שתף קטע נבחר

 

משפחת הימורים: שידרו רולטה מת"א לכל העולם

רשת לוויינים מסועפת, כרטיסים חכמים למהמרים ותוכנה שיוצרה במיוחד למעקב אחר הרווחים - כתב האישום נגד אנשי הרשת שנתפסה ב-2004 מתאר דפוס פעולה מתוחכם. לפי הפרקליטות, בני משפחת טליס - הנאשמים העיקריים בפרשה, גלגלו 80 מיליון שקל, אך דיווחו על ארבעה מיליון בלבד

הימורי הרולטה ברחבי תבל התנקזו לבית קטן ברחוב דיזנגוף: כתב אישום הוגש בצהריים (יום ד') לבית המשפט המחוזי בתל-אביב נגד 12 נאשמים בפרשת רשת ההימורים "קווין מרי", שפעלה על פי החשד בין השנים 2001 ל-2004. הנאשמים העיקריים בפרשה הם יהודה טליס, בן 67 מרמת-השרון, ושני בניו, שיר וגיא, שעל פי החשד הפעילו את הרשת הבלתי-חוקית כחטיבה עסקית במסגרת חברה בבעלותם.

 

לטענת פרקליטות מיסוי וכלכלה, השלושה הפעילו את הרשת הבינלאומית באמצעות מחשבים. על-פי כתב האישום, "קווין מרי" הפעילה רולטה שהייתה מחוברת למחשבים וללווייני תקשורת, ואלה העבירו בשידור חי את משחקי הרולטה למהמרים בבתי קפה-אינטרנט בכל רחבי העולם. באמצעות המחשבים הימרו הצופים על תוצאות המשחק שבו חזו.

 

לפי האישומים, משחק הרולטה התנהל בתוך דירה בבעלות משפחת טליס ברחוב דיזנגוף בתל-אביב, ושידורי הלוויין ממנה התקיימו 24 שעות ביממה. העובדה שהשידור נעשה מישראל הייתה ידועה רק לבני המשפחה ולאנשי אמונם, ובהם גם שני

נאשמים נוספים - אבי רפאלי ואבי גגין. ההימורים בוצעו באמצעות הטענת כרטיסים חכמים, שסופקו לבתי הקפה-אינטרנט על-ידי גובי כספים, והיה צורך בהטענת נקודות קרדיט בכל כרטיס.

 

בכתב האישום נכתב עוד כי משפחת טליס דאגה לחבר את המחשבים לרשת האינטרנט באמצעות תוכנה מיוחדת שיצרו עבורה אנשי מקצוע שעבדו בחברת "שלמוג", חברה הנאשמת אף היא בפרשה. כל זה נעשה כדי לעקוב אחר רווחיה של המשפחה מההימורים בכל רגע נתון.

 

עוד נטען בכתב האישום, שהגישו עורכות הדין דנה נאמן וליאת מנור, כי הרשת גלגלה כ-80 מיליון שקלים, שמתוכם הועבר לרשות המסים דיווח על ארבעה מיליון בלבד. רשת ההימורים הבלתי חוקית העלימה 95% מהכנסותיה, בהיקף של 76 מיליוני שקלים, ואגב כך ביצעה עבירות של הלבנת הון בהיקף של ארבעה מיליוני שקלים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המהמרים ישבו בבתי קפה, וצפו ברולטה (ארכיון)
צילום: איי אף פי
מומלצים