שתף קטע נבחר

בג"ץ: הסטודנטית מעזה לא תשלים התואר בגדה

השופטים קבעו כי מפני שלצעירה מעזה לא היה אישור ללמוד בבית-לחם מלכתחילה, לא יהיה זה הוגן לאפשר לה לסיים את התואר - בעוד סטודנטים אחרים לא מקבלים אישור ללמוד בגדה. הסטודנטית אמרה ל-ynet: "חשבתי שבג"ץ יפעלו יותר בהיגיון"

התקוות של סטודנטית מעזה לסיים את התואר הראשון נגוזו בבית המשפט העליון: ברלנטי עזאם, סטודנטית בת 22, שעתרה לבג"ץ כדי לאפשר לה לחזור לבית-לחם כדי להשלים את לימודיה האקדמיים - לא תוכל לעבור גדה. כך קבעו הערב (יום ד') השופטים מרים נאור, אסתר חיות וניל הנדל.

 

השופטים קבעו כי עזאם אכן שהתה זמן רב בגדה, ואי אפשר להתעלם מטענותיה כי נותרו לה שלושה קורסים בלבד להשלמת התואר הראשון, אולם עם זאת קבעו שאי אפשר להתעלם מהעובדה שהיא שהתה בגדה במשך ארבע שנים ללא היתר.

 

עוד כתבו השופטים כי היתר הכניסה לישראל, שניתן לה באוגוסט 2005, לא איפשר לה לצאת מהרצועה לצורך לימודים בגדה. הסטודנטית ציינה בעצמה בשימוע שנערך לה, כי ההיתר שניתן לה, היה לתקופה של חמישה ימים בלבד ורק למטרה דתית ונוצרית.

 

השופטים קבעו כי במועד יציאתה של עזאם לגדה, לא היה בידיה היתר יציאה לצרכי לימודים והיא עשתה דין לעצמה. "בנסיבות אלה אין מנוס מן הקביעה כי עזאם יצאה ללימודים בגדה שלא כדין, ועצם שהייתה שם אינה מהווה סיבה מספקת לאפשר לה עתה חזרה לגדה לצורך השלמת לימודים", קבעו השופטים. בהחלטה נכתב כי כל מסקנה אחרת, יהיה בה משום העדפה בלתי צודקת של עזאם לעומת תושבים אחרים ברצועה, כדוגמת שניים אחרים שביקשו לעבור לגדה לצרכי לימודים וקיבלו תשובה שלילית. 

 

"מאוכזבת מההחלטה"

ברלנטי אמרה ל-ynet בתגובה כי ההחלטה סתמה את הגולל על כוונתה לעזוב את רצועת עזה. "אני לא מתכוונת להישאר פה, אני חייבת לצאת מעזה. אי אפשר לחיות פה, והחלטת בג"ץ מוכיחה את זה. לפני כל הסיפור הזה לא התכוונתי לעזוב, אבל עכשיו הבנתי שאין ברירה אחרת". ברלנטי סיפרה כי הופתעה מההחלטה: "אני מאוד מאוכזבת. חשבתי שבג"ץ יפעלו יותר בהיגיון, שיש להם אנושיות. אבל לא אכפת להם, אפילו לבית המשפט בישראל לא אכפת מפלסטינים". לדבריה, היא תנסה לסיים את התואר בדרכים אחרות. "אני מתכונות ליצור קשר עם האוניברסיטה ומקווה שהם יסכימו בכל זאת שאסיים את התואר. זאת המטרה הראשונית שלי כרגע. אחר כך אעזוב את הרצועה אחת ולתמיד".

 

בעמותת גישה, שייצגה את הסטודנטים, לא מוצאים הסבר הגיוני להחלטה.

 דוברת העמותה, עו"ד קרן טמיר, אמרה: "יש מקום לדאגה עמוקה מההתעקשות של ישראל למנוע מסטודנטית צעירה ומבטיחה, ללא רקע ביטחוני, להשלים לימודים אקדמיים. לא ברור למה ישראל מונעת מסטודנטים פלסטינים לרכוש השלכה גבוהה באוניברסיטאות פלסטיניות. יש כאן פגיעה ברורה בזכויות שלהם. ההתעקשות של המדינה והצבא מעלה תהיות וצר לנו שבג"ץ בחר לאמץ את העמדה של המדינה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ברלנטי עזאם. תישאר ברצועה
צילום: AFP
מומלצים