שתף קטע נבחר

עובדי בזק לאלוביץ': דבר איתנו

עובדי בזק כינסו אתמול ישיבה דחופה בעקבות רכישת החברה על-ידי אלוביץ'. דורשים הידברות מיידית, הבטחת זכויות העובדים לאורך זמן ותגמול העובדים - לרבות שיתופם בפירות הקנייה והמכירה

"אנו קוראים לקיום מו"מ אינטנסיבי ומיידי תוך שיתוף הדדי, ותוך חתימת הסכם קיבוצי שיאפשר המשך קיום יחסי עבודה תקינים, דבר שימנע זעזועים בחברה". כך נכתב אתמול בהודעת ועד עובדי בזק, שנמסרה לאחר ישיבה דחופה בעקבות החתימה על ההסכם למכירת החברה לשאול אלוביץ'.

 

 

במכתב שנשלח לעובדי בזק נכתב, בין היתר: "עובדי בזק תרמו ועשו ככל יכולתם בתפעולה של החברה ובשמירה על מערכת יחסי העבודה, דברים שאיפשרו את קידומה של החברה ומצאו את ביטויים בתשואת המחיר שקיבלה קבוצת סבן-אייפקס-ארקין. עובדי בזק דורשים קיום מו"מ מיידי עם נציגות העובדים לחתימת הסכם קיבוצי והסדרת הבטחת זכויות העובדים ותגמולם – לרבות שיתופם בפירות הקנייה והמכירה".

 

חברת 012 סמייל, בבעלות שאול אלוביץ', הודיעה אתמול כי תרכוש את השליטה בקבוצת בזק (30.7%) מקבוצת אייפקס-סבן-ארקין, בעסקת מזומנים הנאמדת ב-6.5 מיליארד שקל. העסקה משקפת למניית בזק מחיר של 8 שקלים, נמוך בכ-6.9% ממחיר המניה אתמול (א') בפתיחת המסחר.

 

החברה הודיעה כי העסקה כפופה לקבלת האישורים הרגולטוריים הנדרשים מהממונה על ההגבלים העסקיים ומשרד התקשורת. עוד ציינה 012 סמייל כי העסקה צפויה להיסגר בתוך שישה חודשים.

 

מכירת פעילות הטלקום

אחד התנאים לאישור העסקה הוא מכירה של פעילות הטלקום של 012, הכוללת שיחות בינלאומיות, שיחות מקומיות וכן פעילות האינטרנט של החברה. גורמים בשוק התקשורת העריכו אתמול כי לעת עתה יישארו בכירי 012, כולל המנכ"ל סטלה הנדלר, בחברה.

 

לשאלה מי ירכוש את 012, אמר אתמול ל"ממון" בכיר בתחום התקשורת: "המועמדים הטבעיים הם הוט ואילן בן דב. אבל מכיוון שאילן בן דב מונף עד תום בעסקת פרטנר, והוט לא מראה סימנים בכיוון, ייתכן שיהיו אלו קרנות בינלאומיות שמביעות התעניינות ברכישת החברה".

 

עם זאת, גורמים בתחום התקשורת אמרו כי דווקא רכישתה של 012 על ידי קבוצת תקשורת ישראלית תהיה יותר טבעית עבורה.

 

המשקיעים מאמינים בשוק התקשורת

בכיר בתחום התקשורת אמר אתמול כי "אלוביץ' קרא את המפה, והבין שללא בעלות על קבוצת תקשורת יקשה עליו לממש את תוכניות ההתרחבות שלו. כשאלוביץ' הבין שהוא הגיע למבוי סתום מבחינת השוק ומבחינת רגולציה, גמלה בו ההחלטה לרכוש קבוצת תקשורת, ומכיוון שפרטנר נחטפה לו מתחת לאף, היחידה שנותרה על המדף הייתה בזק".

 

"העסקות האחרונות בשוק התקשורת מעידות על האמון שרוחשים המשקיעים הישראלים לשוק התקשורת הישראלי, וכמובן על חוסנו וגודלו של השוק, במיוחד בשנה של משבר כלכלי עולמי עמוק", אמר אתמול שר התקשורת משה כחלון. לדבריו, "משרד התקשורת רואה בעסקת הרכישה מהלך בעל השלכות מרחיקות לכת, לא רק בטווח המיידי, אלא גם בהשלכות המשנה שלה, אשר ישפיעו על כל מרכיבי שוק התקשורת. כשתגיע לשולחני ההודעה על סיכום הרכישה, המשרד יבחן את כל היבטיה כדי להגן על הצרכן ועל החברות הפועלות בשוק הישראלי".

 

הכתבה פורסמה הבוקר במוסף "ממון" של "ידיעות אחרונות"
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ישראל הדרי
שאול אלוביץ
צילום: ישראל הדרי
מומלצים