שתף קטע נבחר

הצעת ארה"ב לאו"ם: לעצור הפצת נשק גרעיני

וושינגטון גיבשה טיוטת הצעת החלטה הקוראת לחברות מועצת הביטחון למנוע הפצת נשק גרעיני. ההחלטה אינה עוסקת במדינות ספציפיות, וארה"ב מקווה כי תאושר לפני ישיבה מיוחדת בנושא בהשתתפות הנשיא אובמה

ארצות הברית גיבשה טיוטה של הצעת החלטה, הקוראת לקהילה הבינלאומית לפעול למניעת הפצת נשק גרעיני בעולם. בכוונתה לפעול לאימוץ ההצעה בישיבה שתיערך בהשתתפותו של נשיא ארה"ב, ברק אובמה, בהמשך החודש.

 

טיוטת ההחלטה, שתוגש למועצת הביטחון של האו"ם, אינה כוללת שמות מדוייקים של מדינות שעליהן לפעול להגבלת הפצת הנשק הגרעיני, אולם היא מתייחסת להחלטות קודמות של מועצת הביטחון בנוגע לסנקציות שהוטלו על איראן וצפון קוריאה בגין סירובן להקפיא את תוכניתן הגריעינית.

 

על פי נוסח ההחלטה, שהגיעה לידי סוכנות הידיעות AP, המדינות החברות במועצת הביטחון יהיו מחוייבות "לפעול למען השגת עולם בטוח יותר עבור כולנו, וליצור תנאים לקיום עולם נקי מנשק גרעיני".

 

ארצות הברית מקווה כי הההצעה תאומץ על ידי חברות מועת הביטחון בישיבה שיקיימו מאוחר יותר החודש, בה ישתתף גם הנשיא האמריקני, ברק אובמה. דיפלומט המקורב לנושא דיווח כי החברות הקבועוצת במועצת הביטחון הסכימו באופן עקרוני על נוסח ההצעה, אולם סין היא היחידה המתנגדת להכללת התייחסות לתוכניתה הגרעינית של צפון קוריאה במסמך.

 

פרטי המסמך האמריקני פורסמו כיממה הלאחר שהעיתון "וושינגטון פוסט" דיווח שחבילת ההצעות שהגישה איראן למערב כוללת דיון ביצירת מערכת גלובלית שמטרתה חיסול הנשק הגרעיני. הדבר אף עולה בקנה אחד עם ההסכמה אליה הגיעו

 נשיאי ארצות הברית ורוסיה, ברק אובמה ודמיטרי מדבדב, בנוגע לצמצום שני מצבורי הנשק הגרעיני הגדולים בעולם בכשליש.

 

בעת ביקורו של אובמה ברוסיה חתמו השניים על מסמך הבנות לפיו הצדדים יגבשו הסכם חדש לפיקוח על הנשק, שיצמצם משמעותית את מספר ראשי הנפץ שבהם מחזיקות שתי המדינות.

 

במסמך ההבנות התחייבו שני המנהיגים כי מספר ראשי הקרב יצומצם לבין 1,500 ל-1,675, ויצומצם מספרם של אמצעי השיגור של ראשי נפץ אלה, בין אם מדובר בטילי קרקע-קרקע, טילי ים-קרקע, או טילים למטוסים. מספרם של אמצעי השיגור עתיד להיות מוגבל ל-500 עד 1,100 - לעומת 1,600 כיום. מדבדב כינה את ההסכמות "פשרה מניחה את הדעת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
מועצת הביטחון. תאמץ?
צילום: AP
מומלצים