שתף קטע נבחר

רגליים פצועות: גוזל הנשר הולך בכוחות עצמו

גוזל נשר מקראי שהתקשה ללכת על רגליו הובא בתחילת החודש לטיפול בבית החולים לחיות בר של רשות הטבע והגנים והספארי ברמת-גן. הרופאים ניתחו אותו בהצלחה וכעת הוא שב לביתו בחי-בר כרמל, שם ימשיך ויקבל טיפולים. כשיתבגר - יוּשב לטבע

גוזל נשר מקראי שהתקשה ללכת הובא בתחילת החודש לטיפול בבית החולים לחיות בר של רשות הטבע והגנים והספארי ברמת-גן.  
 
ליאת הנסון, מצוות פרויקט רבייה ושיחרור דורסים, גילתה את מצבו כשבאה לבדוק מה שלום הנשרים הצעירים בגרעין הרבייה בחי-בר כרמל. היא גילתה שאחד מהם סובל מנפיחות בפניו וזיהום בכנף, ואילו השני, מתקשה בהליכה על רגלו.
 
"גוזל הנשר כבר עבר השנה ניתוח בגיד ברגלו וברגע שהבחנו כי הוא שוב צולע היה ברור שצריך להבהילו לטיפול בבית החולים", הסביר יגאל מילר, אחראי פרויקט רבייה ושיחרור דורסים בחי-בר כרמל. הוא החליט להביא את שני הנשרים הפצועים לבדיקה מקיפה בבית החולים לחיות בר.
 
 

צוות המטפלים, בראשות ד"ר יגאל הורוביץ, מנהל בית החולים, בדקו את רגלו של הנשר הצולע. התפרים ברגל העידו על הניתוח שעבר לפני מספר שבועות בבית החולים. הדורס הצעיר הורדם ונותח במרפאה באותו היום. "מטרת הניתוח היתה לנקז לו את האזור הדלקתי ברגל. השארתי לו נקז ברגלו, כדי לאפשר לנוזל המוגלתי להתנקז החוצה, גם כשהוא עומד על רגלו". אמר הורוביץ.

 

גוזל הנשר אושפז להמשך השגחה וטיפול בבית החולים ולאחר מספר ימים, הועבר בחזרה לביתו בחי-בר כרמל. לאחר מספר שבועות בחי-בר כרמל, מציינים המטפלים כי מצבו של הנשר משתפר בהדרגה. "הנשר הולך ודורך יותר טוב על הרגל, אך עדיין הוא לא מבצע דריכה מלאה, כך שאין ספק שמדובר בטיפול ארוך", מסכם יגאל מילר. "אנחנו מעניקים לו טיפולי פיזיותרפיה אישיים פעמיים ביום, יש לו תיאבון בריא ואני מאמין שהוא יהיה בריא בסופו של דבר, עד שיגיע הרגע שלו לעבור לשמורת גמלא".

 


הנשר הצעיר מתעורר לאחר הניתוח (צילום: רועי גזית)
 

טיפולי פיזיותרפיה פעמיים ביום לרגל הפגועה

דור העתיד של נשרי הארץ מטופח בשמורה בכרמל, כצעד חירום לאחר ההרעלה לפני כשנתיים בגמלא, שגרמה למותם של עשרות נשרים. מאז ההרעלה הגדולה, פקחי רשות הטבע והגנים מוציאים בכל עונת הקינון ביצים של נשרים מהקינים, במטרה לעודד את הנשרים להטיל ביצים נוספות. את הביצים שמוציאים מהקינים מדגירים באופן מלאכותי, והגוזלים שבוקעים מבלים את ארבעת החודשים הראשונים לחייהם במתקן מיוחד, תחת השגחה של המטפלים, אך מבלי שיתרגלו לנוכחות בני אדם.

 

כיום הנשרים בישראל מצויים בסכנת הכחדה. כ-245 נשרים אותרו בספירת הנשרים הארצית שנערכה בחודש שעבר לעומת 275 נשרים שנספרו בתקופה המקבילה אשתקד. ברשות הטבע והגנים מודאגים בעיקר מהעובדה שהנשרים מתקשים לקנן בטבע וחוששים מהרעלות גדולות שעשויות להכחיד את הנשרים בצפון הארץ.

 


 

 

מצאתם חיית בר פצועה? צרו קשר עם הגורמים הבאים: מוקד הסביבה של רשות הטבע והגנים: 6911* >> שמוליק לנדאו: 057-8842263 (מירס: 96*77*2000) >> עינת מטלון במרפאת בית החולים בספארי בר"ג: 057-8663920, 03-6305322

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גוזל הנשר מתכונן לניתוח ברגלו
צילום: רועי גזית
ד"ר יגאל הורוביץ וד"ר אריאלה רוזנצוויג מטפלים בנשר
צילום: רועי גזית
לאחר השיקום, הנשר דורך יותר טוב על רגלו הפצועה
צילום: רועי גזית
מומלצים