אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

אמנות

מתוך: 3 גראציות של זויה צ'רקסקי צילום: זויה צ'רקסקי, גלריה אורבניקס
מתוך: 3 גראציות של זויה צ'רקסקי צילום: זויה צ'רקסקי, גלריה אורבניקס
 
לוכסמבורג. הדפסי אותיות על נייר צילום: טטיאנה לוקסמבורג
לוכסמבורג. הדפסי אותיות על נייר צילום: טטיאנה לוקסמבורג
 
 


אפליקציות תרבות לנייד שלך
 

יפן מכאן

התערוכה "Japonaiserie" מציגה עבודות של שלוש אמניות ישראליות, היוצרות בהשפעת התרבות היפנית

מרב יודילוביץ'
פורסם: 10.09.09, 16:55

גלריית האמנות אורבניקס מארחת החל מהיום (ה') תערוכה חדשה שמוקדשת לאמנות אורבנית המושפעת מאיכויות ומוטיבים יפניים. התערוכה "Japonaiserie", שאצרה קלייר פוגלמן ותציג כחודש בגלריה, מציגה עבודות של זויה צ'רקסקי, טטיאנה לוכסמבורג ולנה רבנקו. העבודות הכוללות פסלים, הדפסים ומיניאטורות על נייר אוריגאמי, נוצרו בהשראת עולם האמנות והעיצוב היפני, שמשלב מינימליזם מאופק מחד והומור ושובבות צבעונית מנגד.


מחכה ומחכה. עבודה של לנה רבנקו

 

שלוש האמניות, בשנות השלושים המוקדמות לחייהן, מתמקדות כל אחד בז'אנר ייצובי אחר. זויה צ'רקסקי, 33, בוגרת המדרשה לאמנות בבית ברל הפועלת וחיה במקביל בתל אביב ובברלין, מציגה בתערוכה שלושה פסלים עשויים יציקת אלומיניום שנעשו בהשפעת האמנים היפנים מורקאמי ונארה. הפסלים מחברים בין אמנות לעיצוב וטכנולוגיות תעשייתיות.


סקיצה של זויה צ'רקסקי. השפעות היפניקה על המערב

 

טטיאנה לוכסמבורג, 32, בוגרת המחלקה לתקשורת חזותית במרכז ללימודי עיצוב "ויטל" ובאוניברסיטת מידלסקס בלונדון, חוקרת בעבודתה את האותיות

והטיפוגרפיה היפנית. היא יוצרת סדרת אותיות חדשה שמוצגת על פרגוד מעץ. האותיות מודפסות בדפוס משי על נייר שעשוי בעבודת יד בטכניקה יפנית מסורתית. את הפרגוד מלווים פסלי אותיות מקרמיקה וסדרת הדפסים במהדורה מוגבלת.

 

לנה רבנקו, 33, בוגרת המגמה לתקשורת חזותית בבצלאל, מציגה סדרת מיניאטורות על גבי נייר של ספרים ישנים ושל אוריגאמי. בסדרה, שעוסקת בנושא ביטוי והדחקת רגשות, נושאים שצפו במהלך ביקורה של רבנקו ביפן, משתלבים בציורי המיניאטורות שיצרה אלמנטים אסייתיים וגישה מערבית סוריאליסטית. עבודותיה של רבנקו משחקות עם מיתוסים, אגדות עם וסמלים ובכך חושפות את השכבות השונות של מחסומי ההגנה הרגשיים ויוצרות גישה לעולם של סודות חבויים.

 


תגיות: יפן

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמרו כתבה  

 
 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

ynet תרבות, בידור. אתר התרבות הגדול במדינה מבית ידיעות אחרונות. בידור, סלבס וכל מה שקורה, כל מי שמשפיע וכל מי שרוצה להיות מישהו ומשהו, בידור, כל הספרים והסרטים והתקליטים החדשים, כל הכוכבים וכל השערוריות, אצלנו תקראו על הכל ראשונים.
אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as23-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©