה סיכום רפואי של מצב הקשיש, שאליו מצורף פירוט של כל התרופות שהוא נוטל והמינונים שלהן. צרפו את כל המסמכים הרפואיים שיש בידיכם בשני העתקים לשני קלסרים המונחים בשני מקומות נפרדים בבית. לקלסרים צרפו גם את תרשים האק"ג האחרון הנחוץ להשוואה ותוצאות של הדמיות (אולטרסאונד, רנטגן, CT או ‭.(MRI ‬
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים