שתף קטע נבחר

צילום: שאול גולן

פרופ' שטרנהל על המעצר: "יום חשוב לדמוקרטיה"

חתן פרס ישראל, שנפצע קל בפיצוץ מטען שהונח בפתח ביתו על-ידי יעקב טייטל, קרא לטפל במפגע כמו "בכל טרוריסט שהוא, יהודי כערבי". בני משפחתו של עמי אורטיז, שנפצע קשה ממטען שהטמין לפי החשד טייטל במשלוח מנות: "לא רק שהוא שם לנו מטען, הוא שם אותו במשהו קדוש, ועל כך מגיע לו עונש כפול"

מה אומרים אלו ששרדו את המטענים שהניח "המחבל היהודי"? פרופ' זאב שטרנהל, שנפצע קל בפיצוץ מטען חבלה שהניח יעקב טייטל בפתח ביתו, אמר הערב (יום א') כי אם המפגע לא היה נתפס, "החברה הישראלית כולה הייתה משלמת את המחיר". אמו של עמי אורטיז, שנפגע ממשלוח מנות ממולכד, הודתה: "נדהמנו לגלות שמדובר במתנחל כמונו".

 

 

"אני שמח שהמאמץ הגדול הזה שהשקיעו המשטרה והשב"כ במרדף אחרי הפושע לכאורה הסתיים בהצלחה", אמר שטרנהל, חתן פרס ישראל, בביתו בירושלים. "זהו יום חשוב לדמוקרטיה הישראלית.

הניסיון שהיה לפני שנה לפגוע קשה באדם ובמשפחתו רק בגלל עמדותיו ודעותיו היה שלב מסוכן במדרון ההידרדרות של חירות האזרח וזכותו להשפיע על החברה והפוליטיקה בישראל".

 

לדברי שטרנהל, "אם מבצע הפיגוע לא היה נתפס - החברה הישראלית כולה הייתה משלמת את המחיר. אני מקווה שמערכת אכיפת החוק תטפל בטרוריסט הזה כפי שהיא מטפלת בכל טרוריסט שהוא, יהודי כערבי". 

 

גם בני משפחת אורטיז, שבנם עמי נפגע במרס 2008 ממשלוח מנות ממולכד שהתפוצץ בביתם באריאל, כינסו הערב מסיבת עיתונאים והתייחסו למעצרו של טייטל. "נדהמנו לגלות שמדובר במתנחל כמונו", היתה תגובתה הראשונה של האם, לאה.

 

"הקלה לדעת שהוא בכלא" 

הילד, עמי, שנפצע בפיצוץ נאלץ לעבור סדרת שיקום ארוכה של כ-12 ניתוחים, ועומד בפני ארבעה נוספים. הוא סיפר על תחושותיו המעורבות בעקבות מעצרו של האיש שעל-פי החשד הטמין את המטען. "ברגע שהבנו שהוא יהודי, זה כאב מאוד. זה כמו סוג של בגידה, קשה לתאר את זה. אני מקווה שאשן טוב יותר בלילה למרות שאני יודע שהוא לא לבד ויש עוד כמוהו", אמר.


משפחת אורטיז. "כאב לנו שהוא יהודי" (צילום: גיל יוחנן)

 

עמי אמר עוד במסיבת העיתונאים כי הוא מקווה להחלים מפציעותיו ולהתגייס ליחידה קרבית בצה"ל: "אעשה כל מה שאני יכול בשביל המדינה. זאת הקלה גדולה לדעת שהוא בכלא. אני לא יודע מי הוא ומהי תפישתו, אבל מבחינתי זו תפישה פרימיטיבית ומצערת".

 

האב דיוויד ביקש שהעונש שיוטל על טייטל יהיה גדול ומתאים למעשה. "הוא צריך להוות דוגמא. זו פעם ראשונה שדבר כזה קורה בהיסטוריה של ישראל", הסביר האב. "לא רק שהוא שם לנו מטען, הוא שם אותו במשהו קדוש – משלוח מנות - ועל כך מגיע לו עונש כפול".

 

לאה נשאלה מה היתה אומרת לחשוד, אם הייתה פוגשת אותו, וענתה: "הייתי אומרת לו שהוא נכשל. הוא לא השיג את המטרה שלו ולמרות הכול אנחנו ניצחנו – קיבלנו את הבן שלנו בחזרה".

 

עו"ד יוסי גרייבר, ממשרד גרייבר את קליין, המייצג את המשפחה מסר כי "משפחת אורטיז שמה לה למטרה למצות את הדין מול הרוצח". גרייבר הוסיף כי "הוריו של עמי אורטיז נלחמים לבדם מיום נסיון הרצח ועד למעצר החשוד בפרשה כדי להניע את המשטרה לחקור את המקרה ברצינות הראויה". הוא התייחס לשרשרת פשעי השנאה ואמר "הפשעים נגד משפחת אורטיז, פרופ' שטרנהל והנפגעים הנוספים מוכיחה כי לפשעי שנאה אין גבולות ובמציאות הנוכחית כל אחד מאזרחי ישראל עלול למצוא עצמו כקורבן הבא".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פרופ' שטרנהל. "שלב מסוכן במדרון"
צילום: דודי ועקנין
עמי אורטיז. כמו סוג של בגידה
צילום: גיל יוחנן
צילום: שאול גולן
עמי אורטיז אחרי הפציעה
צילום: שאול גולן
עו"ד גרייבר
צילום: גיל יוחנן
מומלצים