שתף קטע נבחר

בגלל עיצומי הוועדה: אי אפשר לעבור דירה

בוועדה המרחבית לתכנון ובנייה שרונים שובתים כמעט חודשיים, ומי שקנה דירה באזור כפר יונה ואבן יהודה לא יכול להיכנס לביתו החדש. "חוזה השכירות שלנו נגמר ואם לא יסתיימו העיצומים, נהיה ברחוב". בוועדה מאשימים את משרד הפנים ואומרים שהם מחכים שמשרד האוצר יאשר את הפנסיה שלהם

קרוב לחודשיים שהוועדה המרחבית לתכנון ובנייה, "שרונים", שובתת. הוועדה, הכפופה למשרד הפנים ברשותו של השר אלי ישי, נוקטת עיצומים משום חשש שזכויות העובדים ייפגעו בגלל רפורמה עתידית בוועדות מרחביות. וועד העובדים של שרונים, בגיבוי הסתדרות העובדים, מבקש ממשרדי הפנים והאוצר לאשר הסכם עבודה קיבוצי, אולם אלה התמהמהו עד כה לעשות כן. לכן העיצומים.

 

העיצומים פוגעים ישירות בתושביהם הקיימים או העתידיים של היישובים - אבן יהודה, כפר יונה, פרדסיה, קדימה-צורן, תל-מונד ואליכין. למי שרכש דירה באזורים הללו, משמעות הדבר היא עיכוב בכניסה לדירה חדשה. הוועדה לא דנה בנושאי בנייה והיתרי בנייה לתושבים ולמועצות מקומיות. כמו כן, אין מענה טלפוני ושירות לאזרח. 

 

"אנשים גרים בבתי מלון ואחסנו את חפציהם במחסנים"

"אני מרגישה חוסר אונים, קיר אטום", אמרה ל-ynet מ', שרכשה דירה בכפר יונה. "הכל התחיל שבשעה טובה ומוצלחת אני, בעלי ושני ילדי הקטנים היינו אמורים להיכנס לדירה החדשה בפרויקט בן 75 דירות.

 

"השבוע קיבלתי מכתב רשום מהקבלן שאומר כי בגלל שביתה בשרונים אין באפשרותו לקבל טופס 4, ולכן לא יכול למסור לנו את הדירה, למרות שהיא מוכנה לאכלוס והוא מבחינתו סיים את העבודה עליה. לאחר בירור הבנתי שאכן יש עיצומים כבר למעלה מחודש ואין מה לעשות".

 

מ' אינה היחידה. הקבלן שבנה את דירתה אמר ל-ynet שהוא תקוע עם כ-175 יחידות דירות שאינו יכול לאכלסן בגלל העיצומים. מ' עצמה נמצאת בקשר עם 15 נפגעים נוספים.

 

"יש קבוצה גדולה של אנשים בפרויקט שלי ובפרויקט לידי, ובוודאי עוד הרבה באזור, שנופלת בין הכיסאות ולא מאפשרים לה לאכלס את הבית שלה", היא מספרת. "משיחות עם אנשים הבנתי כי ישנם כאלה שגרים בבתי מלון וממנים זאת מכיסם. יש אחרים שאחסנו את כל תכולת הבית במחסנים, וגם זה עולה כסף. יש כאלו שקיבלו היתר להכניס את התכולה בלבד לבית החדש וזה תחת סיכון שיגנבו  את רכושם.

 

"ב-15 בינואר מסתיים חוזה השכירות בדירה בה אני גרה עכשיו. אם לא יסתיימו העיצומים, אני, בעלי ושני ילדיי נהיה ברחוב".

 

עיצומים לסירוגין כבר קרוב לשנתיים

זו לא הפעם הראשונה שהוועדה פוצחת בעיצומים. פנינו למשרד הפנים בסימני שאלה אולם במשרד הפנים הפנו אותנו לוועדה עצמה. רק שיו"ר הוועדה, אדרכלית במקצועה, היא עובדת משרד הפנים ולא יכולה לדבר עם ynet בלי אישור המשרד.

 

גורם חיצוני לוועדה, שמעורה בפרטי הסכסוך מסר ל-ynet שמדובר בסכסוך ישן של שרונים עם משרד הפנים. לפני כשנתיים, לאחר הפחתת שכר, הובהר ל-27 עובדי המועצה, רובם עובדי מנהלה ועובדים טכניים, שנושא הפנסיה שלהם לא הוסדר.

 

"כתוצאה מכך", אומר הגורם, "הם פנו להסתדרות והוצע להם לחתום על הסכם קיבוצי בין הוועדה לבין ועד העובדים שלה, בגיבוי ואישור משרד הפנים ומשרד האוצר. הסיבה שנדרש אישורם של שני משרדים ממשלתיים אלה היתה כי הוועדה עשויה להפסיק להתקיים בקורב, בגלל שינויים מבניים, לכן הגיבוי היה חיוני. המו"מ הסתיים לפני כשנה - אחרי דיונים בבית דין לעבודה ושרשרת שביתות ונחתם הסכם בין וועד העובדים והוועדה בראשי תיבות. ההנהלה, שמורכבת מראשי המועצות, תומכת כיום בעובדים".

 

במשרד האוצר צפויים לאשר את ההסכם בשבוע הבא

אולם מסתבר שלפני כחודשיים, משרד הפנים החליט 'לשקול מחדש את החלטתו וחזר בו מההסכם. לפי הגורם, במשרד הפנים טענו שיהיו השלכות רוחב בנושא פנסיה תקציבית לעובדי שאר הוועדות.

 

ל"אחר שהסתבר משרד הפנים משך את הסכמתו ומשרד האוצר החרה החזיק אחריו, העובדים פתחו מיד בעיצומים חדשים על-פי הנחיות ההסתדרות", אומר הגורם. "לכן לא מקבלים קהל ולא מניידים חומר בתוך הוועדה. השירות הפסיק והנושא גורם לסבל".

 

איש לא משתף בדבר את התושבים המחכים לדירותיהם. אלה ישמחו לשמוע, שבקרוב יבוא הקץ להמתנתם. לפני יומיים משרד הפנים אישר סוף סוף את ההסכם. כעת הוא כפוף להסכמת משרד האוצר. במשרד האוצר צפויים לאשר את ההסכם בשבוע הבא, ובא לרוכשי הדירות גואל.

  

"אנחנו במאבקים על הפנסיה כבר 5 שנים"

יו"ר ועד העובדים בוועדה, אלון חדד, מפקח בנייה במקצועו מסביר: "העניין מאוד פשוט. אנחנו כבר חמש שנים במאבקים מול משרד הפנים ומשרד האוצר על הסכם קיבוצי, במטרה להסדיר את הסכם הפנסיה של העובדים.

 

לפני חצי שנה חתמנו על הסכם בראשי תיבות ולפני חודשיים משרד הפנים חזר בו. כי חששו שיהיו לו השלכות רוחב על כל הוועדות בארץ. לכן  התחלנו שוב בצעדים ארגוניים. משרד הפנים החליט לאשר מחדש את ההסכם ואנחנו מחכים למשרד האוצר. ברגע שהם יחתמו הכל ייגמר. זה תלוי בהם.

 

במשרד האוצר אישרו את הדברים

 

ממשרד הפנים השיבו בתגובה: "העיצומים בוועדה בשרונים נובעים מסכסוך עבודה שהתגלע בין הוועדה לבין עובדיה.

 משרד הפנים אינו צד לסוגיה אולם פעל ככל הנדרש ממנו, למציאת פתרון לסוגיה ולהשבת העבודה למסלול תקין. לכל שאלה נוספת יש לפנות לוועדה עצמה".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
רק אחרי השביתה תיכנסו לדירה החדשה
צילום: index open
מומלצים