שתף קטע נבחר

דיווח: מבחוח היה בראש הרשימה ביחידת "כידון"

סופר שכתב על המוסד טוען במאמר ב"טלגרף" הבריטי כי מחמוד אל-מבחוח עמד בשנה האחרונה בראש רשימת המבוקשים של הארגון. הוא מעריך כי יחידת "כידון" של המוסד היא שחיסלה אותו, משום שסימני ההיכר שלה ניכרו גם בפעולה בדובאי. מבט זר אל תוככי סוכנות הביון הישראלית

העיתון הבריטי "דיילי טלגרף" פרסם הבוקר (יום ד') מאמר פרי עטו של גורדון תומאס, שכתב בעבר ספר על המוסד, ובו הוא טוען כי יחידת "כידון" של סוכנות הביון היא שחיסלה את מחמוד אל-מבחוח, וכי סימני ההיכר של הארגון מהתנקשויות קודמות ניכרים גם במקרה של החיסול בדובאי. במאמר, שפורסם תחת הכותרת "הרישיון של המוסד להרוג", תיאר תומאס רבות מדרכי הפעולה של הארגון.

 

לדבריו, בשנה האחרונה עלה אל-מבחוח לראש רשימת המבוקשים של המוסד. הוא טוען כי 11 המחסלים שלו נבחרו מתוך

48 אנשים שמשרתים כיום ביחידת "כידון" של סוכנות הביון, ש-6 מהלוחמות בה הן נשים. הוא כתב כי לא ברור עדיין איך חוסל אל-מבחוח, אך מציין שהיחידה נוטה להרוג את מבוקשיה בין השאר באמצעות חניקה עם כבל, או רעל שמייצרים מדעני המוסד - שכולם הוזכרו כדרכים שבהן נרצח בכיר חמאס.

 

לפי תומאס, אנשי "כידון" עורכים אימונים בבסיס הסודי של יחידתם בנגב, ושם הם מתרגלים סוגים שונים של אקדחים, ולומדים להטמין מטעני חבלה, להזריק רעל קטלני בתוך קהל ולגרום לרצח להיראות כתאונה. לדבריו, אל מחשבי היחידה מורדות אלפי מפות של רחובות מתוכנת צילומי לוויין Google Earth, ואנשיה לומדים ממקרי התנקשות מפורסמים מהעבר, כמו זו בנשיא ארה"ב, ג'ון קנדי.

 

תומאס כתב כי מערך הסייענים של המוסד כולל כיום עשרות אלפי בני אדם, סייענים מסוגים שונים שאינם מעורבים ישירות בהתנקשויות, אך עוזרים למתנקשים בשלל דרכים - החל מאספקת כלי רכב לביצוע המשימה וכלה במתן סיוע רפואי.

 

גם פתחי שקאקי "ביקש לא להפריע"

הוא מציין כי באחד החיסולים היוקרתיים שמיוחסים למוסד, זה של מומחה הנשק הקנדי ג'ראלד בול שכביכול סייע לסדאם חוסיין, סייעני המוסד בכלי התקשורת באירופה פעלו תוך שעות להפיץ דיווחים לפיהם אנשי הרודן העיראקי הם שהתנקשו בו, משום שחזר בו מעסקת נשק שגיבשו. הוא מזכיר גם את חיסולו של קצין המבצעים של חיזבאללה, עימאד מורנייה, וכמו דיווחים קודמים, מייחס אותו לאותה יחידת "כידון".

 

תומאס מציין בכתבתו גם שאחרי חיסולו של פתחי שקאקי במלטה ב-1995, נמצא על דלת חדרו השלט "נא לא להפריע",

בדומה - לפי הדיווחים - למקרה של חיסול אל-מבחוח. אנשי כוחות הביטחון המקומיים שבאו אל חדרו אחרי שחוסל כשיצא העירה, מצאו את השלט.

 

לדבריו, ראש המוסד לשעבר, מאיר עמית, חשף בפניו בעבר את רשימת הכללים שגיבש לפני עשרות שנים לביצוע ההתנקשויות, ושעותק ממנה נמסר לפיו לכל אחד ממגויסי "כידון" אחרי שנתיים של הכשרה באקדמיה של המוסד בהרצליה.

 

לפי הכללים שנקבעו, כך הוא טען, המוסד לא מתנקש במנהיגים פוליטים, לא משנה עד כמה הם קיצונים, וההתמודדות עמם אמורה להיעשות במישור הפוליטי. כמו כן, הארגון לא אמור לפגוע בבני משפחותיהם של מחבלים, אלא אם הם מעורבים גם כן ישירות בטרור. כל התנקשות, כמובן, חייבת לקבל את אישורו של ראש הממשלה.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מורנייה. עבודה של "כידון"?
צילום: רויטרס
צילום: איי פי
סדאם חוסיין. המוסד "גלגל אחריות"
צילום: איי פי
מומלצים