שתף קטע נבחר

חקירת החיסול בדובאי: גם ה-FBI יתערב?

לפי דיווח ב"טיימס" הלונדוני, הבולשת האמריקנית הביעה נכונות לחקור את החשדות לשימוש חברי החוליה בכרטיסי אשראי. במקביל, מקור מודיעיני פלסטיני העריך כי "סביר מאוד שהחשודים הפלסטינים הובילו את המוסד לאל-מבחוח"

פעולת חיסולו של מחמוד אל-מבחוח תגיע גם לחקירת ה-FBI? ה"טיימס" הלונדוני דיווח הבוקר (שבת) כי הבולשת הפדרלית של ארצות הברית הביעה נכונות להצטרף לחקירת המקרה, בשל חשדות שחברי חוליית החיסול השתמשו בכרטיסי אשראי אמריקניים.

 

במקביל, העיתון "אל ביאן" שבאיחוד האמירויות פרסם הבוקר מפי מפקד המשטרה בדובאי כי "יש הוכחות לכך שאנשי החוליה רכשו כרטיסי טיסה במדינות אחרות, באמצעות כרטיסי אשראי שנשאו את אותם שמות שבדרכונים". 

 

לפי ה"טיימס", כמה קצינים מהסוכנות הבריטית לחקירת פשע מאורגן חמור, המובילים את החקירה, הגיעו לדובאי אתמול והצטרפו לכוח קבוע של הסוכנות בנסיכות, שהיא מקום מועדף להלבנת כספים על ידי הפשע המאורגן הבריטי.


מתוך צילומי האבטחה של המלון בדובאי בו חוסל אל-מבחוח (צילום: רויטרס)

 

הוכחות ברורות לקשר של המוסד עדיין אין, אבל ב"טיימס" נטען כי המפתח נמצא כנראה בידי שני הפלסטינים שהוסגרו מירדן לדובאי, שהיו חברים במנגנוני הביטחון של הפתח בעזה עד להשתלטות חמאס על הרצועה.

 לפי גורמי מודיעין פלסטינים, "סביר מאוד שהם הובילו את המוסד לאל-מבחוח".

 

לפי שעה, אין כל הוכחה חד-משמעית כי ישראל קשורה לחיסול, אך משטרת דובאי אמרה שהיא בטוחה ב-99 אחוזים שהמוסד שלח את חברי החולייה - כמה מהם ישראלים בעלי אזרחות כפולה, שהתלוננו כי מדובר במקרה של גניבת זהות. בריטניה, צרפת, גרמניה ואירלנד דרשו הבהרות מישראל בנושא, ואולם עיתון אחר בבריטניה דיווח אתמול כי ישראל יידעה את סוכנות הביון הבריטית (MI6) כי בכוונתה לבצע "מבצע מעבר לים" תוך שימוש בדרכונים בריטים מזויפים.

 

לפי הדיווח ב"טיימס" סוכן מוסד לשעבר אישר כי ישראל השתמשה ב"בכמה הזדמנויות" בזהויותיהם של ישראלים בעלי אזרחות כפולה ובדרכוניהם, אך גורמים רשמיים בישראל ממשיכים ומסרבים להגיב לכך. עם זאת, נראה כי ייאלצו להגיב בעקבות הדיווח, לפיו אנואר שייבר ואחמד חסאנין, שברחו מרצועת עזה ב-2006 לדובאי, נמלטו מהנסיכות לירדן בזמן החיסול.

 

בכיר פלסטיני: הם היו משת"פים

בכיר במודיעין הפלסטיני ציין כי ייתכן ששני החשודים, אנואר שחייבר ואחמד חסניין, הכירו את אל-מבחוח מתקופת עבודתם ברצועת עזה, וכי שניהם נידונו למוות ברמאללה בעקבות שיתוף פעולה עם ישראל. מפקד משטרת דובאי, דחי חלפאן תמים, אמר כי אחד מהם נראה נפגש עם אחד מהאנשים המבוקשים בעקבות החיסול "במקום ובאופן חשוד". לדבריו, השני נעצר "כדי להבטיח את שלומו, שאיש לא ינסה להתנקש בחייו ולגלות מה היו יחסיו עם העצור הראשון".

 

שר בממשלה אמר לעיתון כי ישראל עוקבת מקרוב אחר ההתפתחויות בדובאי ואמר כי "ישראלים סומכים על ישראלים אחרים. מי שלא יהיו הסוכנים האלו,

 לאן שהם לא שייכים, אני בטוח שהם מזמן כבר לא בדובאי". עם זאת, לדברי אותו שר, שני הפלסטינים שהוסגרו לדובאי "אם הם אכן משתפי פעולה, כבר הופעלו פעם אחת, וניתן להפעילם שוב".

 

מעצרם של שני הפלסטינים, שהיו חברים בעבר במנגנוני הביטחון של הפתח, הוביל לחילופי האשמות בין הפלגים הנצים. בחמאס טענו כי שחייבר וחסניין היו מאנשיו של בכיר הפתח מוחמד דחלאן. בפתח הכחישו.

 

Read this article in english 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רשימת המבוקשים בחיסול
צילום: רויטרס
מומלצים